30 October 2010

kata-kata



*******************

cinta takkan datang kalau tak mencari..
kasih takkan dapat kalau tak memberi..
kasih dan sayang ini hanya buat insan yg memahami..
seandainya jodoh ku dgn si dia ku harap kekal selamanya..

********************

Aku tak suka sakit gigi




Dalam banyak2 sakit, paling aku tak suka dan kalo mampu nak elakkan adalah sakit gigi..
Macam semalam selepas aku melantak 2 btg chupa chups dan beberapa ketul chewing gum selama 1 hari telah menyebabkan gigi aku jadi sensitip. Sebelum ni gigi yg belakang ni (geraham) penah kena tampal tapi sementara je. Agaknya disebabkan mkn bende2 yg terlalu manis, tak tido mlm aku menahan sakit.. Aku dah makan ubat hurix sakit gigi dh 6 biji, xjugak2 reda. Pipi kiri aku dah bengkak sbb gusi pun dah bengkak... uwaaaaaaa..xsuke..xsuke..


Aku nekad nak jupe Dr gigi hari ni jugak sbb xtahan sakit dah.. aku takut malam kang xleh tido lagi.. naya je.. maka aku pun pegi la ke klinik gigi Lita Alis kat Bangi.. fuhh..ramai plak org.. sume sakit gg cam aku jugak ke?xpela..aku dh x thn sakit dh.. sejam jugak tgg untuk masuk dlm blk dr.. dah masuk dlm tu.. xsampai 10 min aku pun kuar dr blk dr.. penat aku tgg lame2.. tu pun dr tu bukan nk tanye aku sakit ape.. dia sibuk tanye aku pakai tudung tu camane? beli kt mane? berapa harga? haishh..menyirap aku.. aku tgh tahan sakit bleh plak tanye bende2 gitu..pastu baru la dia tanye ape sakit aku..check2..dia ckp mmg bengkak n dia kasi ubat.. mkn dulu.. dh elok nnt br dtg jupe dia blk.. dr bg antibiotik + ponstan.. harap2 mlm ni aku ok la..adoii...camtu je eh.. tapi lepas ni mmg kena cabut.. xdapat diselamatkan..takutnye..nightmare la cabut2 gigi ni..uwaaa...

**shawl aku pakai td.. dr tu suke tgk ade rame2..
muka menahan sakit gg ni... adoi**




25 October 2010

nervous kembali melanda


alhamdulillah.. aku rase lebih tenang dari sebelum ni
thank to encik hby yg byk bg semangat dan dorongan
sayang kamu dua puluh ribu lima juta kali la..
(bile bace jgn bertukar mode org mengandung ye- muntah2..)

aku tgh struggle wat slaid yg konon2 gempak
nak present dpn petronas la katakan
poyo la ko paja.. mcm la x pernah mengadap derang
tapi nebes la..dah lame sgt x present ni
slalu sibuk wat keje lain
nak present progress pn xsempat
mau goyang aku nnt
wish me luck okay
lepas abis presentation...
aku nak tgk cite tamil kt wyg..
x sabarnye..nak tgk Rajnikanth..
kena tgk cepat2..
sebelum cite tu abis..
hahahaha





**skodeng hero tamil Rajnikanth..hahahha**



24 October 2010

Wanita oh wanita

Sedang berblogwalking, terbaca info berkenaan dengan wanita. Bole kata hampir semua betol. takpe.. same2 kita share..


30 perkara tentang wanita..


1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


***credit to www.seniaku.com



Setiap detik - hijau daun





Setiap detik - hijau daun


Setiap detik
Engkau yang dalam mimpiku
Setiap siang malam menggangguku
Tak lelap tidurku karena dirimu

Setiap waktu
Engkau yang selalu menghantuiku
Tak pernah lari dari fikiranku
Tak mau hilang dari ingatanku

Tahukah engkau
Saat gelap datang
Aku masih mencarimu
Engkau dimana

Tapi mengapa saat ku terjaga
Kau masih tak disampingku
Sampai kapankah aku menantimu
Selalu menantiku

Setiap detik aku memikirkanmu
Setiap detik rindu meracuniku
Setiap detik teringatku padamu
Setiap detik apa terus begini

Ku mohon dengarlah rintihan hati ini
Yang ku curahkan seraya ku bernyanyi
Sampai kapankah aku terus begini
Ku harap kau 'kan kembali kepadaku


perpisahan - anuar zain


Mase drive pagi td, aku terdengar lagu anuar zain dalam radio Suria..
lagu lama.. soundtrack filem cinta..
sgt touching..
tetiba sebak..




Perpisahan - Anuar Zain

Ku mengerti perpisahan ini
Bukan kerana kau membenci
Tapi kasih yang pernah kuberi
Tiada lagi bersama

Seringkala aku terlihatkan mu
Impian nan indah
Bersulam bahagia

Ku harungi hari demi hari
Bersama wajah tak mungkin akan kembali
Tapi hati masih tak terima
Ditinggalkan sengsara

(Korus)
Keraguan ini bukanlah padamu
Perasaan hati masih rindu
Kekalutan ini hanyalah untukku
Tercari-cari bayanganmu
Tak sanggup aku kehilangan
Kehilanganmu

Kasih tercari-cari

Keraguan ini bukanlah padamu
Masih tercari-cari bayanganmu
Tak sanggup aku kehilanganmu


p/s:: jangan pikir bukan2


Mau tonton Endhiran


alhamdulillah dah 2 hari ujan kt bangi n kl
sebelum ni dlm 2 or 3 mgg panas nye bukan main lagi
tapi 2 hari ni hati aku hujan je
nasib dh surut sket
terfikir nak tgk wyg Tamil kt Alamanda
bertajuk Endhiran
Rajnikanth hero cite tamil terulung yg berlakon
ngan Aishwarya Rai lagi

sape nak teman aku pegi tgk cite ni?
angkat tangan!
ade kul 6 ptg je..
aku ade tgk kt blog labmate aku psl Rajnikanth ni
(klik kt warna biru di atas kalo nak tau sape itu rajnikanth)
aku terhibur tgk watak rajnikanth dlm iklan tu..
aku rase tuan punye blog adalah calon yg sesuai tuk teman aku tgk cite ni
huuhhu..
at least bole release tension kn
buat bende yg xpernah aku wat
hehehe


**nak tempah tiket**


p/s:: cepat2..sape nk tgk ngn aku..nk banje ni..huhu





23 October 2010

Bila seorang wanita menangis


Jika seorang wanita menangis dihadapan kamu

Itu bererti dia tidak dapat menahanya.


Jika kamu memegang tanganya disaat dia sedang menangis,

Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.


Jika kamu membiarkanya pergi

Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya.

Selamanya…


Seorang wanita tidak akan mudah menangis

Kecuali dihadapan orang yang amat disayangi

Dia menjadi lemah.


Seorang wanita tidak akan mudah menangis

Hanya dia sangat mencintai dan menyayangi kamu

Dia akan menurunkan rasa egoisnya.


Lelaki, jika seorang wanita pernah menangis keranamu

Tolong pegang tanganya dengan pengertian.

Dia adalah orang yang akan tetap

Bersamamu sepanjang hidupmu.


Lelaki, jika seorang wanita pernah menangis keranamu

Tolong jangan menyia-yiakanya.

Mungkin kerana dengan keputusanmu itu

Kau merosakkan kehidupanya.


Saat dia menangis dihadapanmu,

Saat dia menangis keranamu,

Lihatlah matanya…

Dapatkah kau lihat dan merasakan sakitnya?

Fikirkannya…


Wanita manakah yang akan menangis

Dengan murni dan penuh kasih saying

Didepanmu dan keranamu…


Dia menangis bukan kerana lemah

Dia menangis bukan kerana ingin meraih simpati atau rasa kasihan.

Dia menangis kerana

Menangis dalam diam-diam

Tidakkah memungkinkan lagi.


Lelaki…

Pikirkanlah tentang hal itu

Jika seorang wanita menangisi hatinya

untuk kamu

Dan semuanya kerana dirimu.


Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah

engkau lakukan untuknya,

Hanya kau yang tahu jawapanya….

Pertimbangkanlah…


Kerana satu hari nanti

Mungkin akan terlambat untuk menyesal,

mungkin juga terlambat untuk meminta maaf

21 October 2010

The preservation of microorganism


Entry ni ditujukan kepada ahli2 mikrobiologi terutamanya mikrobiologist Lab 3159 (Microbiologist lab lain pun bole jugak..sile jgn kecik hati).. Seperti yang diarahkan oleh datin kita.. kita dikehendaki menyelamatkan bakteri-bakteri dengan ape cara sekalipun. So di sini ade info sikit psl preservation bakteri2 kite itu.. (aishh..terikut2 perkataan kak yuyun..huhu).. Info terjumpa dalam e-book microbe td..



The Preservation of Microorganism

■ The simplest procedure is to transfer cultures periodically to fresh solid slants of agar in the appropriate medium and to incubate them at a suitable growth temperature. Once the slant cultures are well established, they are kept in a refrigerator at 5◦C enclosed in a container to avoid desiccation. This is the least expensive procedure and keeps cells viable for many months, but there is a danger that mutants or contaminants may accumulate in such cultures.

■ Lyophilization (freeze-drying) is a particularly convenient preservation method. Microbial cells are mixed with a medium containing skim milk powder (at 20% w/v) or sucrose (at 12% w/v) and frozen, after which the water is removed from them by sublimation under partial vacuum. Lyophilized samples remain viable for many years and can be shipped without refrigeration.

■ Cells can be stored for prolonged periods of time at liquid nitrogen temperature. In this procedure, the cells are placed in ampules with media containing (by volume) either 10% glycerol or 5% dimethylsulfoxide and are slowly frozen; their temperature is decreased by 1◦C to 2◦C per minute until it reaches about −50◦C. The ampules are then stored at −156◦C to −196◦C in a liquid nitrogen refrigerator. Additives such as skim milk, sucrose, glycerol, and dimethylsulfoxide minimize damage to the cells by preventing ice crystals from forming during the freezing process.

■ Many spore-forming bacteria and fungi can be preserved by slowly airdrying the spores at ambient temperature on the surface of sterilized soil, silica gel, or glass beads.


sumber: Glazer, Microbial Biotechnology, Fundamentals of Applied Microbiology.


p/s::aku je yg xselamatkan lg bakteria aku..kena selamatkan segera!

Air motivasi utk siapkan keje



Smalam, aku sakit kpala tak tau disebabkan ape dan kenape..
Mungkin disebabkan stress dgn kerja dan masalah yg bertimpa2..
Anyway thanks to all my friends yg bagi support..
U go girl!

**************

Dalam aku tgh2 sakit kepala, aku g minum jugak air motivasi aku
bile minum air ni terasa mcm otak aku berfikir dgn ligat
kalo stay up.. mmg berfikir sedikit luar biasa dari biasa
laju je kalo buat keje2 berfikir ni..hehe
itu aku la.. kat org lain aku x tau, mungkin kesannya berbeza
Masa aku drive blk kl td, teguk sket air ni
tetiba aku pikir psl kerja..
dtg mcm2 idea..
tersenyum sorang2 aku
betapa terkesannya minum air:


Nescafe Mocha


Serius aku ckp aku dh semakin addict la ngn mocha ni..
(bukan sbb dia warna purple ye..huhuh)
setin sehari mcm xcukup je..
dlm keadaan aku yg tgh serabut dok karang mengarang ni
elokla aku amik sebotol dua tiga dlm sehari..
maybe bile keadaan kembali seperti biasa mungkin aku kena stop
takut nnt ade kesan lain plak..

Ptg ni segala urusan untuk event mgg dpn dh selesai td..
Tentatif aku dh emelkan pd semua
Balik ni kena prepare slaid presentation tuk event tu plak
Dah siap2 beli air motivasi aku ni kt Econsave 2 hari lepas
Beli byk2 letak dlm peti ais
Bersedia untuk minggu2 yg sungguh hectic

okay.. aku penat..
daaaaaaaaaa



18 October 2010

Wall's Cornetto Love


Semasa berjln2 membace blog membe2 hari ini, ternampak la iklan nuffnang yg menyiarkan iklan Cornetto Love .. lalu membuatkan aku teruja untuk mengklik.. lalu tertarik dengan peraduan Wall's Cornetto Love. Peraduan dia simple je..Bile dah klik tgk2 kena like plak Cornetto Love ni through Facebook.. Adeh..terpaksa la aku log in FB yg dh bersawang selepas seminggu lebih x buka.. Dwload form kt situ.. Pastu aku follow la next step:

  1. Beli Wall's Cornetto di kedai2 berhampiran (sebagai contoh aku membeli di kedai Mesra..sgt byk okay!)
  2. Pastikan penutup eskrem ini dibuka dengan berhati2 supaya tidak terkoyak atau mencederakan bhgn tersebut..
  3. Kumpulkan sebanyak mana penutup dan hantar borang pada alamat yg tertera pd borang tersebut..
  4. Akhir sekali....tungggguuuuuu...tgk la ko menang ke idok... huhu..

Oleh kerana terlalu teruja, aku mulakan pengumpulan aku pd hari ini dengan membeli 5 batang eskrem cornetto ini...

tadaaaa....




Budak2 rumah kena paksa rela makan eskrem ni..huhhu.. nak mkn sorang2 mmg xdapat la.. So esok aku akan beli 5 lagi.. Sape lagi jd mangsa aku tuk mkn eskrem2 ni dari hari ke hari..Gudluck to me and my fren yg ari2 kena paksa mkn eskrem cornetto ni.. Kompem lepas sebulan korang xpandang dh eskrem cornetto ni..hahaha...



p/s:: tgh kumpul pelekat guardian tuk dptkan percuma anak patung Disney yg berharga RM136.80..suke2!


17 October 2010

saya sayang bakteria saya



Aku JAKUN ok!

Baru belajar menggunakan DSLR kepunyaan sendiri..
eh silap
kamera yg biasa2 pun xpenah ade
apetah lagi DSLR
DSLR ini milik ofis..(ada hati nak mengaku sendiri punye)..heheh

Disamping aku tgh proses sampel tanah di Melaka tu
kena la belajar nk guna DSLR ni
kalo tak camne nak amik gamba bakteria yg perfect
gamba bakteria sehingga menampakkan kaki dan tgn nye..
eh?
wujud ke kaki tgn bakteria?
kalo x camne bakteria aku nak bekerja..
camne beliau igt meneruskan tugas sebagai degrader?
hebat bukan...
aku akan tunjukkan gamba bakteria ku yg ade kakitangan...

*
*
*
*
*
*
*
tadaaaa...mempersembahkan.....

**see!...hebatkn guna DSLR.. nmpak kakitgn...**



**gambar bakteria yg di close up..(atas plate agar yg lain)**


p/s:: motto ari ini.."saya sayang bakteria saya"..

15 October 2010

Pujaan Malaya - Adzrin Adzhar


Hati riang gembira..
plant database dh siap..
tgg next week ape derang komen
kepala pening pusing2
keje lain berderet2

Penat g Melaka smlam x abis lg
sengal2 badan
xdapat nak wat labwork lg arini
sok je la aku pegi
walaupun cuti
uwaaaaa..sob sob


jam 6.00 ptg
masih di opis
melayan lagu2 smbil blogwalking
ptg ni xmo tgk sebarang keje
mlm ni target nak siapkn 1 lagi keje
lagi sket je tu faza
sbb ade 4 keje lagi menunggu
semua due bulan 10 ni
okay!
fine!


aku nak layan lagu Pujaan Malaya
gile pelat huruf S si adzrin adzhar ni..huhu
coretan di atas bukan lirik lagu pujaan malaya ye
salah tu
harap maklum

*
*
*

aku rindu dia weh
hahhaa
gile gedik ko paja

(tetiba je kan)




p/s:: teringat kat adik aku, Zaki yang pelat huruf R..uhuhu






13 October 2010

Just a dream - Nelly






Nelly - Just A dream


I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

I was at the top and I was like I’m at the basement.
Number one spot and now she found her a replacement.
I swear now I can't take it, knowing somebody's got my baby.
And now you ain't around, baby I can't think.
Shoulda put it down. Shoulda got that ring.
Cuz I can still feel it in the air.
See her pretty face run my fingers through her hair.

My lover, my life. My shorty, my wife.
She left me, I'm tied.
Cuz I knew that it just ain't right.

I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

When I be ridin man I swear I see her face at every turn.
Tryin to get my usher over, I can let it burn.
And I just hope she notice she the only one I yearn for.
Oh I miss her when will I learn?

Didn't give her all my love, I guess now I got my payback.
Now I'm in the club thinkin all about my baby.
Hey, she was so easy to love. But wait, I guess that love wasn't enough.

I'm goin through it every time that I'm alone.
And now i'm missin, wishin she'd pick up the phone.
But she made a decision that she wanted to move one.
Cuz I was wrong.

And I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

If you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.
I said, if you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.

I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

And I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.



p/s:: If you ever loved somebody put your hands up!!


12 October 2010

pengumuman 2 alam


Dalam2 aku ketensionan ni..
aku telah dihiburkan oleh gelagat Dr Rozmey yang sgt bersemangat waja mempromosi cerita 2 alam yang bakal pecah panggung ni. Beliau telah bersepakat membuat pengumuman tentang... hmm..korang tgk sendiri la.. Macam pengumuman raya plak... huhuh.

check it out~~



p/s:: kalo xpecah panggung jugak aku x tau la dia nak wat pengumuman ape plak selepas ni.. aishhhh..mcm2 la ko dokter..


s.t.u.p.i.d


Marah betul aku kt org yg xreti bahasa ni.
Sakit hati la wei!
Dah la xpaham,
mengkomplikated kan keadaan yang sedia ada.
Relax2 sudah.
Kalo la nak tunjukkan diri ko tu bagus sgt
.. dipersilakan..
tapi cara tu kena betul la.
Ni main hentam keromo je.
Ko buat semua org marah
semua maki2 ko..
Tak perlu
semata2 nak jage reputasi ko.
Ko buat kami semua maki ko.
Tak selamat idup ko nanti.
Itu adalah satu doa.

Amin


11 October 2010

bulan october bulan bekerja


Wohohoho.. arini aku bertapa kat opis untuk menyiapkan keje2 di opis selepas seminggu internet mengong2 di UKM ni. Banyak kejar dateline ni. Nak siapkan plant database untuk 34 pokok. Technical workshop.. Kolokium.. Betulkan thesis.. Tu belum masuk report lagi. Adoii.. skang ni ko sibuk curi tulang kan..aishhh

Siang2 bile kt UKM kena cari bahan bacaan or jurnal kt science direct. Xpun kat scopus pun ok jugak. Yang menjadi kelembapan kt aku ni, aku selalu lupa nak save dalam pendrive. Slalu save dlm komp ofis je. Bile nak bace kt umah x bwk balik. Terbantut la aku nak wat keje di rumah cmtu. Jadi balik umah tido..ngeh2..aishh.. Malam2 kena la mentelaah kan (poyo!). Nak siapkan keje cepat2. Aku nak amik cuti. Lame dah xcuti. Kematu otak aku asyik keje je.. hehe



**ini selalu terjadi di opis aku**

Saje je aku mengomel2 time keje ni walaupun keje tgh melambak. Congrats kat kak siti norsyazwana a.k.a kak wan yang telah selamat lahirkan baby girl pada 8hb Oktober aritu. Ala kak wan ni..patutnya tgg la 10/10/2010 baru bagi baby kuar. Cantik sket D.O.B tu.. huhuh..suke ati aku je. Nanti kami dtg melawat ye..da da daaaa....

**gamba mak buyong mase raya b4 bersalin**


p/s:: cepat2 la kak wan blk keje..keje byk kt opis ni..



10 October 2010

Cake Boss


Eh..eh..hari ni 10/10/2010 la. Cepatnya masa berlalu. I'm getting older and older. Uik. bukan masanya ko nak ckp psl tua. Ni bukan tarikh birthday ko pun kan...hehehe.. Aku rasa semua orang kat Malaysia ni tahu kot berkenaan perkahwinan angkasawan negara kita, Dato' Dr Sheikh Muszaphar & Dr Halina Mohd Yunos. Tahniah aku ucapkan pada mereka walaupun aku xde kena mengena dgn mereka ni.. huhu.. Semua orang berebut2 la nak wat aktiviti penting pada tarikh ni kan..

*********************

Petang ni sepanjang aku wat keje2 dapur potong memotong dan rebus merebus, lepas tgk majlis akad nikah mereka kat NONA Tv3, sesambil tu layan astro channel TLC 707. Rancangan Cake Boss.. Wow.. cantik2 kek dia.. kek dia plak ditambah dgn cheese.. mesti best sgt..memberi inspirasi pada mereka2 yang buat bisnes kek. Kebanyakan kek yg di buat adalah bentuk 3D dan kek biasa pun ade. Sape2 pun bole buat janji ada idea dan kreativiti. Aku search gamba2 kek yg aku tgk derang wat td.. meh aku tepek kat sini..check it out..








Banyak lagi gamba nya. Malas nak tepek sume. Tgk je rancangan Cake Boss ni kat channel TLC 707. Mesti lepas tu terasa nak order jugak kat kedai kek..uhuhuh

p/s:: Berangan nak order jugak la kek 3D for next year..huhuuh


Roti Jala


Malam2 buta ni..eh..dh pagi buta dh ni, aku mengidam nak makan:

ROTI JALA


Uwaaa...sedapnye kalo dapat mkn ni.. teringat jamuan raya Lab 3159 tempoh hari plus jamuan farewell tuk mazni yg dh dpt keje kt UPM. Then ahli2 lab 3159 yg senior2 dulu pn dijemput. Seronok2..Leh gather2. Tak sempat nak update dlm blog. Tapi bab2 mkn ni cepat je update kalo ikutkan..heheh.. Biasa la. Aku ni bab2 mkn suka la mengupdate dlm ni. Bior la org nak kate boring ke ape. Kalo boring toksah bace dan jenguk ye.

Aku igt lg aku mkn roti jala super duper byk ler. Padahal dah mkn nasi impit dan rendang segala bagai. Sekali nampak roti jala, perghhh.. kecur air liur time tu jgk.. dah la kari dia perghhhhh... terbaek dr ladang.. hehe.. Pastu ade menu2 sampingan. Kek batik homemade by daya, agar2 laici by zana dan kengkawan lain bwk kuih2 raya. Simple2 je tapi memang sedap la semua.
Hopefully dapatla aku join jamuan raya tuk tahun 2011 jika diberi kesempatan..sob sob..




**gamba mase jamuan raya lab 3159..**



p/s:: Nak roti jala ini malam jugak..uwaaaaa....


08 October 2010

Minggu suka suki di Lab 3159



Minggu ni minggu berada di lab 3159. Takde masa sgt nk berada di opis. Task minggu ni berkenaan dgn labwork semua complete. Seronok dapat abiskan mase dgn bdk2 lab. Beberapa minggu lepas luangkan masa dgn bdk opis je. Kali ni sama rata i layan. Cayang u olls semua lebey sket la dari bakteria aku kat lab tu!

Nak tgk meja lab aku yg semak dan samun?hehe

**meja aku n idaya..sungguh semak..**

*********************

Mase mkn lunch tu, aku terpengaruh plak dgn bdk jual brg kat kafe FST td. Aku terbeli meditation fountain. Kecik comel lote je. Kononnye bole la digunakan untuk relief stress dgn adenya bunyi air yg turun secara berperingkat tu (2 tingkat je pun). Bole letak aromatheraphy oil untuk mewangikan bilik. Rase macam xsesuai nak letak kt bilik tido. Maybe perlu diletakkan di meja opis. Bile tension ngadap muka prof leh la aku berangan depan bende alah ni...huhuh


**nak bela ikan la kt sini**



p/s:: Jangan tension2..tak baik untuk kesihatan..



03 October 2010

Hanyut - Faizal Tahir


Aku sedang bermasker + bermain2 dgn dellie + sambil mendengar lagu Faizal Tahir. Lagu ko mmg best. Caya la! Zaaassss..Layannnn



Hanyut - Faizal Tahir

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

[Chorus]
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku bayangkan
Hidup tanpa dirimu

[Chorus]

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja