22 April 2010

coffee..coffee


ad hoc lg..aku suke..terus ajk bai tuk menenangkn diri..lgpun dh lame xpegi..SPA..aku sgt perlukan ketenangan lately ni..aku punye suke la aku nk wat ape..

jam 530 dh ade depan serenity spa, bangi...seronok nye sbb dh lame x memanjakan diri..arini berlumuran coffee sambil dimassage2..wah..sungguh seronok...bermandi manda dgn susu..mmg tenang~~

aku amik pakej murah je...full body scrub+milk bath = rm90..kalo normal price rm110..pakej lain ade jgk..kalo pergi 2 org nk wat herbal sauna+body massage+body scrub+milk bath = rm150 je..kalo x rm240 kot xsilap aku..mmg berbaloi bg sape2 yg nk cube..dh 3 kali la aku pegi sane..mmg best n puas ati la...kalo nk wat scrub tu ade 4 jenis..tp aku pilih coffee sbb bau coffee dia perghhh...mmg high..hahahah..

aku pulang dgn gembira jam 7 mlm..heheh...


p/s: aku xdpt ape2 ek promote spa ni..saje nk share utk membe2 yg nk try..mampu tuk try n berbaloi sgt..huhu

keretapi...

need to cheer up myself...layan lagu ni..zassss..

19 April 2010

office nightmare

* mkn2 di opis di waktu mlm ..nasib bos banje..kalo x mls la nk stay..heheh

Mcm ape je tajuk entry aku ni...bukan stakat nightmare, daymare pun ade...huuhhu...report dh settle n dihantar...melayan budak2 opis kepala sengal...semua tension tu sebenarnye...xpela..xelok nk menstress2 kn diri ni..ini lah cabaran hidup..kalo org kate belajar tu susah..penat..aku rase keje lagi susah dan penat...bukan penat ape..penat melayan mcm2 jenis ragam org..tp semua tu aku ambil anggap sebagai 1 pengalaman dan hidden knowledge dimana lain tempat kite pegi, lain la pengalaman dan ilmu yg kite dpt..apepun yg penting...be yourself, jgn hipokrit (sifat yg slalu wujud dlm diri manusia)..buatlah keje dgn seikhlasnya dan hasilnya akan menggembirakan kite...

keep up a good work...chaiyokkk...

*bdk2 opis yg sengal...


18 April 2010

J.A.P


aku sedang melayan lagu sambil menggodek minilyrics + facebooking + jurnal + report..

lagu2 yg berkumandang di speaker laptop aku di kala ini:

  1. Hey, soul sister - Train = lagu yg membuat kn aku happy...
  2. Truth - Arashi = lagu yg aku xphm ape dia kate...aku tau dia sebut aisheteru je..but nice music arrangement...
  3. Suara ku berharap - Hijau daun = what a lovely song..thumbs up..rindu sgt kt dia..hmmm~~
  4. Baby by - Justin bieber = lagu comel..chill..
  5. lagu2 sheila on 7..ttiba nk lyn SO7 1 arini...mengingatkn aku kt membe2 lame..
  6. lain-lain pula mls utk dinyatakan di sini....hanya top 5 msk carta cikpajahanim...huhuhu

lantakla nk kate aku jiwang ke ape..ade aku kisah..lagu2 di atas berputar sambil menemani diri aku sorang2 kt ruang tamu ni...bosan la..mengadap keje2 yg belum sudah..kenapa byk sgt keje ni eh...hmmm~~~


p/s:: everyday is working day...

17 April 2010

Endnote

Pernah dgr psl endnote? Endnote ni adalah satu software yg memudahkan aku dan kwn2 aku nk wat citation dan rujukan dlm penulisan tesis, jurnal, buku n byk lagi la yg melibatkn penulisan..

Walaupun aku dh amik kursus endnote setahun yg lepas...aku xpraktikkan betul2..blur2 ayam je..kursus ni di ajar oleh Dr Talib Latif (semua kursus endnote kt FST tu dia handle..hebat..heheh)...katenye mase dia blaja kt UK dulu..org sane dh guna bende ni lame dh..expert masing2..kt msia je org xguna sgt..maybe xdedahkan sgt kot..

hari khamis last week..my labmate tgh sibuk2 blaja..so menyibuk la blaja blk la bende ni..aku tgk derang dpt ver 3 dh...mase aku blaja dulu ver 1 je..byk kegunaan endnote ni..senang nk wat rujukan sbbnye format rujukan untuk tesis dan jurnal, mmg slalu ade masalah..selalu tertinggal noktah, comma, italic..mcm2 la...bile dh set gaya UKM kt situ..tekan2 je beb..xpayah taip panjang berjela rujukan tu..leh import terus dr scopus or science direct tu..terus kuar..magic..hahaha...high recommendation tuk semua yg terlibat dlm bidang2 mcm ni...

aku nk try upload software tu kt sini..untuk dikongsi bersama..tapi nnt aku tanye org yg mahir sket dlm komp2 ni..den bdk baru blajo...hehehe..chiow...


p/s:: nnt aku try upload software skali ngn tutorial nye ye..heheh...

14 April 2010

xde bende lain dh...

keje..keje..keje..boring la aku nk ckp psl keje..letih..kusut..kalo membebel psl keje org kate xbaik mengeluh..xpela..mungkin aku ni terlalu memikirkan perkara yg dirasakan xperlu difikirkan..


1) mane la x fedup nye..asyik2 meeting..meeting kalo 1 jam 2 jam xpe..ni smpai half day bekerja..ape kejadah..berckp psl bende yg aku rase berulang2 kali dibangkitkan..org kate org gomen ni mmg suke meeting lame2..pastu suke pegi meeting sbb leh mkn best2..hmm...baik meeting online je..lagi aku suke..bole sambil2 wat bende lain..

2) bos aku workaholic..keje xkire siang mlm..bagus la mcm tu..langsung xmkn gaji bute..tp sbgai seorang manusia yg hidup xbape nk lame ni..kena la ade limit jgk..sume bende kite nk buat..tp smpai bile berkekalan..xde life wooo..dia dh tua..dh puas enjoy..aku ni yg muda lg (xde la muda sgt) terasa tersiksa nk mengikut rentak bos aku ni...yg tension nye..bole dia ckp kitorang ni x wat keje..pemalas..lembap..hmmm..ilang sabar aku mcm ni..padahal dia yg wat keje last minit..pandai plak nk cover diri sendiri..xpe2..

3) aku nk abiskan fasa kerja aku sebaik dan secepat mungkin..dh ade perasaan muak..boring dgn life skang..aku dh ade dlm bidang research almost 6 years..dh tibe masenye aku nk cr angin luar..mungkin sepoi2 atau taufan terus..who knows..

4) mengambil keputusan untuk mengisi borang spa..bukan spa mengurut ye..SPA gomen..bape kali pegi intvw asyik xdpt je..jwtn pegawai sains n pegawai penyelidik (RO)..kali ni aku nk apply jawatan lain la..pegawai BOMBA plak..leh pakai baju celoreng2 tu..leh main2 air..hehhe..


p/s:: sekadar meluahkan ape yg terbuku dlm ati..ade kena mengena dgn yg hidup shj..

13 April 2010

kekusutan

aku xsuke berperasaan mcm ni..
resah..kusut..serabut...
xtau aku nk luahkn camane..
mungkin tuhan nk uji hambanye

"Ya Allah..bantulah hamba mu ni dr segala kekusutan..
jika ini yg kau turunkan padaku..permudahkan la..."
amin ya rabbal alamin..

12 April 2010

standby me...

10 hb april 2010

pagi - sgt sejuk..ujan...dh lame x ujan...bile pagi2 ujan..rase lain mcm..hehehe...mau tido lg..xbley tido..nape eh..gara2 mesej prof mlm jumaat tu..aku tido pun xnyenyak..risau..perut pn rase sakit..wat itu xkena..wat ini xkena..kena standby..seawal 7 pg mate segar bugar..chiq yg bersiap sedia nk pegi exam pun..alih2 kul 930 dgr bunyi enjin keta menderummmm masuk parking..aik..cepat benor exam nye huh..mdgr penerangan panjng lebar beliau telah menyebabkn kami bergegas ke mcD tuk breakfast..gile sejuk..aku xmandi pun..peduli ape aku...

**************************************


tgh hari - balik dr mcd ririn cadangkan jom g jln2..aku ni pantang dgr perkataan jln2..hmm..aku terpikir ape la salahnye berkarok..lame dh x karok.. fuhhh~~menghabiskan mase selama 1 jam setengah saje tuk menyanyi 20 lagu..rugi plak amik ikut jam..kalo ikut lagu..mmg byk dh lagu aku bantai...dlm fikiran aku..berdoa..jgnla bos tepon time2 ni..aku ngn ririn dlm mode standby..standby sgt..mmg kasi pecah la aritu..aku peduli ape..dangdut..rock..slow rock..indie..mcm2..kalo ikutkn mau aku teruskn perjuangan tp memandangkn mase mencemburui kami..hehehe

********************************


mlm - standby punye standby..xpanggil plak org tua ini..adoii..penat aku tgg..nasib la aku xtgg kt umah cam tunggul kayu..kalo x..mmg kemurungan la aku dok kt umah...aku ape lg..membuka website gsc survey wyg ..xtau nk tgk cite ape..cite melayu la plak..ape salahnye kn walaupun aku tau cite ni mesti boring..SEMERAH CINTA STILETTO..jln cite xbest lansung tp lwk la jgk..tu pun lwk2 psl montot farid kamil tu huh kena cucuk ngn kasut tumit si lisa surihani tu..kalo xde babak tu..xtau ape yg nk diketawakan..balik2 aku ngantuk..terus tido..hopefully esok akan menjadi hari yg indah..tp jgn harap la..hidup mmg akan sentiase begini selagi aku xmengubah ape2 dlm life aku ni..


suara ku berharap

tgh dok kt opis sorang2 sebelum meeting...skali sayu plak dgr lagu ni..tersentuh pun ade..layan je la..




p/s:: aman karoke ngn aku lagu ni..nmpaknye dia pun berminat jgk..tiru!!

05 April 2010

how to train ur dragon~~


korang dh tgk cite "how to train ur dragon" ? kalo korang belum tgk..tgk la cite ni..best..aku bg ibu jari kt cite ni..cite ni byk mesej..ape yg aku nmpak..kite jgn sangka org yg besar tu hebat..org yg kecik dan berada di bwh xhebat..dlm erti kata jgn la memandang rendah pd kebolehan org lain..and then setiap org/binatang/bende2 bernyawa la..ade tujuan hidup masing2..kite xleh la mementingkan diri kita semata-mata nk dptkan ape yg kite nk..murnikan hasrat dan keinginan kite dgn cara yg betul...byk lagi la..cite ni xlama pun..dlm 1 jam 35 minit..berbaloi la...ok la..nk kuar jln2..happy sbb lappy dellie dh baik..so aku nk cuci mata...daaa~~~~

oh my....



my dellie sakit..susah ati la..xbley nk wat keje..jahat punye virus cinta...syuhhhh ko dr dellie aku...


p/s:: suke yg warna purple tuh..uhhuuh