26 February 2011

bile cik paja masuk dapur..

Bosan ar wehhh..bosan..aku benci ar tgk report tu..muntah badang, okay!..sape nak?nak ape?muntah badang la..nnt jd kuat oo..cite badang tu ntah betul ntah tidak..tapi mase kecik2 aku pecaya je..cuma tak praktikkan telan muntah..uik..masuk cite lain lar..geli wekkk...

Pagi tadi tgk drama melayu.. seorang lelaki nak mencari bini yang pandai masak lomak cili api..dia kahwin lambat semata-mata nak cari bini cenggitu..siap mak ayah rekemen yang cun melecun bertudung, free hair pun ada tapi..sume tak pas..hebat sgt ke laki ni sampai demand nak pompuan cenggitu.. siap claim lagi pompuan yg educated or keje tinggi-tinggi sume xreti masak..ye ke? memandai la korang laki2 wat tanggapan camtu..tak semua camtulah..budak2 umah aku belajo tinggi jugak..pandai jer derang masak..cuma xbukak kedai je lagi..kalo bukak kedai orang beratur kot mcm kat nasi kandar beratur tu..heheh..ala..don't judge the book by it's cover.. dont judge people by her's cooking..haha..ape ko merepek ni saitan..

okay.. tuk membuktikan bahawa pompuan skang ni pandai 'jugak' masak..meh aku tepek gamba ketam masak lemak cili api berapi by chef paja hanim..see..dah bole kawin la aku kan..dah pandai masak lomak cili api..hehehe..actually dah lama dah aku msk ketam ni..tapi baru teringat nak tepek gamba..bukan senang nak tgk aku main masak-masak tau..

 ketam di laut..cili api di darat..dalam periuk bertemu jua..huhuhu

bersedia tuk makan lunch..xsenonoh kan..bawak periuk2 skali kat meja makan..sila jgn tiru aksi ini di rumah mak mentua anda..uhhuhu


See..nampak sedap tak ketam lemak cili api berapi aku tuh?sape ckp pompuan skang xpandai masak..cume xde masa je tau..ni pun masak time weekend..weekdays sibuk bekerja..takkan la dah lewat2 malam nak masak lauk2 berat..bertambah berat la badan nanti..heheh..


23 February 2011

...........


New hope, I guess.. 

***********

21 February 2011

no man, no woman cry


Tinggal beberapa hari lagi aku akan mengorak ke alam penanaman anggur. First time kot aku nak tanam anggur ni. Adoi. Tapi, dalam kegusaran aku ni pun, kerja yang sepatutnya kena siapkan..tak buat pun. Dasar pemalas tahap cipan. Lembab siput babi. Sempat lagi aku baca blog orang lain..bukak facebook..seolah2 dh bersedia je untuk hari2 menanam nanti.

Dalam keadaan yang tension tapi macam malas nk menceritakan pada org lain.. disamping aku ketiadaan org untuk bercerita hal peribadi aku..aku rase sunyi..rase terpinggir..bile ckp hal mcm ni mula la nak anggap org pompuan ni emo..ya..mmg pompuan emo..itu yg membezakan pompuan dgn lelaki..pompuan kuat nangis..walau sekeras mane pun hati, ego dan perasaan..akan mengalir jgk air mata tu..sebagai pompuan..itu normal okay..xperlu risau org nak kate ko gedik or whatsoever..kalo kwn2 pompuan aku yg dtg mengadu sambil nangis teresak2..aku biar je..siap suh nangis lagi..bagi release..aku pun penah merasa dan melalui perkara yang sama..hari2 nangis smpai bengkak mata pegi keje..bagi alasan mata nak ketumbit la..pastu mula la pakai eyeliner tebal2 nak cover mata bengkak..tapi aku puas..dan hidup perlu diteruskan.




Malam ni aku habiskan masa aku baca blog terfaktab dan blog the other khairul. Aku suka baca hasil penulisan derang. Memotivasikan diri aku. Walaupun aku rase derang ni banyak kutuk mengomen psl pompuan.. Tapi ape yg dikatakan tu betul. Membuatkan aku pegi cari cermin..cermin diri sendiri.. yang penting mereka memberi semangat kepada mereka yang single mingle mcm aku ni..hehehe..


20 February 2011

i'm telling you...


Bad things are always going to happen in life..
People will hurt you..
but..
You can't use that as an excuse to hurt someone back

**************


16 February 2011

totally lost..:-(


Bahang2 dah terasa..aku nak siapkan keje ape yang patut..supaya aku pegi nanti takde la meninggalkan kesan atau cite2 yang xbest kan..di waktu skang ni macam2 masalah lain yang timbul..serabut..takpela..aku berserah je pada tuhan ape jua nasib yang menimpa..diluah mati mak ditelan mati bapak..:-(

9 perkataan jer

Di bawah tersenarai sembilan perkataan yang biase digunakan oleh org perempuan..Setiap perkataan mempunyai maksud tersirat yang tersendiri.. Biasa la..kebanyakan perempuan bukan nya straight to the point..selalu berkias..meh la kite tgk antara perkataan yang digunakan tuh..:-)


(1) Fine: This is the word women use to end an argument when they are right and you need to shut up.

(2) Five Minutes: If she is getting dressed, this means a half an hour. Five minutes is only five minutes if you have just been given five more minutes towatch the game before helping around the house.

(3) Nothing: This is the calm before the storm. This means something, and you should be on your toes. Arguments that begin with nothing usually end in fine.

(4) Go Ahead: This is a dare, not permission. Don't Do It!

(5) Loud Sigh: This is actually a word, but is a non-verbal statement often misunderstood by men. A loud sigh means she thinks you are an idiot and wonderswhy she is wasting her time standing here and arguing with you about nothing.(Refer back to # 3 for the meaning of nothing.)

(6) That's Okay: This is one of the most dangerous statements a women can make to a man. That's okay means she wants to think long and hard before deciding how and when you will pay for your mistake.

(7) Thanks: A woman is thanking you, do not question, or Faint. Just say you're welcome. (I want to add in a clause here - This is true, unless she says 'Thanks a lot' - that is PURE sarcasm and she is not thanking you at all. DO NOT say'you're welcome' ... that will bring on a 'whatever').

(8) Whatever: Is a women's way of saying F**** YOU!

(9) Don't worry about it, I got it: Another dangerous statement, meaning this is something that a woman has told a man to do severaltimes, but is now doing it herself. This will later result in a man asking 'What's wrong?' For the woman's response refer to # 3.


 p/s:: dipetik dari emel cikpaja dan dikupas di dalam blog cikpaja..

15 February 2011

kecelaruan


bingung..
menghitung hari.. :-(
apela nasib aku selepas ni...
insyaallah kalo ada rezeki tak kemana..
moga Allah permudahkan segalanya..

*************

13 February 2011

macaroon macarena wohaaaa....


dah lame aku taip entry ni
tapi malas punye pasal..
terhegeh2 mcm siput babi..
baru la rajin nak hupdate..
aku nak cite sket pasal dessert yang aku beli dgr sorang akak ni..
ku panggil akk tu cikmin je..
aku dh lame perati blog dia...
dia mmg seorang yang suka makan dan suka memasak..
kalo dia nak makan bende2 pelik.. dia akan cuba sedaya upaya dia nk msk bende tu..
tabah betul cikmin ni..
antara makanan2 yang dia dah buat adalah tako tao dan macaroons..
tako tao tu makanan ala2 jepun sket..
macaroons plak makanan ala2 french..
oleh kerana tako tao aku bole dapt kt jusco je..
aku tertarik dgn makanan yg satu lagi..
bende alah itu dinamakan..

MACAROON

bukan macaroni ye..no no no..
macaraoon..sebut betul2..me..ke..run..
dh lame aku tercari2 macaroon ni..
aku surf2 kt internet.. dgr kate mahal gile..
sebijik bole capai harga RM3..
padahal bendenya sebesar syiling 50 sen tu je..
mahal kan?
argh..aku xkire aku nk jgk bende ni..
at least rase sebijik dua pun okla kan..
bile tgk cikmin bkk order..
aku bertekad nak order dan harga yg dia offer agak murah kot..
bile dah dapat parcel tu..
woweee.. sukanye..
colourful.. and rasenye manis..budak2 suka la..
aku bg anak kak wan mkn dia suka..
 rase mcm kacang2 sket.. mmg dia guna almond pun..
dan lain kaler lain rasenye.. tapi memang sedap la..
rase sayang nak mkn sebab sgt comel..
sesuai kalo buat birthday party or bg hantaran kawin ke..

bagi sesapa yang nak order, jenguk2 la blog dia pasal macaroon ni..
cikmin letak gamba and info sket pasal macaroon ni..
bole klik kat bawah ni..



lepas kurier GDex hantar..
dgn gelojohnye aku membuka sampul.. 
tadaaa...ni la macaroon kepunyaan saya..:-)


nyummy..nyummy..


sebesar ni je..


dah tinggal bape butir je..
makan punye makan smpai dh abis dah..(gamba bekas kosong tidak disertakan)

thanks a lot cikmin.. moga cikmin sukses dalam bisnes cik arun ni..huhuhu

12 February 2011

aku sakit gigi bab 2..


Semalam bgn2 tido aku rase x selesa.. sebab ape? terasa berdenyut2.. bodo la.. sakit gigi lagi.. x abis2 sakit gigi.. nightmare.. kali ni aku xberdalih lagi.. terus g klinik gigi Lisa Alis for 2nd time.. aku bajet xkena cabut sbb gusi aku dh bengkak.. skali doctor tu mau cabut la gigi aku.. katenye goyang Inul sudah.. huh?cabut?.. rase nak cabut lari je.. sempat aku pikir kt situ.. cabut je la.. nnt kena cabut jgk.. 

tap!!.. aik.. dah cabut? lega mengurut dada.. tetiba rase kebas.. pastu xlama tu.. adehhh..sakit siott..dh ilang bius dia.. mula la rase nak sepak sume bende yg ade.. ntah sampai bile aku akan rase sakit ni.. itu ini x bole makan.. xpe..bole diet kan? kan?.. support la aku sket..heheh.. dah rongak sudah cik paja.. hahaha.. peduli ape aku.. gigi belakang je kot.. xkan xlaku kalo xde gigi belakang.. hehehe

credit to google
ini bukan gigi aku dan rongak aku pun bukan kt depan ni..
perlu ke aku ade berus mcm ni eh?? heheh


04 February 2011

kata-kata kali keberapa ntah..


*********************

Hanya seminit diperlukan untuk menaksir seseorang, sejam untuk menyukai seseorang dan sehari untuk mencintai seseorang. Akan tetapi seumur hidup diperlukan untuk melupakan seseorang..

********************* 

I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you apprieciate them when they’re right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together.


**********************

belated birthday gee




happy belated birthday gee..
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..
sori we all lmbt celebrate..
ko la.. time nk wat suprise demam la..
cuti la.. ayooo..

moga bahagia bersama suami and cepat2 dapat anak..
(sepasang kan?heheh..)

p/s:: anak kak wan sibukk jgk nk tiup..camtu la aku mase budak2 dulu..hhuu

02 February 2011

arak lupa cinta


Korang penah tgk cite The Lion Roars tak?
cite komedi ni ditayangkan kt tv last weeks mase aku kt penang aritu
Aku suka tgk cite ni walaupun dh byk kali tayang kt tv tu..
Pelakon dia Louis Koo dan Cecilia Cheung..
mungkin sbb aku minat sgt ngn Louis Koo..
tapi sebenarnya saje nak share cite ni kt uollss bagi sesape yg xpenah tgk la..
aku pun xde la nk cite cerita ni panjang berjela..
cuma nya aku teringat satu perkara dalam cite tu..

diorang cipta satu arak yang dinamakan arak lupa cinta..
kalo minum arak tu dengan senang kite bole lupa org yg kita cinta..
tanpa teringat ape2 perkara yang best dan xbest yang pernah dilakukan..
dia pun xsakit ati..dan bole mulakan hidup baru..
fuhh..senangnya hidup kalo betul la bende mcm tu wujud..
agak2 nya kalo la bende mcm tu wujud kat malaysia ni..
tapi bukan arak la..haram tauuuu..
buat dlm bentuk ubat ke..
kompem  ramai yg akan beli..
untuk diri sendiri ataupun untuk menganiaya org lain..
mungkin dgn cara cmtu.. xde la org frust tertonggeng putus cinta..
xde la kes bunuh diri.. kes rogol.. aman dunia kot..huuhuhhu..
berangan la ko nk wujud kan bende camtu..

yang pastinya bende mcm tu takkan wujud..
ia akan menyalahi hukum alam kot..
hanya tuhan saja yang bole tentukan perkara2 mcm ni..


p/s:  kalo ade bende cmni..aku nak beli kot..hahahha..

******************