29 July 2010

sile bace bg sesiapa yg berkenaan...


wohoho...rasenya mcm hari2 plak aku tulis blog lately..jiwa kacau ke aku ni..xpun..kalo jiwa kacau pun..xabis2 psl keje..aishhh..keje saje kamu ni..xpe..aku ni bkn la ade life sgt pun..xmcm zmn blaja dulu..eh..skang pn tgh blaja lg kn?xpe..blaja tu penting utk mase depan..

aku xmo tulis psl keje arini..sebenarnya aku terfikir nk menulis entry berkenaan dgn keadaan yg berlaku skang..eh..nape?ape yg berlaku?gempa bumi?perang?oh tidak..tidak sama sekali..mcm ni la..kali ni entry aku..aku xmo maki2 ke..emo2 ke..lebih pd luahan hati..ape yg terbuku dlm hati?oh tidak..akan dicairkan sebentar lg...ape ko ckp ni syaitannnn...hehehe

pada aku dlm hidup berkwn ni ade jgk la psg surutnya kan..cuma aku nk cite satu perkara la..sepanjang aku berkwn dgn sesiapa..aku xpenah lg kena mcm ni..dan aku mungkin xtau selama ni mungkin pernah terjadi tetapi...kite xtau lansung...aku nk pendek kn kisah ni..tp kalo terpanjang ceritanya..anggaplah yg itu paling ringkas yg cuba aku luahkan..

Bermula di FB..biasa la status kite ni kn kekadang merepek je..maka aku tertaip la 1 status yg amat ringkas tp dibaca oleh org yg dimaksudkan..owh..dia emo sgt2 sehingga dia mengutuk aku tahap gaban..sehingga aku pn membalas status di fb aku dgn kemarahan jgk..owh..dia bc lg status aku n kemudiannya dia buat status jgk tp kali ni lg teruk..dia mengutuk aku mcm2..aku bace dgn tersenyum tp kemudiannya aku nangis..nk tau x kenapa...kutukan nye amat teruk sehingga org yg xkenal aku pun kenal aku kn..kalo kutuk sket2 xpe..aku sedar ape yg dia ckp tu..dan aku xsangka dia akan kutuk aku smpai mcm tu..aku ni manusia xsempurna..mungkin dia igt dia sempurna..aku rase dia akn bace entry aku ni..cume aku nk ckp la..aku bukak fb ko 3 kali je..itu pun tergerak ati aku nk view n kutukan yg maha hebat..kutuk aku ni buruk, hodoh (describe byk la kehodohan aku tu) belaja tinggi2 tp otak tahap tapak kaki, psl pakai tudung tp perangai xsemenggah, dan kutuk kwn aku...tp aku kena teruk la..yg buat aku nangis tu..bkn sbb perkara di atas tapi aku sedih selama ni aku dgr perkara buruk psl ko..aku xde pn nk heboh kt org..tp bile ko buat aku mcm ni..aku pecaya ape yg org cite kt aku psl ko..aku pecaya sebulat2 nya..mase aku bc kutukan ko yg teramat teruk tu..aku posa..huh..aku xmaki tp aku terima bende tu dgn tenang..aku biar je..aku pecaya ape yg berlaku ni ade hikmahnya..mungkin allah nk buka hati aku tgk bende yg sebenarnya..dan aku jugak pecaya ape yg berlaku n ape yg dikatakan ni..akan berbalik pd mereka...kalo aku salah aku terima je apa balasan nya..owh..mungkin lepas bace entry ni..dia akn kate alim la konon..perangai buruk..nk hipokrit plak..owh..itu tanggapan aku je..ko nk ckp ape ckp je la..mesti ko pelik aku xkuar kate2 makian n carut2 kn sedangkan ko tau aku ni kuat memaki org..ye x?kali ni aku tenang tulis entry ni..kalo nk suh kwn2 ko bace..silakan..pastu bole la kutuk2..aku xkisah..serius..aku pn dh xbukak FB ko..aku xtau la ape ko tulis..ikut suka ko la...ko boleh view fb aku kn..silakan..terima kasih kerana mengutuk aku..owh..lagi 1...status aku kt FB tu..mmg aku tulis utk ko tp lansung xdescribe psl ko..xde bg hint lansung..maafla kalo terase dan org lain pn xde idea sape la org yg aku maksudkan tu..ade dlm 2 3 komen je pastu bertukar cerita..xde la serius sgt kn?lagi satu aku pn dh xde no fon ko sbb xde copy dlm simcard..yg tau cerita psl ko aku dan org itu shj..biarla jd rahsia..aku xmo nk burukkn ko..ko nk burukkan aku silakan..aku pn byk keje lain lagi nk buat..

alamak..panjang plak cerita nya..tp ni yg paling ringkas..kalo ko bace buat la ape ko suke..aku doakan ko bahagia la dgn ape yg ko lakukan..aku xmau msk cmpur..cukupla 3 kali aku tgk fb ko..pasni nk tmbah kutukan silakan..kalo betul tuhan akan tunjukkan..aku terima seadanya...wohooo...terima kasih la sbb bace blog aku..aku xblock pn..sape2 bleh bace..silakan....


sekian....

3 comments:

Anonymous said...

ish.. ketidakmatangan berleluasa..

cik paja hanim said...

ketidakwarasan bersepah2

mazni said...

sabar cik paja....