21 November 2010

Mari jalan - jalan ke Kelantan pulok..


Entry kali ni, aku nak update sket corat - coret aku bersama budak2 rumah no 10 selama 3 hari di Kelantan Darul Naim.

  1. Ini pengalaman pertama aku pergi ke kelate and pertama kali jugak la aku drive ke pantai timur ni.. Alhamdulillah..selamat pergi dan balik.
  2. Salah seorang housemate aku mmg org Kelate.. tapi malangnya dia x bape nak igt jln kelate..dia igt jalan KL.. huuhuh.. gurau je wawa.. jangan mare... nasib ade backup GPS kepunyaan bf idaya..
  3. Sepanjang duduk kat Kelate aku n yang lain asyik makan aje.. bertambah2 plak tu.. mmg sedap la mak wawa n mak chiq msk.. kalo sebulan aku duduk sini mmg aku kena join The Biggest Loser Asia! adoiii
  4. Majlis persandingan Chiq agak cepat.. kul 11 dh bersanding..sbb dia wat ari Jumaat..biase nye org kul 1 or 2 pm  baru start bersanding..xpe..lagi cepat lagi bagus..xde la berpeluh2 tgh ari buta..
  5. Di kelantan, ade sesi mengenal menantu.. kire ice breaking la ni..huhuh..menjenuh la nk kena igt mak sedara pak sedara time bersanding tu.. kalo aku yg slalu mkn semut ni..mmg x ingat la.. huhuh
  6. Kalo dah dtg dari jauh x sah kalo x shopping kan.. aku x shopping sgt la.. bdk2 ni shopping bole tahan jugak.. masing2 beli tudung dan paling banyak mknn la..
  7. Rupa-rupanya org pompuan kt Kelate tak pakai shawl pun.. sorang pun aku xnmpak.. agak pelik jugak.. bile pegi pasar Siti Khadijah tu mmg xde pun jual shawl.. yg ade tudung bawal dan tudung ariani tu.. nasibla aku pakai shawl biase2 je..kalo aku pakai yg bling2.. mmg jd tumpuan la kot..kena kutuk agaknya.. hahaha
  8. Sepanjang perjalanan, tak banyak plat kereta kelate pun. Rata-ratanya plat wilayah, selangor and etc.. Paling byk KL la.. nmpak la ramai nya org Kelate berhijrah ke Kolumpo..
  9. Aku mmg x paham dialek kelate ni.. mesti aku tercengang2 bile derang ckp ngn aku.. nasib ade translator. kalo aku sorang2.. mati kutu aku..
  10. Tak tau nak tulis ape dah.. tgk gamba je la..Aku upload a few gamba aje sebab gamba kami amik hampir 300 keping okay! daaaaaaaa
sah sebagai suami isteri..

cium cket..sweett..

puteri2 umah no 10.. yg paling kanan kiri dh jd permaisuri ye..

menunggu chiq main makeup2

snap saje2..

kami sehati sejiwa..*tetibe*

ala2 penyambut tetamu gitew

angin kuat..rase mau terbang..

kat Pantai cahaya bulan

fuhhh..terbang ko mencari cinta..eh..zana..ko nasyid tetiba tu..

penat bergambar kt PCB


4 comments:

syazana salleh.. said...

kak paja konpius sket caption gmbr no 3..:)

cik paja hanim said...

hahaha..pening sket..dh edit..tq..

♥ αγα ίδαγα♥ said...

sronok sangat~! he

sekamar rindu said...

salam...


singgah kali pertama...
wah best jalan2 kat Kelantan..

mohon follow ur blog