02 February 2011

arak lupa cinta


Korang penah tgk cite The Lion Roars tak?
cite komedi ni ditayangkan kt tv last weeks mase aku kt penang aritu
Aku suka tgk cite ni walaupun dh byk kali tayang kt tv tu..
Pelakon dia Louis Koo dan Cecilia Cheung..
mungkin sbb aku minat sgt ngn Louis Koo..
tapi sebenarnya saje nak share cite ni kt uollss bagi sesape yg xpenah tgk la..
aku pun xde la nk cite cerita ni panjang berjela..
cuma nya aku teringat satu perkara dalam cite tu..

diorang cipta satu arak yang dinamakan arak lupa cinta..
kalo minum arak tu dengan senang kite bole lupa org yg kita cinta..
tanpa teringat ape2 perkara yang best dan xbest yang pernah dilakukan..
dia pun xsakit ati..dan bole mulakan hidup baru..
fuhh..senangnya hidup kalo betul la bende mcm tu wujud..
agak2 nya kalo la bende mcm tu wujud kat malaysia ni..
tapi bukan arak la..haram tauuuu..
buat dlm bentuk ubat ke..
kompem  ramai yg akan beli..
untuk diri sendiri ataupun untuk menganiaya org lain..
mungkin dgn cara cmtu.. xde la org frust tertonggeng putus cinta..
xde la kes bunuh diri.. kes rogol.. aman dunia kot..huuhuhhu..
berangan la ko nk wujud kan bende camtu..

yang pastinya bende mcm tu takkan wujud..
ia akan menyalahi hukum alam kot..
hanya tuhan saja yang bole tentukan perkara2 mcm ni..


p/s:  kalo ade bende cmni..aku nak beli kot..hahahha..

******************

No comments: