26 December 2009

aku jatuh cinta!!!

Currently like this song and dedicated to my ayg...i love u so much...muahhh

Aku Jatuh Cinta by Liyana Jasmay

Sudah lama mencari
Tapi tak ku temui
Rasa yang selalu
Ada di hati
Ada di hati (Yeahh..)

Kini aku temui
Jalan cerita cinta
Sekian lama mencari
Cinta..

Dulu cinta
Tiada lagi
Dan aku masih mencari-cari
Kerna hati ku sanggup menunggu
Cinta dari mu
Cinta dari mu

Memang benar aku sudah jatuh cinta
Memang benar aku hampir jadi resah
Bila cinta dari mu hadir bagai lena dari mimpi
Bagai perasa
Bagai perasa


Memang benar aku sudah jatuh cinta
Memang benar kata hati ku pada mu
Tapi aku tak kuasa
Mengatakan pada mu
Rasa cinta ku
Rasa cinta ku

18 September 2009

Selamat Hari Raya

Di sini aku ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir batin...mohon maaf jika ade salah dan silap serta terlanjur kata...


IFTAR with labmate 3159

Kali ni aku bersama labmate 3159 menikmati juadah berbuka puasa di Pizza Hut Warta Bangi pada hari rabu 16 september 2009..mazni dan asyraf dh wat reservation tuk 2 set meal no bape ntah..tapi untuk 12 org mkn...sape yg mkn lg 2 tuh?huh?...xpe..byk perut2 godzilla kt lab 3159 ni..anyway..i really enjoy the food and the gelak ketawa u all on the breakfasting...uhuhhu






**wajah2 yang pelahap mau mkn piza...uhuhhuhu..

IFTAR with member ICONS 2000

Pada 12 september 2009, telah berlansungnya majlis berbuka puasa bersama2 membe batch 2000 mrsm pdrm, kulim kedah..event ini berlansung di Restoran Ani Sup Utara, Kelana Jaya kepunyaan our member, TONY bersama wifenye..xramai yg datang tp sudah cukup untuk menggamitkan keadaan di situ...aku yg dtg seawal 5 pm pegila berjln2 kt kompleks Giant..aku bajet jem ptg tu..faham2 la kalo lalu kt federal highway tu..uhhuhu...aku tersentap dgn statement carut si wary mengatakan aku gemuk!!tidakkkkkkkkk....uhhuhu

Here i'm updating some pic of IFTAR and really enjoy the food and miss the moment so much...




**korang memang best...nnt kalo ade aktiviti lain aku nk join...

After berbuka posa, karen n yat ajk g tgk wayang cite orphan kt mid valley..unfortunately...cite tu lewat sgt..kul 12..aku dok kt kl ngn family..susah nk blk lewat2...so kami mengambil keputusan untuk bergambar sekitar mid je..kebetulan ade model2 rumah kt centre tu..so snap sane sini..wohooooo...





**byk lg gamba...tp aku mls nk upload...next time je la..huhuhu



07 September 2009

Boring....

Cuti2 ni boring plak..xtau nk wat pe...sakit perut x elok lagi...lapar plak tuh...xbley posa tapi x makan pape pung...sgt la lapa...uwaaa....

lapa nye saya...sampai dh terjelir lidah tuh...


Di samping lapa, sedih pun ade jugak...ntah la..nape ntah...bermain dgn perasaan sendiri kot...pikir yg bukan2 je...aku pun x tau la...kengkadang rase dh x de life la sejak bekerja ni..asyik kerja..kerja..kerja...tapi kije melambak2 nk kena wat...cuti2 ni pun ade kije..tp malas nk wat..tp boring plak bile xde wat pape...uwaaaa again.......

sedih nk nangis rasenya....uwaaaaa


Happy birthday to all my fren.....

Arini bday my best fren ever, RED and my ex-housemate, SHA yang mane sha memanggil sy MAK gara2 aku lebih tua dr dia..HAPPY BIRTHDAY to both of you...anyway....aku teringat zaman2 matrik di TAJ dulu..mmg havoc giler...aku paling igt mase bulan 8, 9 and 10 bole kate setiap hari akn dgr laungan "HAPPY BIRTHDAY" ni...coz ramai student yg lahir bulan ni dicampak ke kolej TAJ...apepun i wish all my fren happy birthday especially to ATY, PAE, AMIR HASDI, AMIR ELMO, USOP, KYO, AIDAH and many more...masing2 dh berjaya dgn kerjaya masing2 n xkurang juge yg dh berkahwin..congrats!! I LOVE U OLS....muahhhhhhhhh

birthday cake tuk kawan2 saya....

05 September 2009

My Birthday

Pd 27 Ogos 2009, adalah tarikh kelahiran saya yang disambut setiap tahun. Pada tahun ini, kebetulan pulak birthday sy jatuh di bulan posa...so tiada sambutan dibuat pada siang hari...anyway..i'm very happy coz semua membe2 sy serta ahli keluarga xputus2 ucap kate selamat pd sy...xkurang juga ade yg memberi hadiah serta kek..thanks to all...i love u ollsss....

** gamba aku ngn adik2 aku kt umah...kami berenam semuanya...susah nk amik gamba sume ade...uhhuhu


**kek birthday taun lepas...taun ni ade kt kamera angah plak..nnt nk upload lain...




Kumerindukanmu....muahhhh

D’Masiv – Merindukanmu


saat aku tertawa di atas semua
saat aku menangisi kesedihanku
aku ingin engkau selalu ada
aku ingin engkau aku kenang

reff:

selama aku masih bernafas
masih sanggup berjalan
ku kan slalu memujamu

meski ku tak tahu lagi
engkau ada di mana
dengarkan aku ku merindukanmu
saat aku mencoba merubah segalanya
saat aku meratapi kekalahanku
aku ingin engkau selalu ada
aku ingin engkau aku kenang

repeat reff



Lirik lagu D’Masiv – Merindukanmu ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 D’Masiv – Merindukanmu.

17 August 2009

Cuti....

Harini hari isnin tapi aku cuti...best!! slalunya kalo hari ahad mesti terpikir malas nya nk keje ari esoknya...huhhuhu...

Walaupun cuti, aku tetap bangun awal..maklumla..dh terbiasa..xpe la..bangun2 terus mengadap laptop...xde kije lain dh..aku nk pantau kebun aku dalam FB...dh berbuah ke belum...dh boleh harvest padi2 ku...aku nk expand kebun tu..bole susun haiwan ternakan..nk decorate cantik2..

Tghari aku terasa lapa plak..tp tetap gigih berkebun..uhuhhu...perut berkeroncong..terpikir nk masak..masak ape ek??...mmmm....nk buat pizza meggi la...nyum..nyum...lapa!!!mata aku dah berpinar-pinar la...nnt aku sambung lagi...pening!!!



16 August 2009

Berkebun di Facebook.....

Sekarang ni, ramai betul yg involve dgn facebook...termasuk la aku yg sedang aktif ber'facebook' (FB)...bagi yg belum join bolehla lawati www.facebook.com

Pada awalnye, aku rasakn FB ni sgt complikated..serius..aku join sbb ramai sgt invite n sifat ingin tahu tu tinggi..fikir jugak..apela yang best sgt dgn FB ni..now anyway FB ni dh upgrade mcm2..a lot of application and boleh create some quiz...comment each other and also we can tagged our photo from others page as long as ko ade dlm gambar tu..uhhuhu....

Antara application yg aku betul2 aktif adalah Farmville, Farm Pals, Barn Buddy and Farm Town...mula2 aku tgk jgk membe2 main bende2 ni..skali dh try best pulak..bole bercucuk tanam secara maya..tak yah kuar peluh pun...di sini aku paste kn gamba kebun aku di FarmVille
...sesapa yang belum join boleh la join..hhuuhuh

**kalo la berkebun di farmville ni betul2 menguntungkan..dah kayo dh den...huhuhu

jangan la buat hal.......

aku sedang susah hati skang ni..keta savvy kesayangan aku...si "Fifi" wat masalah plak...pening la...dh la spare part keta savvy ni mahal...adusss....kalo ikutkn, mak aku suruh jual je..tapi bile pikirkan balik..syg sgt ngn keta tu..performance bagus..tapi bile buat hal...terbang melayang duit...kena jual plak segala 'bulu' yg ade....hiihihih..just kidding...

ni maybe sbb mak aku suh angkat keta lain..membuatkn si fifi merajuk..fifi jgn merajuk tau..nnt kite make up cantik2...aku janji aku akan jage fifi betul2..uhhuhu...


p/s: pic ni aku snap mase kenduri kwn aku, wawa..

salam muhibah

Asalamualaikum dan salam sejahtera,

Ini adalah pertama kali aku menulis di blog...saje2 ingin berkongsi cerita, pendapat serta maklumat antara member2 yg dikenali atau tidak...semoga kali ini..aku betul2 serius nk menulis blog ni..dh bape kali dh terkandas n berkubur...huhuhuh..plzzz support me..tq..