14 June 2010

misi keamanan

adoi..aku demam ke?ish3..tekak dh perit ni..batuk2 plus bersin2..br je aku bebel2 kt en hubby yg degil + xmo pegi klinik sbb batuk yg teruk..hmmm..last2 aku plak yg kena..dushhh...en. hubby..silalah pegi klinik..kalo x..xmo kawan..titik!

smalam ari ahad aku n usop bercadang nk lawat amir yg dgr katenye xbley berjln sbb lutut n kaki dia bengkak sbb gout..hmm..sound scary..xpe..pegi je tgk..umahnye kt puchong perdana..b4 smpai sane singgah "skjup" kt giant bdr kinrara tu..mase tu kul 230 cmtu..agak besar jgk..skali tersangkut dlm tu berjam2 gara2 ade sales..tu kali ke-2 aku msk giant..betapa jaks nye aku plus xde giant yg terdekat area umah aku..beli+beli+beli...

**mase shopping ngn usop..ala..gamba usop xde..

kul 630 cmtu br smpai umah amir..lame eh dok kt giant tu..plus kami sesat plak nk cr umah amir tu..aku drive..usop jd co-driver..dia bwk GPS lg..tp GPS tu main2 kn kami..aishhh..how dare u..uhuhhu...smpai depan umah amir..amir dok depan grill umah..sian xbley nk bgn2 jln berlari..bak kate amir..kami dtg bawa bantuan kemanusiaan..huuhhu..sadis2..sob sob..mulala si amir tu nk terharu...

blk kul 830 mlm..penat gak la..tekak dh rase lain dh ni..perit..smpai umah usop nk blk tgk tayar keta flat..aishhh..aku bwk dr kl tayar flat ke..adesss..patutla berat je..xpancit ni..cume xde angin je..hmmm...

To amir:: sile pegi wat rawatan lanjut..nnt makin teruk..susah la nk g dating ngn awek bln 8 ni!


To usop:: tq sbb bg aku bwk pesona MBV ko..nk mahir nnt ko bwk jln2 kl tau..chaiyokk

12 June 2010

mari mkn lagi...

teringat nk upload pic besday celebration ofismate:: khairi..my new ofismate..actually dh well prepared tuk wat surprise..skali dia tau daa..dia rase pelik nape aku x ajk mkn lunch on dat day plus b4 tu dh slalu sgt wat bday celeb..uhuh..xpe la..asalkn kite meraikn..ditambah lagi mkn free..hahah

1) mkn kt ayamas a.k.a rasamas..hmm..aku dh blacklist rasamas bangi ni..tp pegi jugak..well..nasib baik bdk tu xde..kalo ade haru la aku kenakan kali ke-3..bole merujuk pd entri lepas..

2) kak wan bwk ank dia that we called ABG..we celebrated his bday too sbb dia igt kitorang celeb bday dia sedangkan kitorang celeb bday ABG KHAIRI..uhhuuh..xpela..same2 la

3) dlm sejarah..pisau kek yg digunakan patah..uhuhuh..xpenah dibuat org..mase tgh potong kek plak tu..sgt la keras kek nye...uhhuuh

4) prof suke betul celeb bday..dia la paling excited sampai dia laser org rasamas tu.."xde complimentary ke tuk bday ni"..berkali2 la dia sebut..perghhh..malu la..smpai org rasamas tu bg kami refill air walhal xbley refill pun..huuhhu

5) mkn kenyang gile mase tu..byk gile..full..dgn 2 ekor ayam percik n sweet sour spice (perisa baru) + nasi + sayur 2 jenis+ bergedil + kentang goreng 3 set + drumet 2 set + nuget 4 set + kek + aiskrim +air..= kekenyangan dan mengantuk..uhuh..alhamdulillah..


** pisau kek yg patah mase tgh potong kek**



11 June 2010

asyik menangis saje


tukar tajuk blog kepada tajuk blog di atas...blog ni boring..xyah bace la..lgpun bkn ade info sgt pn..stakat share ape yg terpendam dan ape yg berlaku sepanjang hidup aku..tu pun x tulis semua pun..skarang ni aku dpt rasekn diri aku lain..lain..dan lain..suke memndam rase..memendam masalah..dan cepat terasa..cepat nangis..nape ngn ko ni faza?dulu ko xmcm ni pn..ntah la..apepun life must go on..titik!


08 June 2010

a sad story



**terjupe kt fb membe td..sedey plak bile bace..**



bab 1..

aku rase jatuh arini..jatuh..xmo ckp ngn sape2 arini..

nape kite kena berkorban utk org lain sedangkn org lain xnmpak pengorbanan kite..hmmm..

jatuh bgn sendiri la woi...lu pikir la sendiri...

06 June 2010

wei..wei...

panasnye arini..kt situ panas..kt sini panas..mane2 la panas...kalo xberbaju pn tetap panas jgk..redha je la..dlm kepanasan selepas blk dr kenduri, aku terpikir nk wat avocado jus..avocado nye dh beli lame dh..skali muda sgt..xbley guna kena la peram lame2 smpai leh guna..hasilnye..perghh..sedap gile..mcm minum rumput blend campur pandan (betul ke? perasan je ni)..whatever..ade org ckp kalo campur coklat lg best..xpenah cube plak..tp mmg sedap la..aku suke gile!!


bln 6 ni bln kawin kn..kad jemputan dpt 2 3 tuk ari yg same..xtau nk pegi yg mane 1..sorry la pd membe2 yg xsempat nk pegi..selamat pengantin baru pd sesape yg berkenaan..aku sempat pegi kenduri fazriq je..tu pun nasib dekat je..kalo x, xdapek nk pegi..

x lupe jugak takziah pada auntie aku, Raja Azita n ank2 nye, atan n daus..be strong guys..kite doa byk2 tuk arwah pokcik Daud ye..semoga roh nye dicucuri rahmat..amin...

okla..nk wat chart si izham ni jup..kang xsiap bising plak dia..chioww..