17 August 2009

Cuti....

Harini hari isnin tapi aku cuti...best!! slalunya kalo hari ahad mesti terpikir malas nya nk keje ari esoknya...huhhuhu...

Walaupun cuti, aku tetap bangun awal..maklumla..dh terbiasa..xpe la..bangun2 terus mengadap laptop...xde kije lain dh..aku nk pantau kebun aku dalam FB...dh berbuah ke belum...dh boleh harvest padi2 ku...aku nk expand kebun tu..bole susun haiwan ternakan..nk decorate cantik2..

Tghari aku terasa lapa plak..tp tetap gigih berkebun..uhuhhu...perut berkeroncong..terpikir nk masak..masak ape ek??...mmmm....nk buat pizza meggi la...nyum..nyum...lapa!!!mata aku dah berpinar-pinar la...nnt aku sambung lagi...pening!!!



16 August 2009

Berkebun di Facebook.....

Sekarang ni, ramai betul yg involve dgn facebook...termasuk la aku yg sedang aktif ber'facebook' (FB)...bagi yg belum join bolehla lawati www.facebook.com

Pada awalnye, aku rasakn FB ni sgt complikated..serius..aku join sbb ramai sgt invite n sifat ingin tahu tu tinggi..fikir jugak..apela yang best sgt dgn FB ni..now anyway FB ni dh upgrade mcm2..a lot of application and boleh create some quiz...comment each other and also we can tagged our photo from others page as long as ko ade dlm gambar tu..uhhuhu....

Antara application yg aku betul2 aktif adalah Farmville, Farm Pals, Barn Buddy and Farm Town...mula2 aku tgk jgk membe2 main bende2 ni..skali dh try best pulak..bole bercucuk tanam secara maya..tak yah kuar peluh pun...di sini aku paste kn gamba kebun aku di FarmVille
...sesapa yang belum join boleh la join..hhuuhuh

**kalo la berkebun di farmville ni betul2 menguntungkan..dah kayo dh den...huhuhu

jangan la buat hal.......

aku sedang susah hati skang ni..keta savvy kesayangan aku...si "Fifi" wat masalah plak...pening la...dh la spare part keta savvy ni mahal...adusss....kalo ikutkn, mak aku suruh jual je..tapi bile pikirkan balik..syg sgt ngn keta tu..performance bagus..tapi bile buat hal...terbang melayang duit...kena jual plak segala 'bulu' yg ade....hiihihih..just kidding...

ni maybe sbb mak aku suh angkat keta lain..membuatkn si fifi merajuk..fifi jgn merajuk tau..nnt kite make up cantik2...aku janji aku akan jage fifi betul2..uhhuhu...


p/s: pic ni aku snap mase kenduri kwn aku, wawa..

salam muhibah

Asalamualaikum dan salam sejahtera,

Ini adalah pertama kali aku menulis di blog...saje2 ingin berkongsi cerita, pendapat serta maklumat antara member2 yg dikenali atau tidak...semoga kali ini..aku betul2 serius nk menulis blog ni..dh bape kali dh terkandas n berkubur...huhuhuh..plzzz support me..tq..