03 October 2010

Melaka oh melaka


Seminggu dah berlalu. Aku telah menempatkan diri di Petronas Melaka refinery atas urusan kerja. Sebelum ni pergi jugak ke sana tapi balik hari a.k.a xstay sane la. Kronologi yang bole disimpulkan sepanjang seminggu bertapa:

  1. Melakukan kerja2 seperti buruh kasar tetapi lembut orangnye.. cewah..geli..wekkk..
  2. Cuaca kerja xmenentu. Hari 1st keje cuaca mendung je..best gile wat keje. Esoknye ari panas nak mampus sehingga keringat mengalir tanpa henti..gile la paja..wat ayat x bleh blah. Dan seterusnya berselang2 cuacanya..
  3. Akibat dari cuaca tersebut, kulit ku mengalami transformasi dari berkulit biase2 je kepada kulit ala2 nigger.. kalo la ari2 panas.. agak2nya mungkin kwn2 nmpak aku hanye ade mate ngn gigi aje la.. syukur..heheh
  4. Bekerja dengan kontraktor lantas aku pn turut berpakaian seragam coverall berwarna ijau. Agak janggal keadaanya apabila mereka memandang dengan sinis perempuan memakai coverall hijau. X yakin dgn kebolehan perempuan wat keje2 buruh kot. Eh.. peduli ape aku. Ko nak tlg aku wat keje ke??..EMO!
  5. Menetap di Everly Hotel. Oleh sbb pompuan ade 4 org, kena la sewa apartment yg agak murah jgk tp dpt menempatkn ramai org dan semua kelengkapan ada. RM 180 je 1 mlm. Ok kn?Kalo x harga dia RM500++ tau..Seaview lagi. Bak kate iklan ribena..khelass pilihan ko Faza..huhuh..
  6. Kerja2 yg dilakukan adalah psg sprinkler, apply baja n bakteria dan tanam pokok. Simple kan keje dia? Tapi tidaklah semudah yg disangka. Mcm2 perkara berlaku sepanjang kerja itu dan xperlu la kot nk diceritakan. Nanti entry ni jd panjang berjela dgn pujian dan makian..huuhu..ko jgn merepek bole x paja?
  7. Berasa sedikit kehairanan kerana agak susah untuk mencari kedai makan Melayu. Kedai ade tapi x bukak. Pegi pagi xbukak, siang pn x, mlm lagi la xbukak. Kedai melayu sume dh tutup ke? So setiap hari kami pergi mkn kt kedai yg same je.
  8. Oleh kerana bekerja bersungguh2 (geli okay).. aku melantak sepenuh hati. bile time mkn Tiada sekatan mknn apatah lagi la air. Air mineral 48 botol + air 100 plus 24 tin abis dlm mase 3 hari sahaja. Tapi bkn aku sorang je la yg minum..uhuhuh
  9. Dah mls nk cerita ape2..nanti2 je la sbb aku kena pegi melaka every week. So any updates aku cite je la nnt.
  10. Tak banyak tangkap gambar sbb xleh bwk kamera dlm plant derang. Henpon pn kena off (aku on je tp silent..peduli ape aku)..Kedekut taik idung masin. Amik gamba syok sendiri je la ngn henpon masing2..ngeh2
**berminyak2 muka masing2**

**view from the top**

**Shah beach resort bersebelahan dgn everly**

**bilik aku n mekna..sepah2**

** jalan2 cari mkn..asam pedas..mak aku msk lagi sodap..ohohoh**


Gambar2 lain akan diupload nnt..banyak kt dslr..ni aku tangkap pakai henfon cikai aje..

sekian..

No comments: