28 May 2010

layan aje lah!

aku suke lagu ni..aku xkire..aku suke jgk...


25 May 2010

Genting plak dah..


lepas blk dr sabah..aku g genting plak ngn labmate..penat jgk tp enjoy..walaupn byk kali pegi..tp wat2 jakun mcm xpenah pegi..heheh..aku mmg jakun pn..malas cite panjang2..senaraikan fakta2 penting je dibawah:

1) tiket kul 8 abis..amik tiket kul 930..agak lewat..ramainye org yg pegi ek..makcik2 yg dh xde gg pn mendaki jgk pegi genting ni..hmmm

2) mase kt skyway tu..ade sekumpulan mere yg berjoget2 di tgh alam..sungguh kreatif..aku suke kaum ni ade..senang sket nk cam dlm keadaan yg berkabus sbb berobjek legap..oppssss..

3) smpai2 sgt sejuk..mcm dlm cool room..mcm xpenah pegi plak ko eh?heh

4) xbyk game bole main..sbb cuaca n ramai org beratur pnjang..

5) perangai foreigner yg pelik2..aku maki je dpn2 sbb dia xphm pn ape aku ckp..

aku nk kumpul duit g universal studio theme park plak la..menguji hormon adrenaline aku smpai tahap mane..uhuh..mari kawan2..

**jgn mencarut faza..behave**

**dlm gondola**

**berkabus dan sejuk**

**alololo..comey..paja paksa acap pakai..**

**next time nk beli wane lain plak**

abis sudah mgg bercuti aku..mase utk concentrate keje plak..tp kalo aku nk bercuti jgk peduli ape aku..huhuuh...chiooowww...

24 May 2010

Trip Sabah

bercuti selama seminggu pd 17hb - 20hb mei 2010. 1st time g kota kinabalu, sabah baaa...perkara yg dilakukan kt sane dan aktvt menarik dan tidak menarik disenaraikn di bawah:

10 fakta yg best dan xbest:

1) tiket flight berharga rm160 shj..return..murahkn?

2) stay kt marina apartment promenade..1 mlm rm300..fully furnished..

3) dekat ngn pasar filipino..mode shopping sentiasa..last2 bole shopping 2 jam je..sempat beli ape je?...hmmm

4) snorkel kt pulau mamutik dan manukan..1st time pegi mmg la excited..pastu dh x excited sbb jd HITAM LEGAM...hmmm

5) semangat memakai suit tuk hiking gunung kinabalu..sedangkn kami hanye mundar mandir di checkpoint pertama smbil melihat pemandangn bwh & atas...menarik bukan..ko pakai skirt pn bole lepak kt situ...hampa!!

6) setiap hari mkn seafood..xbley nk mkn ayam kt situ..aku dh mabuk seafood..blk semenanjung menyasau cr ayam..ayam..ayam...smpai mimpi2 la

7) di sabah kala ni ujan di waktu ptg..so utk wat aktvt2 outdoor sgt terhad..hampa lg...

8) aku blaja minum air avokado kt sabah..sedap gile..blk kl aku nk cr buah tu byk2..org kate rase mcm rumput..pd aku sedap gile kot..arghhh..xkire..sedap jgk...adakah aku ni ruminan..tidakkkk...huuhuh

9) aku blaja berenang dgn prof..sungguh xsangka...aku nk blaja lg..semngat..kate2 prof telah membakar semangat utk terus blaja berenang..bile blk kl...hmmm..malas arrr...hehe

10) lepak di yayasan sabah..katenye restaurant revolving..bergaduh ngn opismate bergerak ke kiri ke kanan..last2 restoran tu x bergerak..under maintenance..cehhh..buat penat je..

kesimpulannya..pegi sabah tu biase je la...byk lg nk cite tp aku mls nk taip..tgh sakit perut

**marina apartment**

** ini ikan..kata kami...@aqua museum, UMS**

**terhendap2 mencari kamera**

**3 model prof sepenuh mase sepanjang di sabah**

** model seluar dalam jenama CK**

**ikan berjemaah di tepi jeti pulau mamutik**

**pemandangan gunung kinabalu..puncak xnmpak..ditutupi awan**

**anak beranak di Lok Kawi..comey dia pakai pampers**

byk lagi gamba tp mls ar nk tepek..sket2 je sudah..


23 May 2010

blacklist ayamas warta bangi

Hari cuti berada di opis..itu perkara biase bg aku..xperlu merungut..occay!!

yg aku nk merungut ni..aku nk mkn lunch tp mase tu dh pukul 3 ptg..agak2nye xde la lauk pauk yg enak di makan pd waktu itu..memandangkn aku sgt lapa dan sgt2 memerlukan mkn ayam pd waktu itu..aku nk sgt la mkn kt AYAMAS..eh..dh tukar name..RasaMas..zana tanye blk kt aku..xblacklist ke rasamas kt bangi ni..berfikir sejenak dan menyedapkn hati mengatakan xde ape akan berlaku...

masuk rasamas org xramai..so bole la dpt order cepat n mkn cepat2 memandangkan aku kena msk opis blk..Fineee..aku order la..skali yg amik order tu adalah org yg penah membuatkn aku marah pd suatu mase dulu..ok..saba faza..dia ok kot..sedapkn ati lg..

aku pn order la..sebijik2 aku ckp supaya pisang xberbuah byk kali..siap suh dia repeat order tuk memastikan order tu betol..ok..lega dgr sbb betul...

mase berlalu dan mknn pn smpai..smpai la 2 pinggan nasi n ayam..betul dh tu..tp...aku mintak prime roast dia bg aku chicken roast biase..aku tanye dia bile aku order ni..aku dh mula hangin dh..sabar..dia kate aku tunjuk order yg tu..aku suh dia amik menu..tunjuk blk mane aku nk n aku suh dia semak blk ape yg dia tulis..mmg kompem..dia tulis betol tp dia pegi order kt dapur salah...dh la dia mcm salahkn aku order salah padahal...aishhh..mmg nk kena terajang bdk pompuan ni...

memang nk MAMPUS betol bdk ni..kalo ikutkan nk mkn je ayam tu..tp sbbnye ayam yg dia bg ni tulang..aku mintak isi ayam..bongoi betol..memalukan reputasi rasamas tu je..dh 2 kali dia buat kesalahan same..b4 ni dia kena lg terok dgn aku..dh la mknn smpai lmbt..salah plak tu..xpatut betol..dh la xmintak maaf..bile dh siap dia suh org lain anta..takut la tu..bg labmate aku yg pegi mkn same2 aritu mesti tau org yg mane aku maksudkn..

kesimpulannya...aku BLACKLIST RasaMas Bangi..titik...

**same mcm gamba di atas..cume aku amik nasi..lapo sgt**



09 May 2010

kerjalapangan~~


br teringat nk update aktiviti last week..bercadang melakukan riadah di genting..tiket abis sudah..pegi la ke cosmo world kt times square tu..walaupun dh berkali2 pegi..tp nk luangkn mase dgn labmate satu perkara yg amat disegani..(huh?!!)

perjalanan bermula dgn mendaki bukit ke komuter..penuh pancaroba meredah onak duri menaiki komuter yg sudah lame tidak kunaiki..(lupa daratan sejak berkereta 4 thn lalu)..smpai jua ku di BTS tu..

** dlm monorail..peace!!

berhibur bersama labmate yg sporting abis..walaupun ade yg morning sickness..ngeh2..dimaafkn tp rugi la anda kerana membyr agak mahal utk alat2 di situ..ni kire team building ni..kesan dr aktvt ini..kesemua ahli lab 3159 kesakitan kesengalan badan yg melampau pd keesokan harinye..syabas bete...

** bersatu!!


** daya muka cuak..tp seyes..DNA mixer mmg mencabar...sume pening kpala...

next punye schedule...genting on 29 may n perhentian island 2010 here i come..before that nk mencari ketenangan dia sabah baaa on 17 may 2010...excited sgt...chill~~

mother's day

Happy mother's day to my luvly mom, Puan Faridah Mahmood...
moga mak cepat sembuh..rajin mkn ubat..jgn degil dlm pantang-memantang (dgr ckp Dr Apau aka husband fida)... org lain sume celebrate beli kek la segala bagai..sori mak..kali ni xbley belikan kek..mak kn sakit..gula tinggi kang..kena marah x tau ye..nnt along bg adiah suprise kt mak..tgg masuk umah baru nnt..

along tau mak xbace bende ni..tp adik2 ku yg sengal yg membace msj ini silalah menyampaikan pd bonda tercinta...along malu la nk ckp ngn mak...hihihi

** my mum n abah..nasib la mak xwat camtu..kalo x..pengsan!!

03 May 2010

ego la sgt..!!

adoi..aku xphm...makin xphm..ape org laki nk sebenarnye ek..bile nk kate org laki ni xcukup satu..sound kite blk.."xsume laki mcm tu"..yes..i know that..tp xsedap la bile dgr cerita dr beberapa kwn pompuan aku tentang masalah yg berkaitan dgn 'lelaki'..sebagai pendengar aku xseharusnya jd gender bias..tp kesian pn ade..satu perkara aku nasihat kt derang ni..jgn pecaya 100% kt sape2 saje..plzzz...even husband or wife or family.. apatah lg la kalo setakat berpangkat bf or gf aje..hmmm...kena pecaya but not 100%..that's it...

psl cemburu..ape kejdahnye nk jeles2..aku kesian la kt hamba allah ni..dia cite kt aku psl bf dia yg sgt jeles dgn dia berkwn dgn laki lain..in term of boyfren...standard la kalo berkwn ngn org laki..bukan ade maksud ape2 pn..melenting bf dia ni kalo dgr sore laki mase tgh calling ke, tercerita psl ofismate laki kt dia ke..mmg hangin smpai bf dia cr aku..marah2 xtentu psl..bile aku sebelah kn pompuan..dia jerit kt aku blk...so damn rude..kuang ajo..pi mamp la..sibuk2 cite kt aku pastu aku plak yg dimarahnye..

da latest..bf dia marah2 dia xtentu psl sbb aweknye bergaya dgn shawl yg jd trend zmn skang ni..ape kejdahnye..aku dgr cite menyirap je..mcm ni pun ade ke..bole plak marah awek dia pakai cantik2..nk suh awek ko selekeh je ke..bodoh!!haaa..amik ko..bende kecik tu jd pergaduhan besar smpai x bertegur sapa..ape punye bangang la..kalo aku jd awek dia..sorry la..bye2..

saiko tul mamat ni..dh la xkasi awek dia kwn ngn mane2 laki kt dunia ni..dia plak senang lenang bersuka ria kwn ngn pompuan lain..WTF..unfair betoi..ni bukan unfair tau..ni namenye kepala letak kt lutut..otak letak celah bontot..bodoh!!..

walaupun hanya segelintir je mcm ni..tp jgn la smpai kelakuan ko yg ego tp bodoh tu menjejaskan name lelaki yg lain..plzz la..make it clear la..pompuan skang bkn nye nk kena ikut sgt ckp laki kalo ape yg dia ckp tu xserupa bikin...skang ni pn ko bkn nye nk cntct aku psl bende ni kn..kalo ko cntct aku..mmg kaw2 la aku basuh ko..jgn harap nk lepas..