30 March 2010

**back to lab**

hari ini memulakan kerja2 ku yg byk dh tertangguh..dh xbatuk lg..still..tp 2 3 kali je..kire ok la tu..back to work..back to my lab..back to the routine..back to school..so plzz work hard cik paja..semangat!!!...chaiyokk!!...

** workstation aku yg bersepah..xpe..aku rindu tmpat ni..uhhuhu


p/s:: kegembiraan hanya sementara..teringat ade meeting petronas esok..hmmm


beringat2 dahulu...

semalam aku nk renew driving licence aku yg br mati sehari..tp sbb mls nk tangguh2 aku pn gigihkn diri pegi pej pos bangi..lari dr kije skjup..kebetulan aku pegi klinik anto sampel kahak..pegi je la renew..nk pegi ari lain mls..

smpai2 tgk org punye la ramai..mmm..berbelah bg nk tgg ke..nk blah..xpela..tgg kjup la..kang aku mls sgt.. sijil kematian lesen aku dr sehari jd sebulan...tgg punye tgg...skali ade la sorang mamat ni pegi dekat aku..tanpa segan silu nye...

" kak..bole kite tukar no x?"...aku wat muka pelik...
" eh..sy pn tgg lame..sy nk g keje ni"...aku menjwb dgn selamba..xpandang dia pn..
" tlg la kak..sy ade intvw kul 9 ni kt ukm "...hmm..aku pandang jam..dh kul 9.05 pg...ape gile bdk ni..dh lepas kul 9 pn...aku x byk tanye..aku mintak lesen dia..lesen dh sebulan mati..so aku tlg renewkn..

"nah lesen awk..ade intvw kt ukm..jabatan mane?...kalut malut dia amik lesen dr aku...menuju ke motor..
" kt unit kenderaan...tq ye kak.."..sambil idup kn motor dia..patutla dok kalut renew lesen..mesti nk apply jd driver ni..lesen mati..mane nk lulus intvw camtu..ishk3

aku blah le dr situ..pegi kt keta..pastu sempat breakfast roti aku beli kt tesco..skali mase nk kuar dr parking..aku tgk mamat tu dok terkial2 menendang moto dia..ishk3..siannye..nk tumpangkn ke..kate ade intvw..pandang skali lg dh bole dh...skali dia pecut semua keta kt situ..kelam kabut smacam..abis semua lampu merah diredah..


lenkali wat la persediaan awal2..ari nk intvw br nk setelkn..dh tu merempit mcm org gile..tau la dh ade lesen..tu peringatan tuk aku jgk..jgn dok bertangguh2..kang jd mcm tu susah plak..daaaaaaaa....~~


29 March 2010

kenyataan

korang penah terpikir x korang ni membosankn? bg diri aku..mmg slalu aku pikir aku ni membosankn..overacting...gedik..nape aku slalu pikir cmtu..tp pd aku org nk ckp ape..ckpla...tp kalo perkara2 tu kuar dr mulut org yg rapat dgn aku..mmg aku akn pikir dlm2 smpai lubang kubur..nape ek?nape dan nape...sbb aku ni pn manusia..ade hati dan perasaan..sbb tu la terasa kn..(+ve..+ve...)..usah dilayan perasaan ni sgt..makin menjadi..makan dalam..merana la ko nnt faza...buat je la pape tuk gembirakn diri sendiri...susah senang sakit kena tanggung sendiri..


dh..aku xmo ckp byk..nnt aku dicop membosankan...hmmmm~~~

blah dulu...~~

26 March 2010

bday celebration


Happy Belated Birthday Sasana!!!

Shoutout pd awal entry ini menerangkn mengenai perilaku budak2 lab 3159 yg telah mengadakan bday celebration terhadap seorang bdk comot momot bernama sasana(bukan name sebenar)..hehhe...supposely besday dia 20 hb Mac..tp kitorang celebrate 24 hb plak..ok la tu kn..xdela jauh sgt tarikh nye..just a simple celebration..saje jamu2 kek coklat hasil tgn kak gie..sedaappp dan berbaloi-baloi...uhuhhu...




p/s: aku ni ape bende yg xsedapnye kn..uhhhuhu

18 March 2010

kesayangan~~


blurppp~~ade bau kek..hehehe..smlm pae mahu menyinggah kt umah bangi dgn 1 tujuan untuk memberi duit hotel pd sasana..

"ape kata lepas tu kite pegi mkn kek kn pae..bole kite lepak same2 memandangkan ko ade kt bangi ni.." kate cik paja smbil senyum meleret teringat kn 7 jenis kek secret recipe tu..

hmmm..sodapp..kek faveret aku mesti la durian cheese kek..even chiq yg mula2 menolak kehadiran kek tu pn akhirnya kalah jua..terpaksa akur dgn kesedapan kek itu..7 jeins kek yg dipilih kt SR alamanda yg xberapa nk ramai keknye...

  1. durian cheese
  2. hazelnut cheese
  3. oreo cheese
  4. mango
  5. black forest cheese
  6. yogurt cheese
  7. classic cheese
alang2 mkn kek ni..bole la wish bday yg ke-27 buat pae n hepy bday in advance buat sasana yg ke 25.."letak 26 btg lilin la..purata umur zana n pae.."kate pae...eleh pae..ko ttp umur 27 kn..so ape lg..xreti2 nk cr bf..hahahah....gile melaser pae yg dh biase sentap dgn aku..hahah

aku letak sket gambo2 kami melantak kek dan mknn SR yg ala2 segan mati xmahu..(ditujukan pd chicken cordon bleu aku yg kecik gile n bersepah2 atas pinggan)..

** sebelum yg xberapa nk sebelum dan selepas yg xberapa nk selepas...


**nape aku x suap pae?xpe..mkn kt mulut masing2..hheheh

**sasana senyum meleret mkn byk sgt...tgk keliling dia sume makanan tu..aku jeles...~~

**erkkk..sedap ke xsedap tu chiq..bak kate pae...cik paja paksa mkn..aku ke?baik aku yg abiskn..heheh

p/s:: adiah pun aku xbg lg..poket kering..gaji bln 2 cpt sgt..nnt bg adiah belated la ye sasana n pae...luv u oll...muahhh

p/s2:: mmm..perasan x sume kek di atas mengandungi cheese..huhuuh..terbelahak kami mkn..hehehe..

10 March 2010

hati terluka...

aku rase xperlu aku mengguna pakai quotes yg selama ini aku agung2kan...

If u fail to plan, u plan to fail

hmm..dh x bole in ngn aku..lansung aku x ikut..tetap last minit and ad hoc..i like!! so no more..

alkisahnye aku punye la plan nk g piknik, nk pegi genting, n mcm2 lg...sume x jd..demn..demn..bile xrancang baru la aku rase aktvt yg nk dilakukan tu lebih seronok..fun..fun.. kalo aku plan..aku rase nk pastikan sume aktvt yg dirancang tu sume kena perfect..bile dh hidup selama 27 thn ni..barulah aku rase quotes itu x sesuwei lansung ngn idup aku..meyusahkn lg ade sbbnye kena jd mastermind tuk aktvt yg dirancang itu..aku penat tau x?hehehe..

jgn mengeluh..tp mengeluh tu pun 1 cara kite menujukkan perasaan tidak senang dlm diri..tension?xpuas ati?hmm..meluat dgn mereka yg tidak berpuas ati dgn ape yg kite lakukan..suke mengomel, over criticized, u should do this, u shouldn't do this..bla..bla...

"kalo ko pandai..ko buat sendiri la..byk cikadak plak.." ....luahan dlm ati je..



**tension eh....no la..tp rase nk bunuh org...huhu..it's complicated**



kire kambing~~

weng..weng..kpala ku pusing bak roda yg pancit tayarnye..tidak berada di atas laluan yg
betul..terhuyung hayang..pening..ternampak bantal yg bersarung wana pink..smbil mendengar
lagu muse yg baru didowload minggu lepas..oh indahnye...selepas mkn ubat batuk...langsung out of service...zzzz..xbole dimaapkn ubat ini..sungguh membuat kn ku berasa high dan..hmmm....lu pikir la sendiri...zaassss~~



p/s:: kalo kena kire kambing ni..kambing br lompat pagar aku dh tertido...heheh

08 March 2010

.............

Hidup tak semudah yang di sangka.
Kadangkala ada yang mengguris hati dan perasaan tetapi ingatlah, setiap gurisan² ini akan mematangkan kita sebagai insan yang bergelar manusia.

07 March 2010

arghhhhhhh!!!

what a hot day..damn!! dh la ari2 mmg panas..ditambah lg dgn perangai org yg sgt membuatkn aku panas..pemalas!!! itu je aku bole pikirkn...awak tu pompuan..senonoh la sket..harap muka je lawa..pakai bj lawa pe sume..tp perangaiii.....org lain pn keje jgk tp xle mcm awk...eee...camne la nk kawin cmtu..mcm cite dalil cinta cerekarama tu..tp.....dia xtgk cite tu plak dh...aku nk dwld nk bg dia tgk...meluat la...dh lame bersabar tp xbleh ditegur..abis aku di maki blk..hmm...moga dia sedar cepat2..xde la wat dosa aku je asyik nk maki dia...huhuhu

p/s:: sekadar meluah ape yg terbuku di hati..sekian...
(aku ni bkn baik sgt pn)

06 March 2010

Best Friend Forever~~


BFF mase skolah mrsm..act kami berempat but now tggl 3 org je..me, karen n yat..iza ilang tanpa dikesan..org dh bersuami..susah betul nk contact..now we still keep contact each other and bile jupe xhingat dunia..we talk and talk and talk..and paling ketara..semua kepala gila2 and kami suka karaoke..!! serius aku rindu korang..huuhhu

*********************

Bila stat masuk matriks perak..ade plak geng lain and still bff rite now..amir, usop, red, yo, aida, sha, kamarul, amir hasdi, aini pae n aty. tp yg mmg betul2 keep in touch ngn aku..Amir n Usop..mereka ni pendengar yg baik...as usual bile jupe mmg lepak xigt..ade je topik best yg diutarakan..last week aku bergather2 ngn mereka berdua ni di jusco equine..lepak kt kenny rogers punye la lame..smpai waitress kt situ bape kali tanye nk refill air ke x..perli ke ape..uhuhh..ade aku kisah..bukan x bayo pun..cite mcm2, dr sekecik2 prob hingga ke mslah dunia..msalah ekonomi, cite antoo..cane nk cr income lebih, cane nk kawin..oppss..terlebey suda...anyway thanks..u guys awesome!!..nnt kite jupe di mines plak ye...


********************

Last but not least..my bff at UKM..the best buddy ever...korang mmg best gile..susah senang bersama..mase kt UKM ni lebih ramai la membe..xde la stick pd satu group je..housemate, membe jln2, membe mkn2, membe wat assignmnt (zmn degree dulu la), membe2 lab n membe2 opis...thanks to ieza, pae, nasy, zana, chips, fida, mazni, bulat n asyraf...luv u all so much..aku bersyukur ade ramai kwn yg baik, memahami dan klaka2 belaka..7 tahun dok kt ukm..so mcm2 ado.....huhuhu

ade byk lg gamba tp xdapek la nk upload sume..apepun..korang sume mmg best and hope we still keepin touch each other walaupun kite sume dh kawin or bwk haluan masing2...luv u all...muahhhhhhhhhhhh

05 March 2010

TB saya postif dan negatif

Arini aku amik result dr klinik kesihatan bangi..ade berita baik n buruk..hmm..yg baik nye result TB aku -ve..syukur alhamdulillah..berita buruknye aku kena lung infection..ade awan kumulonimbus dlm paru2 sblah kanan..AWAN?camno awan dlm paru2 eh?mula2 aku terpikir paru2 berair..rupenye ade infection sket yg xmemudaratkan..itu kate doctor la..kate aku..hmmm...jgn smpai ade guruh ngn petir sudah..aku dh xlarat nk mkn ubat mcm2 ni..uhuhuhu

bile bgtau kt mak..adess...kena bebel teruk la..dh suh pegi klinik awal2 xmo pegi..hmm..degil!!degil bin degol..bgtau kt en hby pn dia bising bende yg same jgk..huhhu..xpe..derang marah2 ni sbb syg kt aku kot..keh keh..xpela..same2 doakan aku cepat sembuh n kembali normal..aminn..

04 March 2010

NoTITLE

Post tiada tajuk ini merupakan post yang aku xpasti ape sebenarnye berlaku dlm diri aku..konflik diri?? bermain2 dgn perasaan sendiri?? emosi terganggu?? what the hell is going on..kdg2 rase sedih...rase sakit..rase xtenteram..sukar untuk dipahami...EMO kah aku????..hormon imbalance nmpaknye..keh keh..