29 July 2010

sile bace bg sesiapa yg berkenaan...


wohoho...rasenya mcm hari2 plak aku tulis blog lately..jiwa kacau ke aku ni..xpun..kalo jiwa kacau pun..xabis2 psl keje..aishhh..keje saje kamu ni..xpe..aku ni bkn la ade life sgt pun..xmcm zmn blaja dulu..eh..skang pn tgh blaja lg kn?xpe..blaja tu penting utk mase depan..

aku xmo tulis psl keje arini..sebenarnya aku terfikir nk menulis entry berkenaan dgn keadaan yg berlaku skang..eh..nape?ape yg berlaku?gempa bumi?perang?oh tidak..tidak sama sekali..mcm ni la..kali ni entry aku..aku xmo maki2 ke..emo2 ke..lebih pd luahan hati..ape yg terbuku dlm hati?oh tidak..akan dicairkan sebentar lg...ape ko ckp ni syaitannnn...hehehe

pada aku dlm hidup berkwn ni ade jgk la psg surutnya kan..cuma aku nk cite satu perkara la..sepanjang aku berkwn dgn sesiapa..aku xpenah lg kena mcm ni..dan aku mungkin xtau selama ni mungkin pernah terjadi tetapi...kite xtau lansung...aku nk pendek kn kisah ni..tp kalo terpanjang ceritanya..anggaplah yg itu paling ringkas yg cuba aku luahkan..

Bermula di FB..biasa la status kite ni kn kekadang merepek je..maka aku tertaip la 1 status yg amat ringkas tp dibaca oleh org yg dimaksudkan..owh..dia emo sgt2 sehingga dia mengutuk aku tahap gaban..sehingga aku pn membalas status di fb aku dgn kemarahan jgk..owh..dia bc lg status aku n kemudiannya dia buat status jgk tp kali ni lg teruk..dia mengutuk aku mcm2..aku bace dgn tersenyum tp kemudiannya aku nangis..nk tau x kenapa...kutukan nye amat teruk sehingga org yg xkenal aku pun kenal aku kn..kalo kutuk sket2 xpe..aku sedar ape yg dia ckp tu..dan aku xsangka dia akan kutuk aku smpai mcm tu..aku ni manusia xsempurna..mungkin dia igt dia sempurna..aku rase dia akn bace entry aku ni..cume aku nk ckp la..aku bukak fb ko 3 kali je..itu pun tergerak ati aku nk view n kutukan yg maha hebat..kutuk aku ni buruk, hodoh (describe byk la kehodohan aku tu) belaja tinggi2 tp otak tahap tapak kaki, psl pakai tudung tp perangai xsemenggah, dan kutuk kwn aku...tp aku kena teruk la..yg buat aku nangis tu..bkn sbb perkara di atas tapi aku sedih selama ni aku dgr perkara buruk psl ko..aku xde pn nk heboh kt org..tp bile ko buat aku mcm ni..aku pecaya ape yg org cite kt aku psl ko..aku pecaya sebulat2 nya..mase aku bc kutukan ko yg teramat teruk tu..aku posa..huh..aku xmaki tp aku terima bende tu dgn tenang..aku biar je..aku pecaya ape yg berlaku ni ade hikmahnya..mungkin allah nk buka hati aku tgk bende yg sebenarnya..dan aku jugak pecaya ape yg berlaku n ape yg dikatakan ni..akan berbalik pd mereka...kalo aku salah aku terima je apa balasan nya..owh..mungkin lepas bace entry ni..dia akn kate alim la konon..perangai buruk..nk hipokrit plak..owh..itu tanggapan aku je..ko nk ckp ape ckp je la..mesti ko pelik aku xkuar kate2 makian n carut2 kn sedangkan ko tau aku ni kuat memaki org..ye x?kali ni aku tenang tulis entry ni..kalo nk suh kwn2 ko bace..silakan..pastu bole la kutuk2..aku xkisah..serius..aku pn dh xbukak FB ko..aku xtau la ape ko tulis..ikut suka ko la...ko boleh view fb aku kn..silakan..terima kasih kerana mengutuk aku..owh..lagi 1...status aku kt FB tu..mmg aku tulis utk ko tp lansung xdescribe psl ko..xde bg hint lansung..maafla kalo terase dan org lain pn xde idea sape la org yg aku maksudkan tu..ade dlm 2 3 komen je pastu bertukar cerita..xde la serius sgt kn?lagi satu aku pn dh xde no fon ko sbb xde copy dlm simcard..yg tau cerita psl ko aku dan org itu shj..biarla jd rahsia..aku xmo nk burukkn ko..ko nk burukkan aku silakan..aku pn byk keje lain lagi nk buat..

alamak..panjang plak cerita nya..tp ni yg paling ringkas..kalo ko bace buat la ape ko suke..aku doakan ko bahagia la dgn ape yg ko lakukan..aku xmau msk cmpur..cukupla 3 kali aku tgk fb ko..pasni nk tmbah kutukan silakan..kalo betul tuhan akan tunjukkan..aku terima seadanya...wohooo...terima kasih la sbb bace blog aku..aku xblock pn..sape2 bleh bace..silakan....


sekian....

28 July 2010

mood kerja...

bz bz bee..report + tesis + jurnal...agak sibuk tp sempat nk soseh2 kt sini..keep working n working..terpaksa menangguh kn sementara aktiviti2 lain demi memberi laluan kepada kerja2 yg byk dan memenatkan..ye la..cari rezki la katakan..xpe..berusaha la..terima kasih pd family yg byk bg sokongan, kwn2 yg byk bg semangat dan en hubby sy yg faham dgn kesibukan yg amat (dia pn bz jgk..hehe)..be strong..be strong..n support each other..occay? good luck to myself n my frens..chaiyok..peace!!

ok..nk sambung wat report....daaaa

27 July 2010

banned citylink buat sementara

wohooo..bunyi bising kt sblah opis aku ni sungguh menggangu ketenangan aku nk wat report..sakit ati jd nye..xleh fokus..mmg bising gile..mcm2 bunyi..dari bunyi ketuk paku smpai la bunyi gerudi..adehhh..tension2..masing2 ade earfon..at least derang xdgr bunyi2 tu..telinga aku ni menangkap sume bunyi2 tu la..ape nk wat eh..nk marah xdaya la..kena bior je la..

hari ni mungkin kepala ku berasap lg..hmmm...sakit ati bermaharajelela..aku tgg org CITYLINK xsmpai2 lg..membe aku pos brg dr ari khamis, smpai skang xnmpak ekzos lorinye hah..arini dh ari selasa bang oii..dh 2 kali dh jd camni...last time org citylink tu bgtau lori derang accdnt..kali ni aku x tau la dia nk bg alasan ape..kapal terbang terhempas ke ape..adoiii..menyusahkan org betol la..dh la urgent jgk ni...mulai arini aku nk BANNED CITYLINK!!!

aku bercadang nk marah je org citylink ni..tp disebabkan aku posa arini..terbantut niat aku nk marah..dh nk pukul 2.. brg still xsmpai lg..diharap bersabar..mungkin dh smpai kt umah kot..mungkin..mungkin...tenangkan ati..kalo ikutkn org citylink tu bgtau smlm dia nk anta opis aku..tp dr kul 3.30 smpai 6.30 ptg..still xde ape..hmmm..skali lg aku laungkan...aku nk BANNED CITYLINK!!!..baik aku suh anta pos biase je..lg cepat smpai...kejam la derang ni..kejam..


p/s:: penat la marah2 ni...baik aku pikir ptg ni nk bukak posa ape ek?uhuhhu....

20 July 2010

tahi ooo tahi...


sedang search2 dlm tenet...terjumpe la menatang ni.....comel gile la suri ni..anugerah tuhan..






TETAPI....




wohoo..bende ni dh lame..tp aku br tau..persoalan nye perlu ke tahi SURI anak Tom cruise ni masuk muzium..rasenye derang ni dh xtau nk letak ape kt muzium tu huh..walaupun si suri tu comel n cantik..ishk3...pelik2 la dunia skang...

p/s:: dh ade ank nnt agak2 duit x tau nk wat pe..try la menatang ni..cool..

ko hebat sgtker??

uik..demam..demam lg..demam lg.. suddenly bdn panas..di waktu mlm..nk tido pn menggigil..kesan mkn tempoyak berlebih ni..maybe la..tempoyak kn dr durian..bkn tu je..aku kena sakit perut yg melampau..adehh..ditambah lagi bahu aku sengal2 kuda ni..sape suh tolak tong gas smalm?smpai 7 tong plak tu..kesannye amik ko..lenguh2 bahu ko tu..awak tu pompuan ye cik paja..xyah nk tunjuk hebat..pdn muka xleh g kije..kije kt lab tu melambak sape nk wat?

pas mkn tiba2 teringat nk tepon mak..bgtau mak psl ape cuti arini..mak bebel2 lagi..adoii.."paru-paru ko tu dh la xkuat n nk berlagak kuat buat keje2 berat..hmm.." ni yg malas nk cite ni..kena bebel teruk..xpe mak..along dh letak ammeltz yoko2..zana punye..tq sasana..sok bole la pegi keje..hopefully mlm ni bdn xpanas mcm smalam..ini je la nk tulis..sakit perut meragam plak ni..daaaaaaaa

17 July 2010

Tempoyak...

beberapa jam td lepas terbgn dr tido...solat magrib pastu teringat mak msk sambal tempoyak udang...perghh..terkecur air liur aku..gile sedap weh..pekat..pedas..perghh...speechless la..kalo mkn kt luar xsesedap ni..kt luar manis sgt..yg ni..adeh..mkn ngn nasi panas2..smpai skang ni terasa lg..satg nk mkn lg sket..sblum org lain rembat..

** sambal tempoyak tu..udang dh abis kena rembat..tggl sambal je..**

mak aku pandai msk..aku?heheh...xbape nk pandai la..aka mmg xpandai la..kalo bende2 yg simple2 tu bole la..adik2 aku yg laki kt umah ni lg pandai msk berbanding aku..org kate kalo mak pandai msk..ank pompuan especially nye..bleh ikut jejak langkah..xde maknanye weh..kt umah sewa pn xrajin nk msk..sbb bdk2 umah ramai yg pandai msk..so biorla derang je yg msk..hehhe..xpela..nnt smpai seru aku msk la..hehhe...yg penting aku syg mak aku la..syg lebey la sbb wat tempoyak kegemaran aku..muaaahhhh..pastu kn mak aku comel tau..setiap kali bunyi mes henfon aku..bunyi lagu happy tree fren tu..mesti dia akn ajuk2 lagu tu..dia kate dia geram je dgr bunyi tu..mcm bunyi bdk2..setiap kali bunyi la..comeykn?..mcm aku..keh keh...


13 July 2010

geli mattt

aku nk tempel video kegemaran mcna aka lagu kebangsaan kaum nomad..dia mmg suke la lagu ni..td aku dh paste kt wall dia kt fb..skang ni aku nk paste kt sini plak..checkitout...



daaa...enjoy...

11 July 2010

the only exception

Ahad<--hari utk merelease tension..arini aku g jln sorang2..tgk wyg cite Knight and day..best siot cite ni..action comedy..nape la aku x tgk cite ni awal2..heheh..cameron diaz tu klako gile..pastu dgr OST dia plak..best..blk terus google..lagu kacang mata itam rupenye..patutla best..heheh... blk2 xtau nk wat pe..mood pn xbape nk ade..layan lagu je la..psg kuat2..biorla dgr smpai blk sebelah..umah sblah..aku peduli ape..aku tension ko tak tau..ade org kisah..sudah...skang ni..aku pentingkn diri sendiri je..susah senang aku tanggung sendiri..dan kkdg x tertanggung...pull stop...thanks to iza coz dgr luahan ati aku aritu.. lagu2 yg tgh memekak kt speaker laptop aku ni..dok pusing bape puluh kali la..arghh..biorla..
  1. thinking of you - Katy Perry - sgt meaningful...whateverrr
  2. pelita - A.P.I - memberi smangat luar biase kt aku..
  3. suara ku berharap - Luna Maya ft hijau daun - version ini best..catchy..masih menunggu..
  4. apa ku kisah - one nation emcee - ade aku kisah nk dgr lagu ape pung..
  5. the only exception - Paramore - slow song..tp aku suke..
  6. dan bile esok - Sofaz - sebak...no komen...
aku lapa..dr tgh ari td xlunch..nk cr mkn..daaa...

**i need this ball..owh..i have one..kt opis..**

p/s: nmpak sgt slalu stress kt opis..i have 2..tp dh bg aman..kena amik blk..supaya kedua2 tgn bole digunakan..huuhhu


09 July 2010

life...


Everything you do now is something you have chosen to do. Some people don't want to believe that. But if you're over age twenty-one, your life is what you're making of it. To change your life, you need to change your priorities.

- John C. Maxwel -

3 hari

Jumaat..ari yg xproduktif tuk aku nk wat sebarang keje..nape ntah..patutla negeri kelantan..kedah..dan sewaktu dgnnya cuti ari jumaat..hehehe..ntah2 kalo derang, ari kamis ari yg xproduktif sbb jumaat cuti..hhuuhu...whatever...

smlam aku blk keje awal..g TLS fitness centre kt Kajang..Fida ade guest pass tuk 2 org tuk msk gym kt situ..sgt teruja..1st time msk gym..alat dia pn ok2 aku tgk..sgt semngat la nk exercise..seyes best..cume nye 1st time pegi..mmg semput gile la..hahha..guna treadmill, yg beskal tu..n yg lain aku x tau namenye...dh tanye pakej kt situ..adoi..nnt la aku pikir blk..sbb takut rugi aku xleh nk pegi ari2..duit dh ramai nnt bole la..

2 hari lepas, saje kuar jln2 kt alamanda..mula2 nk tgk wyg cite knight and day..skali aku ngantuk plak..dh seminggu lebih tido terabur..kena qada' blk..heheh..jln2 beli brg dapur n terbeli kasut plak..uhuhu..cantik..wedges..faveret ok..wat kasut keje..kasut aku tu pn nk rosak dh..heheh..alasan je kn..ngeh2..b4 ni wedges aku tu tinggi sket..kali ni beli rendah sket la..xpela..xyah la pakai kasut tinggi2 sgt kot..penat nk jln..heheh...pastu terasa plak nk mkn petite four kt waffle stop tu..uuhhu..sgt suke..terapi mlm tu berjaya..muahhhaa..

**muka2 lapo nk mkn waffle lebih2 lg sasana**

**petite four faveret gue**



**wedges baru yang "terbeli" mase jln2 kt alamanda...weeeee...**


01 July 2010

shawl oh shawl

Dikala boring..suke jgk wat blog walking..tgk2 blog2 org..lebih2 lagi blogshop..uhhuhu..tapi kan..camne la aku nk stop habit aku yg sgt suke membeli brg2 online terutamanye bile nmpak shawl yg cantik2..pantang..beli online..senang..transfer je duit..sedikit pembaziran kot sbb ade postage charge..huhuh..skang koleksi shawl pn dh bertambah..aku kira2 shawl aku nk 30++ helai dh..huhu..xterpakai2 plak..tp bile beli tu..1 kepuasan..huhu..patutla pompuan ni dikatakan ade 1 akal 9 nafsu..aku sokong!! aku rase perkara ni x bole dibiarkan..aku kena wat terapi tuk diri sendiri...

  • remove bookmark berkenaan shopping online ni..
  • kalo nk beli jgk..terhad kn dlm sebulan beli 1 je brg online..boley? (so no need to remove the bookmark..heheh)
  • pesan pada membe terdekat supaya menghalang aku dr terus beli brg..bile membe dh nasihat cmtu..mmg x jd belinye la..huhu
setakat ni tu je la dulu..kang wat perancangn mcm2 skali xjln plak..brg2 lain aku xbeli sgt..kalo shawl hmm...mmg xbley la..rambang mata nk beli..dilarang meniru aksi atau perangai sebegini..huuhhu

okla..nk sambung writing..daaaaaaa....

**saje tepek shawl yg ade..ni br separuh..yg selalu aku pakai..ade lg xletak tu..aishh..**


malas..malas..

penat otak plak writing ni...xlepas2 lg ni..bukan nye idea sentiasa dtg..plus aku pn xbape nk sihat ni..serabut plak..dgn masalah yg dtg bertimpa2..hmmm..dugaan..dh hmpir nk siap ni..tp bile aku bace blk ayat aku..tunggang terbalik..adoiii...bm aku mase spm dulu 4 kot..nasib tidak menyebelahi aku..*sigh*

**nampak x muka aku berjerawat xhingat..stress n hormon imbalance :((

*********************

baru2 ni exhousemate aku, puan bulat br deliver baby boy kt hosp annur..aku pegi jenguk dia walaupun time tu dia nk blk dh..sihat alhamdulillah..baby dia pun comey..mak bpk pun comey..uhuhu..suke..unofficially dpt ank sedara..ngeh2..owh lupe..name dia Ammar..ammar je?bulat ckp senang..xyah panjang2..kalo exam pn nnt dok depan..uhuhuh..byk la ko bulat..konon futuristik la sgt..hehehe..anyway congrats..nnt leh tambah baby girl plak kan..kan..

** ammar, bulat n ejad**


----nak sambung writing blk---