28 January 2011

go genting with ofismate..


GO GENTING!

kali ni aku nk cite psl trip ke genting highlands..
b4 ni penah buat entri go genting jugak..
tapi dgn labmate..
latest pegi dgn officemate plak..

malas nak cite panjang lebar..
tepek2 gamba aje la..
cekidaut yo..yo..

 berada di celahan tempat duduk dlm bas.. kami hampir terlepas bas.. kalo x rugi je..tiket dh mahal..naik smpai rm53.. nasib2..

 pemandangan di luar gondola.. cuak jugak le nk lalu ni..masing2 pucat lesi..

 
berada dalam gondola skyway..mereka sgt nebes terutamanya aman dan khairi..pegang tiang mcm penari tiang..hahhaha...



sampai dekat genting dgn semangat berkobar2 nk main sume mainan kt situ..mase ni dh rase sejuk ke tulang dh..grrrrr...


 permainan pertama kitorang naik.. cyclone.. here we go!



terdgr aman menjerit.. "kak faza bodo..kak faza tipu".. aman..please behave okay.. gee ngn aku dok depan ok je..hahah


 
pon2..aman bwk keta ni lmbt sgt la.. yang ni je pun dia berani naik.. yg lain haram xmo naik.. xmencabar katenye..chaittt...


kami dh ready nak naik space shot..hanya kami bertiga je yg naik..
okay..kite bersedia nak naik...



berada di tengah2...
zoom out...


zoom out lagi..

 
lagiiiiii..............

 
sangat tinggi wooo... waktu ni khairi menjerit2 nak turun bwh tak mo naik menatang ni..sori la keri..kalo aku bgtau awal2 bende ni scary ko x mo naik plak kang.. derang naik bende ni smpai terdiam sbb takut sgt..hahah... syabas bete...uhhuuh


game ni aku xpenah naik sepanjang aku dtg kt sini.. aku igt ni game bdk2..rupenye org2 tua pun bole naik daa.. ok pe..dpt naik kapal telebang..peace!

game ni pun same..terasa jd kanak2 riang.. sy suke naik gajah..hahahha

 sedia untuk terbang.. aman telah dipaksa untuk naik flying coaster ini.. hasilnya beliau telah memaki hamun aku sepanjang flying coaster ini bergerak.. ahhahaa..padan muka ko aman.. smpai pening kpala naik bende alah ni..
 
 ini budak arr.. wa paksa dia pakai wa punye penutup telinga bling2.. hahaha.. dia suh delete ini gamba sbb katenye mcm pondan pompuan ..hahaha


bergambar di tempat dilarang bergambar.. suke la bende2 camni..geram.. rase nak beli je.. huuhu..


ini bear arr.. manyak besarrrr.. mau satu mase birthday nnt..anyone?heheh..
(xpaham betul nape aman nk amik gamba kt sini)


tgk chocolate wonderland ni kan..teringat cerita charlie and the chocolate factory.. best..dlm ni pun ade jual cokolat beryls yg sodap2..


 edisi mempamerkan lubang hidung.. dlm lif sempat lg korang eh? xpaham gue..


 okay..saje letak gamba gedik sebagai penutup.. gamba ni diambil oleh budak berumur 5 tahun..pandai jugak la dia amik..nampak sume bende kt muke tu kire okla..:)

okay..sudah2..
sebenarnye banyak lg game yg kitorang main..
tapi takkan aku nk tepek sume gamba kan..
aku tgk gamba yg diambil hari tu 600++..
fuhhh.. byk2.. penat den nk tgk..
nnt continue trip seterusnya..
ke penang la pulok.. daaaaa.....


17 January 2011

tuhan berikan la aku cinta..


erkkk.. kreookk..
lenguh belakang bdn mengadap komp je..
data entry ku dh siap..
bole concentrate keje lain plak..
td sambil aku wat data entry..
sambil2 tgk astro prima..
cite la ikra ha fiddin..
maksudnye tiada paksaan dlm islam..
sedih jgk tgk cite ni..smpai mengalir air mate gue..
alamak.. kantoi la.. taching lebih2..
ape pun lagu dia best..



Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

09 January 2011

hari pertama bertwitter


Mendung nye arini..terasa nak tido pun ade.. haippp.. dilarang tido petang sama sekali.. nanti kena gigit ngn jin kang br tau..

td aku dah bosan thp cipan sgt.. dh bosan bukak fb.. aku tetibe nak bukak twitter plak.. tu pun sbb aku tgk hana tajima ade twitter.. nak tau jgk menatang ape twitter ni.. seingat aku.. penah jugak sign up dgn twitter ni tp tggl kenangan je la.. sign up baru.. okay.. aku jakun.. bende baru tuk aku.. hahahha.. tgk la smpai bile aku bertwitter plak.. 




Follow me - fazahanim

happy tweeting..hehehe


berjimba2 bersama ofismate


hari bergembira bersama ofismate!
terima kasih banyak kat mekna sbb banje satay selatus cucuk..
and x lupe pada din yg banje karok di alamanda..
last but not least..
Happy belated birthday to kak wan..
may god bless u!

ewah..sudah2 la wat ucapan mcm org menang anugerah..
geli okay!
ala.. kesimpulannya aku saje nk bgtau kami celebrate bday..
lagipun thn ni tahun last bg aku kt situ kot..
kalo ade rezki lame lagi la aku kt ukm tu..
kalo ade rezki kt luar.. sayonara bye2..

u guys awesome!


muka excited lepas dpt surprise..
muka2 kekenyangan lepas makan sate
  
main basketball plak.. aman main smpai xmo blk..aishhh
  

karaoke time..

05 January 2011

bird singing




teringat pd membe aku yg suke sgt tgk video burung ni..
kesian aku tgk burung ni menyanyi..
walau dihina dicaci kena baling segala..
dia tetap nak menyanyi..
sgt sweet!..


p/s:: teringat aku menyanyi mase wedding anak prof..
dia gelar kami ni penyanyi murai..arghh..mesti sumbang gile!

03 January 2011

kenapa jadi begini eh?


assalamualaikum..
wassap wassap semua..
cewah..bajet hot la tu dok sapa2 org cmtu..
anyway skang aku malas la nak berblog ke.. bermukabuku ke..
fb aku tu kejup on kejup off..
takut xjd keje je dok mengadap fb
sungguh malas..aku sekadar jd pemerhati dan pengkritik aje..
bukan niat nak menyibuk hal org..
tapi kadang2 aku rase aku nak lari dr rutin harian aku..
bukannye kate tak bersyukur dengan ape yg ade..
cume aku rase sedikit bosan skang ni...
nape ntah? korang ade rase mcm tu x?
maybe konflik ni dtg dlm diri aku je..

pernah x rase nak jerit smpai satu bandar dengar?
pernah x bile tgk org yg sapa kite.. kite rase nak sepak2 je org tu?
takpun rase nak campak sume bende smpai pecah berderai dentam dentum..
best woo kalo dapat buat sume tu..
dah lame kot aku xbuat semua tu..
sbb dh tua2 ni diri lebih terkawal..
perbuatan bole dikawal tapi emosi.. mmmm..
sorry.. i can't make it..
kenape?why?
aku pun tak pasti..
yang penting aku tak tahu kenapa aku jadi begini..


01 January 2011

neves nebes


sudah tiba masanya..
arggghhhh.. kecut perut!
cepat2 la abis..

***********

Selamat tahun baru 2011
semoga tahun ini memberi keceriaan dan kegembiraan pada semua. 


p/s:  azam 2010 bwk ke 2011..