30 November 2010

owh..mode derita merindu


huh..tgh buat keje kat opis ni..asyik ulang lagu derita merindu ni je..
lagu lame tapi penuh bermakna..
syiokk sgt kot..siap aman jd backup singer lg..heheheh..



Jika kau dapat memahami
Hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahagia
Jikalau bahagia bersamamu
Hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu





 

28 November 2010

jatuh longkang


Baru habis tgk cite dalil cinta..
walaupun dh penah tgk cite tu.. still tergelak2 tgk lakonan sharifah amani tu..
hopefully aku dh kawin nnt xde la gupe gitu..
wat malu family aje..hehe


Buat si dia yg eksiden jatuh longkang tadi..
moga cepat sembuh ye.. kesian nnt susah nk wat keje..
huhuhu.. camno leh jatuh longkang tu hah?
tgk awek lintas jln kot..hahaha..
risau plak rasenye.. teruk ke x tu.. aissshhh

 
Gelak kan org ye paja..
ko x igat zmn ko dulu2 ke?..
penah jatuh dlm longkang jugak..
mase tu baru turun dari genting.. mamai2..
nak singgah makan..
tetiba dunia ku terasa semakin gelap..
alih2 ade dlm longkang..goshhhh..
nash ngn ed boleh gelakkan aku dr jauh..
hampesss.. parut luka kt kaki smpai skang ade lg tau..


okla..aku nak bersedia tuk keje esok..means mau tidurrr la...
aku doakan si dia cepat sembuh.. cian dia..
daaaaaaaaaaaaaa


minggu yg penuh kaciwa..


minggu ni frust sungguh la..
lepas satu, satu, xjadi dua pun.. tension!

mula2 psl aku nak pegi kursus team building tuk RO, 
bos aku mula2 dh luluskan..
pastu last minute suh aku batalkn..
Damn.. aku dendam gile kt ko boss!

Then nak pegi tgk Harry Potter..
pun frust jugak sbb tiket full..
nak tgk cite lain.. Rapunzel, Ngangkung, 2 alam..
pun tiket sold out jgk..
last2 kami g karok tak hingat dunia..
hilang sume ketensionan..
zana nye batuk pn dh sihat..penat je mkn ubat berdozen2 tu..hahah

Nak pergi MAHA kt Maeps..
again.. frust lg..
keta byk gile kot..
g awal jugak dlm kul 11 cmtu..
berpatah hati aku lalu berpatah blk pulang ke pangkal jln..
lalu aku berMAHA di Econsave..
dapat jugak beli sayur2 kt situ..xyah beli kt MAHA..haha

muka gembira mase nak pegi MAHA..padahal dh jem time ni..

peace..sempat lg..bosan menunggu okay!

bape lame tgg kt sini xgerak2..adoyaiii...

kt econsave pun ramai org..lenkali xyah g time weekend..uhuhhu

p/s:: dapat beli kamera digital selipar asadi purple..huhuu




Just the way you are


aku suka sgt lagu ni..video clip dia pn best..




Just The Way You Are




mahu kamera digital satu!


Tetiba aku terfikir nak beli kamera digital..
tapi bukan skang la.. bulan depan ke..
tak pun tgg ade duit lebih sket..
lagipun aku xpenah ade kamera sendiri..baik yg jenis kodak tu mahupun digital..
kuno kan aku ni..
tapi aku nak beli ni pun bkn jenis DSLR tu..
tak mampu aku..
beli kamera digital biase2 je sudah..
janji ade kamera.. sbb aku ni gile bergambar..
target kamera ni je..
kebetulan plak warna nya purple..
(tak bias okay..kebetulan aje..heheh)




Nikon Coolpix S220 10 MP Digital camera


p/s:: sape2 nak bg aku adiah birthday?tapi lambat lg..bulan ogos..hehehe..

27 November 2010

Doa Pembuka 12 pintu




Doa pembuka 12 pintu ni aku dapat kat website Dato' Dr Hj Fadzilah Kamsah.
Katanya doa ini akan diedarkan setiap kali ade ceramah2 atau kursus yg dianjurkan oleh beliau. 
Boleh la kita amalkan doa ini selalu. 
Semoga hidup kita diberkati Allah S.W.T.
Amin..




24 November 2010

Saya gadis kelahiran bulan Ogos


Kajian fadzilah kamsah tentang gadis yg lahir bulan ogos:

"suka berlawak, mudah tertawan kepadanya, sopan santun dan caring terhadap org lain, berani dan tidak tahu takut. orgnya agak tegas & bersikap kepimpinan, pandai pujuk org lain terlalu pemurah & bersikap ego, nilai harga diri yg sangat tinggi, dahagakan pujian, semangat juang yg luar biasa. cepat marah & mudah mengamuk, mudah marah apabila cakapnya dilawan. sangat cemburu, daya pemerhatian yg tajam & teliti, cepat berfikir, fikiran yg berdikari, suka memimpin & dipimpin. sifat suka berangan, berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat. sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk. cepat apabila ditimpa penyakit, belajar utk relax, sikap kelam kabut, romantik ,pengasih,penyayang suka mencari kawan"


aku bukan saje2 nk letak bende ni ye.. almost 90% mmg betul la ape yg dinyatakan terutamanya sopan santun tu (i loike!).. yg aku tau org yg kenal aku bile bace statement ni mesti muntah darah.. terima je la weh..ahaha..

okay..sudah..sudah.. xpayah puji diri aku lebih2..hehe..
actually harini mood aku sgt2 x baik.. sgt stress..
perangai manusia ni mcm2.. mula la aku nk doa mcm2 ni..
rase mcm sgt teraniaya.. doa org teraniaya dimakbulkan kan?
aku nak doakan dia supaya lebih berhati ferut.. 
jgn la disebabkan ko marah or berdendam ngn org lain..
aku plak jd mangsa.. jgn sampai beta murka..
abis terbalik bumi bangi ni kang..huuuh.. (tu lwk bodo ye faza...)

skang dh ok sket.. dh kuar jln sorang2 td..
dapat minum mocha sambil tgk gelagat org kehulu kehilir..
rase ilang stress..huhuh..
aku pun x tau le.. aku ni mmg cepat stress..
td aku stress smpai perut aku sakit..
esok aku nk g scan kt klinik..
wish me luck..sorry doctor..sy x leh kawal stress sy..
sy harap ovari sy esok x berkembang mcm skirt kembang si pae..

p/s:: esok bakal menjadi bad day lagi.. uwaaa.. i hate the way u lie..



saya cinta.. ke syg..err..suka?..minat? hmmm


Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)


Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat, suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

** dipetik dari blog sape ntah td.. mintak izin nk share ye..huhuh**



21 November 2010

Mari jalan - jalan ke Kelantan pulok..


Entry kali ni, aku nak update sket corat - coret aku bersama budak2 rumah no 10 selama 3 hari di Kelantan Darul Naim.

  1. Ini pengalaman pertama aku pergi ke kelate and pertama kali jugak la aku drive ke pantai timur ni.. Alhamdulillah..selamat pergi dan balik.
  2. Salah seorang housemate aku mmg org Kelate.. tapi malangnya dia x bape nak igt jln kelate..dia igt jalan KL.. huuhuh.. gurau je wawa.. jangan mare... nasib ade backup GPS kepunyaan bf idaya..
  3. Sepanjang duduk kat Kelate aku n yang lain asyik makan aje.. bertambah2 plak tu.. mmg sedap la mak wawa n mak chiq msk.. kalo sebulan aku duduk sini mmg aku kena join The Biggest Loser Asia! adoiii
  4. Majlis persandingan Chiq agak cepat.. kul 11 dh bersanding..sbb dia wat ari Jumaat..biase nye org kul 1 or 2 pm  baru start bersanding..xpe..lagi cepat lagi bagus..xde la berpeluh2 tgh ari buta..
  5. Di kelantan, ade sesi mengenal menantu.. kire ice breaking la ni..huhuh..menjenuh la nk kena igt mak sedara pak sedara time bersanding tu.. kalo aku yg slalu mkn semut ni..mmg x ingat la.. huhuh
  6. Kalo dah dtg dari jauh x sah kalo x shopping kan.. aku x shopping sgt la.. bdk2 ni shopping bole tahan jugak.. masing2 beli tudung dan paling banyak mknn la..
  7. Rupa-rupanya org pompuan kt Kelate tak pakai shawl pun.. sorang pun aku xnmpak.. agak pelik jugak.. bile pegi pasar Siti Khadijah tu mmg xde pun jual shawl.. yg ade tudung bawal dan tudung ariani tu.. nasibla aku pakai shawl biase2 je..kalo aku pakai yg bling2.. mmg jd tumpuan la kot..kena kutuk agaknya.. hahaha
  8. Sepanjang perjalanan, tak banyak plat kereta kelate pun. Rata-ratanya plat wilayah, selangor and etc.. Paling byk KL la.. nmpak la ramai nya org Kelate berhijrah ke Kolumpo..
  9. Aku mmg x paham dialek kelate ni.. mesti aku tercengang2 bile derang ckp ngn aku.. nasib ade translator. kalo aku sorang2.. mati kutu aku..
  10. Tak tau nak tulis ape dah.. tgk gamba je la..Aku upload a few gamba aje sebab gamba kami amik hampir 300 keping okay! daaaaaaaa
sah sebagai suami isteri..

cium cket..sweett..

puteri2 umah no 10.. yg paling kanan kiri dh jd permaisuri ye..

menunggu chiq main makeup2

snap saje2..

kami sehati sejiwa..*tetibe*

ala2 penyambut tetamu gitew

angin kuat..rase mau terbang..

kat Pantai cahaya bulan

fuhhh..terbang ko mencari cinta..eh..zana..ko nasyid tetiba tu..

penat bergambar kt PCB


Hanya Dia yang tahu..

alhamdullillah.. aku telah selamat sampai di Bangi petang semalam.. selepas beberapa hari berada di Kelantan.. menghadiri wedding chiq.. best woo.. asyik makan aje mase kt kelate.. aku igt nak upload gamba tapi disebabkan internet di tahap kelajuan siput babi.. nanti2 la aku upload..

Congrates to Eni Juliana (cik chiq) and En Rahman..
Moga bahagia sehingga ke anak cucu cicit cocot..
sesuai la tahun ni chiq kawin..
dh 27 pun umur cik chiq (ckp org ko pun same..heheh)..
aku je yg x kawin2 lagi..
dan aku naik rimas bile org tanye aku bile nak kawin..
hmmm...cuba la tanye bende lain..
nanti kalo aku dh kawin dok sibuk plak tanye bile nk dpt anak
nanti dh dpt anak dok sibuk plak tanye bile nk tambah anak
bile dh tambah ank dok tanye plak bile nk dpt cucu..
adoi..soalan mcm ni mmg xpenah2 putus la.. smpai ke mati

ckp pasal jodoh.. kalo org tanye aku bile nk kawin..
aku jwb je mgg dpn..bln depan.. xmo caye plak aku ckp cmtu..
jodoh tu kan ketentuan tuhan..
mane la aku tau bile jodoh aku smpai..
kalo ditakdirkan aku xde jodoh lagi buat mase ni..
kena kawin jugak ke?
tak kan? jadi kalo dh smpai mase nya pandai la aku bgtau nnt..

nak kawin pun byk bende nk kena fikir..
ingat senang ke kita nak dpt org yg betul2 cinta kat kita..
dan kadang2 aku tgk kwn2 aku bagai nk rak bercinta kehulu kehilir..
last2 kawin ngn org lain jugak..dan
aku kalo bole x mo la cmtu..
bile org asyik2 tanye kt aku psl kawin2 ni..
kdg2 aku menangis sendiri dlm hati.. sebak pun ade..
aku sendiri xde jawapan untuk itu..
aku serahkan segalanya kat Tuhan..
biar dia yg tentukan..hanya Dia yg tahu..

17 November 2010

I can't smile without u



You know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

You came along just like a song
And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all seems light years away

And now you know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile

Now some people say happiness takes so very long to find
Well, I'm finding it hard leaving your love behind me

And you see I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel glad when you're glad
I feel sad when you're sad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you


16 November 2010

Lalat oh lalat


aishhh.. uishhh.. iyarrrkkk..
(mode menghalau lalat)..
geram plak aku..tgh2 syok mkn nasi goreng idaya adabi ni..
sibuk la lalat nk tumpang sekaki..
setahu aku rumah ni tak penah plak ade lalat..
ade binatang yg x di ingini mati dlm umah ke.. (cicak?..err..tikus?)
eeee.. dah check tapi rasenye cam xde..
skali teringat dolu2 ade sape ntah bgtau aku..
kalo banyak lalat tandanya musim haji dah tiba..
owh.. esok betul2 raya haji..
baru harini ko menyerang umah aku ye..

kesimpulannya smpai skang aku x tau..
ape kaitannya lalat dgn musim haji..
ade sesape tau x? tlg jelaskan..
kalo tanye mak mak ni mesti derang tau kn..
makcik2 pakcik2 sile komen cepat!

okla..nanti2 la pikir..
di kesempatan ini..aku nak ucapkan..
credit to http://myfwenster.blogspot.com
p/s:: tahun ni aku beraya haji di kelate..huhuhu..


Mari mkn2 di Dapur Tok Mok


Semalam lepas dh servis keta.. terasa perut lapa gile..
orang kate bahaya kalo dh thp smpai jd gile..
ni mesti kena sumpahan Dr aku yg slalu kate bdk lab aku gile..
Gile La Kamu Ni!

ok.. saje nak update gamba makan kt kedai Dapur Tok Mok..
dekat dgn Mcd Warta Bangi tu..area2 kompleks diamond
bdk2 lab dh biase mkn..
aku je 1st time
mase nak byr tu sempat bace sejarah dapur Tok Mok ni..
wow..Tok Mok ni Datin rupenye.. Datin Sally
Kelassss kau Tok Mok..

makanan yg kitorang mkn ala carte..
sbbnya nasi campur dh abis..
kami order mknn yg name pelik2 sket..

Nasi Goreng Sawah Padi (dimakan oleh Hana Najian)

Nasi Goreng Suminan.. (mcm haiwan ruminan).. eh..ni aku punya tau..

Nasi Goreng Pakapau (dimakan oleh syazana)

Ok jugak.. Not bad la.. banyak okay nasi ni.. terbelahak aku makan..
yang penting..we ollss dapat diskaun tawww..mesra gitewww...
first time makan.. terus dapt diskaun..
Khelassss ko paja..hahaha




15 November 2010

Mencuba aktiviti baru sempena cuti sekolah


15 Nov - 19 Nov 2010

sudah bermulanya cuti seminggu aku..
yay!! seronok..seronok..huhuhu..tapi..
 even aku cuti..tak serupa cuti pun
mcm2 bende kena buat..

lepas servis keta td, aku g la warta bangi..
konon2nye nak beli brg mentah tuk masak kt umah
tapi disebabkan nk pegi Kelate khamis ni
xjadi la beli.. makan ape je yg ade kt umah
ronda punye ronda
tertarik dengan bende alah ni
sbb aku tertarik...
.......

nestle fitnesse cereal...



aku tertarik sbb ade VCD workout..huhu..
bdn aku pun dah bagai di pam2
so bole la mencuba aktiviti baru ini di dalam bilik
aku mmg suke mkn cereal honey almond ni..

sedappp.. dulu mmg slalu beli cereal2 mcm ni..
tapi disebabkan selalu sgt masuk dek semut.. dah malas nk beli..
skang ni beli blk sebab populasi semut semakin berkurangan
dengan adenye vcd ni..semangat utk kurus semakin membuak2..hahhaa
sesiapa nak cuba workout cara ni.. pegi dapatkan Nestle Fitnesse cereal yg ade cd wane purple ni.
sama2 kite dapatkan badan yg sihat, cergas dan mantopp..hahaha



beli cereal ni ngn susu low fat.. wajib mkn pagi2..huhu

dah pasang vcd ni..baru tgk je..x start menari lagi..hahaha

p/s:: Badan cergas minda pun cerdas.. cubalah!

14 November 2010

Aku dan Bangi.. huhuhu


Masa pagi td, lepas teman Fida pegi MPOB..
Terus pegi makan breakfast kat gerai nasi lemak bertempat di Pasar Bangi..
dah lama dh aku perati
tapi baru berkesempatan nak snap gambo ni

tadaaaaaaa......
/
/
/
/
/
/

kedai jahit FAZA.. sweet kn?

Meh aku zoom sket....

sungguh terharu name ku di abadikan di sini..heheh

Tu belum lagi snap gamba kedai Faza collection kat PKNS bangi.. mmg aku dan Bangi x bole dipisahkan.. sweettt! hahah


Aktiviti-aktiviti weekend


Hari ini dan semalam.. aku sedang bertungkus lumus menyiapkan banner 
untuk dipacakkan kat research plot PPMSB Melaka..
ala.. wat banner cam kanak2 je..
xpandai nak buat tapi kena wat..
suke benor la bg keje mereka2 banner, brochure or flyer kt aku ni..
padahal aku la org yg paling xkreatif dlm ramai2 org kt opis tu..
mungkin derang ni saje nk uji kekreatifan aku yg ala2 segan mati x mahu ni
 nanti kalo dh siap bole la aku publish kt blog ni..
mesti u oullss gelakkan i.. betapa huduhnye banner ku itu..huhu


sambil sibuk2 belek gamba tuk banner..
aku view plak gamba yang di ambil kat klcc and taman tasik perdana..
bersama2 model2 xbertauliah..
of course gamba aku xde..
aku hanya menyumbangkan 3 biji sunglasses tuk mereka bergambo..
kesian berpanasan tapi suke betol mereka wat sunbathing..huhhu
meh aku tepek gambo2 saje cuci mate..
gamba ni xsempat nk edit..main tepek aje..
layan..zassssss

model2 di klcc

wah..klcc..mode *jakuns*

model pertama: angah
model kedua: zaki

model ketiga: israq
photographer main2: cik paja hanim
kami bersedia!!
 
Lompat!! aisshh..mesti la nk ade gamba lompat..kompius..
kat taman heliconia..mari membaca...
pepatung yg tergantung

bagai pepatung dan bayang2nya...
air terjun yg xboleh mandi manda
 
ini pokok bulat2 namenya

banyaknya pokok bulat2..suke!

model sy poyo..*tetiba*

last but not least...
/
/
/
/
/
/
/
tadaaaaa.....
 
abah with aksi terlampau sopan...daaaaa