31 December 2010

aku nk diet la..


semasa dalam perjalanan pulang ke bangi pada hari rabu lepas..
kusyuk gile aku membace buku motivasi..
yg sesuai dgn azam aku untuk tahun ni tahun depan..
seperti biasa la..
azam untuk menguruskan badan..
sekejap turun kejap naik..mcm yoyo..
beberapa aktiviti bakal dilakukan..
lebih bersemangat lepas aku bace buku ni
(aku ni hangat2 tahi vavi je)..
search kt en google je..mls nk snap gamba..

dalam buku Projek diet AinMaisarah ni..
ada mcm2 info psl diet..simple but nice
nmpak mcm boring tp bile aku bace bole la..
memotivasikan kaum perempuan yg mmg xleh dipisahkan dgn hal diet mendiet ni..
dengan itu aku isytiharkan aku akan berdiet dgn cara ain maisarah dan syuhada salleh..
sape plak derang ni?.. baca sendiri la.. huhu

antara aktiviti2 yg dilakukan bagi menjalankan projek diet bersama cik paja..oppsss
kena mulakan dgn 3 perkara ni terlebih dahulu..

1) mari makan oat bg menggantikan nasi di mlm hari..


2) bersenam robik or senam2 je la ape2..

okay..aku dh start bersenam.. lokasi: taman belia, penang..huhuh

3) makan secara tidak berlebihan.. 
makna nye kena menahan nafsu mkn.. 
terutamanya fastfood..(omg.. xdpt dibygkn mcmna)



 okay..mulakan misi..bermula dari sekarang............


p/s: prosperity berger dh mkn 4 kali..adoiiii..



30 December 2010

diam la!


bongok sengal ar.. 
tak abis2 menyusahkan orang..
aku benci ko!

20 December 2010

H - I - A - T - U - S


4 days to go **counting**

agenda for this week :
  • submit draft
  • off to melaka (nak tgk ank2 kat sane)
  • prepare final report
  • Tron legacy here i come
  • meeting + meeting + meeting
  • ade latihan nyanyi.. lalala..
  • ready for holiday (packing and so on)
will be hiatus till end of this month..
 bye2..
xoxo


idiot


Bodo

gila

sewel

celaka



19 December 2010

si peminat purple


Ade sesiapa kat sini minat warna purple x?
c'mon la..wane purple cantik okay!
disebabkan aku terlalu minat warna purple..
ape2 yg melintas didepan aku berwarna purple.. memang aku kate cantik..
kalo brg tu mampu milik mmg aku grab je..
ntah2 kalo aku nk cat umah nnt silap2 wane purple.. 
ayoo..ntah ape jd umah aku tu nnt..hahah.. cam kaf lam ya ling..

bestnye dpt teddy bear kaler ni..uhhuhu

mcm2 brg kaler purple..sy sgt gile kalo dpt sume ni..
kalo jupe sebijik cmni mmg aku beli.. aku x kira..aku nk jugak..

okay..anak2 aku akn ku lakukan sebegini..sweetttt...


haishhh.. ni nk ckp psl wane purple
oleh kerana aku skang ni tgh berjinak2 memakai contact lens..
al maklum la.. sebelum ni xde keyakinan nak pakai contact lens ni..
plus dulu aku penah cuba pakai tp xreti.. terus give up..
dont give up faza.. please dont.. heheh..

okay.. aku telah memberanikan diri mencuba contact lens color purple..
lame dh aku mmg mengidam menatang ni..
smalam mase jalan2 kt equine tu..
singgah kat kedai MOG eyewear..
dok gatal2 tanye contact lens kaler purple..
dia cadangkan aku yg ni..

beli yg ini..amethyst name color nye.. tapi x purple sgt la..

klik gamba ni br leh nmpak kaler purple tu..huhu


tengok! mata aku x nmpak purple kan.. frustt okay..
kalo dekat2 baru leh nmpak..
xpe.. jgn bazir nk beli lain..
try ni dulu..
bleh la nyanyi lagu purple mata hitamku.. auwww..


p/s::  kejutan budaya aku ni.. ahhah.. peduli hape aku..


kecacingan


Beberapa hari lepas semasa aku dlm opis.. perut aku berbunyi agak kuat sedangkan aku br je la lepas makan.. huuhuhu.. wat malu je.. keh keh.. untuk cover kemaluan itu, aku pun kate la cacing byk sgt dlm perut ni.. sambil tergelak2.. dah tua2 pun ade cacing.. skali opismate membalas kecoveran aku itu..

"aish kak faza... setiap org even org dewasa pun mmg ade cacing dlm perut.."

huh? terkejut plak aku dgr ape yg dia kate.. betul ke ek?ingatkan budak2 kecik yg main2 kt tanah je ade cacing..kolot kn aku ni.. aku search2 kt tenet mmg betul la ape yg dikatakn opismate aku tu..

kalo search2 mmg ade mcm2 jenis cacing yg boleh hidup dlm perut kite ye.. sile la hubungi en gugel ye tuk tahu jenis2 cacing ni.. kita juga dinasihatkan makan ubat cacing ni 2 kali setahun.. aku berpikir2.. penah ke aku mkn ubat cacing sejak2 aku dh dewasa ni..cewah..mane ade weh.. agaknye dh beratus puluh juta cacing dh penah mengkoloni sistem aku ni.. korang biasa mkn ke ubat cacing ni?? serius aku xpenah.. 

aku yg agak2 jakun dan berfikir sgt serius untuk membeli ubat cacing ni.. okay.. bukan ape.. kalo dh byk sgt cacing tu bole menyebabkan kite cepat lapar sbb nutrien2 yg sepatutnya diserap oleh tubuh bdn kite diserap oleh cacing2 durjana ni.. huhuu..scarynye..

okay semua.. sile ambil perhatian terhadap cecacing yg terdapat dlm bdn anda.. bunuh saje mereka sume untuk kesejahteraan perut anda.. heheh

aku beli ubat cacing zentel ni kt farmasi.. rm7


jalan-jalan di jusco equine


Perancangan hari ni x menjadi.. hajat di hati nk menawan puncak gunung bukit broga.. tapi disebabkan hujan yg turun semalaman xberhenti sehingga subuh.. terpaksa lah kami batalkan hajat tersebut.. nampaknye mmg takde rezeki la nak g bukit broga kali ni.. dah ditangguhkan 2 kali tp still... last2 aku tido dgn jayanya dihujung mgg.. ape punye pompuan daaaa...

okay.. xpe.. untuk mengubati kesedihan.. aku ni senang je.. kena bawak diri ni pegi jln2 window shopping..  cuci mata je.. nak shopping gaji pn xmasuk lagi..lalu kami sehousemate menjelajah jusco taman equine.. baru aku pasan..dh lame jugak la xpegi sane.. last pegi bulan november.. lame kn? serius la.. dh lame.. smpai x pasan kad jusco dh expired.. ok.. malas nk cite panjang.. mau tepek2 gamba aje..


ini kenny rogers kesukaan saya..poyos!
nak jugak amik gamba dpn ni selepas 2 3 kali lalu depan pokok kismas ni..
aksi gedik balik ke sekolah..
saya nak croquete (betul ke ntah eja ni) sepuluh ketul ye..nyum2..

cepatla.. sy belum beli beg skolah lg ni..huhu

kami suke makan

hotdog ni besar punye.. sedap okay..lebih2 lagi yg cheese tu.. mari beli..

p/s:: cari adiah yg sesuai tapi x jumpa.. :(



18 December 2010

penyanyi main-main


wohoo..sudah tgh hari..
rase tekak sakit2 je..gatal2
risau jugak ni..
camne nak nyanyi ni..oppsss..
 bos aku suh aku jd backup singer tuk wedding anak dia nnt..
homaigoddd.. aku xpenah nyanyi tuk bende2 camni okay..
setakat menyanyi dlm jamban n g karaoke tu ade la..adoiii
mmg bidan terjun penyanyi terjun la..
mase ceremony tu nnt dh le byk org vvip..
nebes ahhh.. walaupun jd backup singer je..huhuuh..

okay..skang kena praktis nyanyi lagu kawin..
lagu yg kena nyanyi nnt:
1) joget malam berinai - Sanisah huri
2) Cindai - siti nurhalijahhh




p/s:: last nyanyi mase darjah 6..uwaaaa....

16 December 2010

congratulation and celebration..lalalala


coz you are amazing
just the way you are..

di kesempatan ini.. aku nak congrats kat adik aku, Raja Muhd Amirul Zain a.k.a Ude..
kerana berjaya mendapat result yg baik pd semester lepas..
dean list plak ye.. aku pun xpenah dapat sepanjang aku belaja time degree dulu..
then dia dpt sambung degree kat uitm Melaka yg terletak di tgh2 bndar melaka tu hah..
course human resource..
 gudluck in ur future..


ini lah en maher amirul zain

okay..stop berblogging..
ade keje perlu disiapkan..
selepas itu boleh la bercuti panjang tanpa gangguan..

sekian...


p/s:: xsaba hoccayyyy...


15 December 2010

bagaikan bidadari


Love this song..


Bagaikan bidadari - Tomok
 
Bagai sebuah cerita aku dan dia
Bermula hanya matanya yang mempersona
Dia membuatkan hari-hariku
Bagai sempurna tiada celanya
Malam ku gelisah siang ku tertanya
Jika kau tak bersama

Hadirmu bagaikan bidadari
Melengkapkan langkahku yang terhenti
Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu
Umpama nafasku tak berhenti
Jika kau hilang dalam hidup ini
Percayalah kasih cintaku padamu

Tak pernah hilang
Tak akan pergi

Kitakan terus bersama
Bukan untuk seketika tapi untuk selama-lama
Jangkau kasih kita hingga ke akhirnya
Kita bagai di syurga


p/s:: gelap dunia tanpa mu...

13 December 2010

happy birthday izham korror


happy birthday izham korrooorrr...

hari sabtu 11/12/2010 adalah bday adik aku yg ke-3, Raja Muhammad Amirus Izham.. 
korroorr tu adalah faveret word dia ye..
kitorang celebrate sempoi2 je..
actually kitorang nk celebrate 11 dec tu..
tapi tgg dia blk keje lambt sgt..smpai terlentok sume org tgg dia..hampeh je..
nak dijadikan cerita kitorang celebrate bday dia kul 9 pagi keesokannya..
aku kejut sume org sbb takut dia blah cmtu je..xdapt aku nak rase kek dia..
kami mkn nasi lemak, kek dan spageti..
apepun enjoy sgt sbb celebrate bday dlm keadaan sume x mandi..hahhaa.. xsenonoh kan...

ape pun semoga panjang umur dan murah rezki adikku..koorror..putarggghhh...

kek black forest cheese secret recipe..dappp..dappp

nasi lemak kukus..sedap woo..

spagethi goreng ni aku yg msk tau..huhu..

menjerit2 aku panggil izham..haram xtoleh..

10 December 2010

mode sepi


pening.. serabut..
tertekan dgn situasi sekarang..
kalo aku ade buat salah..
aku nak mintak maap byk2..
aku ni bukan la seorang yg perfect..
perangai pun so-so je..
muka pun huduh..
tapi kena beringat..
setiap org ade kelebihan dan kekurangan..
bole x kite terima kelebihan dan kekurangan itu?
cakap mmg senang..
dan aku yakin xsemua org bole buat begitu..
xpela.. yg penting aku tahu sape aku..
biar la ape org nak ckp pun..
dlm hati hanya tuhan saje yg tahu..


kerja - kerja - kerja


Dah bulan disember..
banyak task perlu diselesaikan untuk mengakhiri tahun 2010 dengan jayanya..wekk..jaya ke?
disebabkan projek fitoremediasi ni akan berakhir bulan Mac 2011..
kena la bertungkus lumus lunyai menyiapkan keje..
labwork, fieldwork, report..arghhhh..
boring gile la life aku skang ni..
tapi x pe..kite kena bersyukur atas ape yg ada..
sesibuk aku ni sempat lagi jalan2 g tgk wyg segala..huhu

cakap pasal keje..masing2 sibuk dgn keje..
kalo xkeje kire mkn gaji bute la kan paja..
skang tiba mase nye aku deal dgn pokok plak..
kena luangkan masa ke rumah hijau..
sebelum ni isolate bakteria dlm lab je..
kali ni kena apply bakteria tu plak..
aku kena kaji kaitan antara bakteria dengan akar pokok..
adakah bakteria yg aku isolate tu membantu pokok terpilih untuk menjalankan proses degradasi bahan organik dalam tanah tercemar..
proses ini akan memakan mase berbulan untuk tgk hasilnya..
setiap 2 mgg kena turun padang la..
tapi by the time xde makna nk relax2..
kena plak siapkan sampel tanah tercemar di oil refinery Melaka nun..
kalo bole by januari 2011 bole la complete..
pastu den nak bwk diri..hhuuhu..

pokok scirpus mucronatus

pokok scirpus grosus

ni plak pokok..eh..ni gue sedang mengaplikasikan bakteria ke dalam tangki yg berisi pokok2 di rumah hijau..


p/s:: credit to wawa sbb amik kn gamba yg comot ni..keh keh




08 December 2010

berjimba-jimba di sg chongkak


holaaaa holaaa semua..
aku nak hupdate sket aktiviti aku lakukan sepanjang cuti  yang xberapa nak cuti ni..
kalo ikutkan aku nak pergi bercuti di utara tanah air kite (wahhh gitewww)..
tapi disebabkan atas beberapa sebab yg x munasabah..
aku tangguhkan dulu la..sob sob..

okay.. never mind.. life must go on..cheerrr..
aku berjimba2 di sungai chongkak bersama kwn2 se-lab aku..
galss outing maa.. 
best wooo.. lame dh aku nak g picnic ni..
akhirnya dapat jugak..
ala..bukannye jauh pun dari bangi tu..
skali skala wat aktiviti riadah ni..
ade eloknye dari tido aje kt umah..huhu
serius..aku enjoy giler la..
sampai sakit2 bdn lenguh sendi urat tulang segala..
korang mmg terbaek la...chillll~~


mase smpai kt sg chongkak..dok kepit2 watpa..buruk!

lalalala... kami mau piknik..

ini la sg chongkak..huhu

makanan tuk piknik kami..simple2 je..

kite makan dulu...
eh..mane mate gue..ilang sudaaaaa...

miza telah dipusarkan..help2..

gamba byk jgk la dapat snap tapi byk sensored la..erkkk...
paham2 je la kan..
mandi kt sungai.. simpan wat kenangan je la..
wat gelak2 di kemudian hari..


 p/s:: broga hill > cherating > cameron here i come..huhuhhu


06 December 2010

doa akhir tahun dan awal tahun


Selamat menyambut tahun baru..
aku mintak ampun dan maaf kalo ade salah dan silap..
ada menyakiti sesapa ke.. sorry sgt2
dh tertunai ke azam korang tahun ni?
aku nye azam byk lg x tertunai.. xpe..tahun akan dtg ade lagi..
kalo masih bernyawa la.. huhu

 meh aku kongsikan doa akhir tahun dan awal tahun untuk dibaca pada petang isnin ini.



Doa akhir tahun dibaca sebanyak 3 kali di penghujung asar sebelum masuk waktu magrib



doa awal tahun pula dibaca 3 kali selepas solat magrib..


credit to http://orange4k.com

05 December 2010

foot detox patch


okay..sikalang aku mau cerita psl foot detox patch aku beli last week..
b4 tu aku gatal g beli patch ni kt Guardian.. brand kinohimitsu..
mahal woo..ade 2 psg je plak tu..rege dlm Rm 25..
disebabkan mahal aku beli brand lain plak..
brand ape ntah..dia tulis foot detox patch je..


mula2 pakai aku mmg teruja la..
sbb bgn2 pagi tgk kt patch tu..
adoiii..itam nye.. toxic sungguh bdn aku ni..
ye la..mcm2 ditelan nye sepanjang 27 thn ni..
sedang mencuba untuk 5 hari..
nak tgk.. berkesan ke x foot detox patch ni..

sape2 nak cuba leh tgk kt fb ni..
aku beli kt sini..online je k..
cepat plak tu dia hantar..
bercadang nak beli tuk mak aku..
dia pun nak jgk lepas tgk aku pakai.. teruja la tu.. hahah

foot detox patch yg dibeli dr anggun collection..

sebelum digunakan..suci putih bersih kan?

selepas semalaman menempel di kaki..eee....geli okay..byk toksin...syuhhhh

 p/s:: after 5 days nnt aku letak lg..nak tgk ade pengurangan ke x..tungguuu...

03 December 2010

soalan main-main


saje2 jwb soklan2 ni dr blog sape ntah di kala aku kebosanan melihat report2 yg perlu diedit..
actually aku nak tag kt membe2 blogger jgk..korang xyah malu2..sudi2 la jawab nnt ye..cekidaut...


1. Apa benda yang penting dalam hidop ko?
henfon, laptop, keta, bakteria, 017***0**8

2. Benda terakhir yang korang beli menggunakan duit korang sendiri?
waffle coklat n peanut..sodap wooo

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan dan tema perkahwinan korang nanti?
owh.. kat masjid bukit aman je.. tema?kalo dlm masjid.. kite wat arabian theme la..keh keh

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
ofkos..bercinta betol nak wt report!

5.Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
s.e.t.i.a = infiniti (poyo!)

6. Dimana korang selalu jumpa kekasih korang?
dalam dellie gua..eh?

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
REMAJA Dara

8. Apakah nama penuh korang?
Raja Farzarul Hanim Raja Azmy

9. Antara mak dan ayah,yang mana korang lebih mesra?
mak tapi ngn ayah

10. Namakan orang yang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
nanti aku pikirkan..

11. Adakah korang basuh baju sendiri?
ofkos basuh sendiri dgn mesin basuh

12. Dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
ostolia.. nak jupe kanggaroo

13. Pilih salah satu,peluk atau cium?
comolot.. ahhahahaha (abaikan)

14. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
1.dellie
2.ketera (fifi)
3.bakteri
4.pemberian orang
5.kamera (belum ade lagi..tapi dh syg dulu..huhuuh)

15. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
just the way you are - bruno mars
ku ada kamu - adira
suara ku berharap - luna maya feat hijau daun
club cant handle me - florida
if i had you - adam lambert

16. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
27 ogos - kat blk jer..

17. 6 orang blogger yang korang nk tag.
5. syazana
7. kwn2 yg bace ni la..

18. cerita sikit bloger yang pertama korang tag.
owh..peminat dr rozmey tuh..jangan main2.. tgh promosikan filem dia..wakakkaaka


01 December 2010

Are u a pencil or eraser?






Pencil: I'm sorry....
Eraser: For what? You didn't do anything wrong.
Pencil: I'm sorry cos you get hurt bcos of me. Whenever I made a mistake, you're always there to erase it. But as you make my mistakes vanish, you lose a part of yourself. You get smaller and smaller each time.
Eraser: That's true. But I don't really mind. You see, I was made to do this. I was made to help you whenever you do something wrong. Even though one day, I know I'll be gone and you'll replace me with a new one, I'm actually happy with my job. So please, stop worrying. I hate seeing you sad. :)