13 February 2011

macaroon macarena wohaaaa....


dah lame aku taip entry ni
tapi malas punye pasal..
terhegeh2 mcm siput babi..
baru la rajin nak hupdate..
aku nak cite sket pasal dessert yang aku beli dgr sorang akak ni..
ku panggil akk tu cikmin je..
aku dh lame perati blog dia...
dia mmg seorang yang suka makan dan suka memasak..
kalo dia nak makan bende2 pelik.. dia akan cuba sedaya upaya dia nk msk bende tu..
tabah betul cikmin ni..
antara makanan2 yang dia dah buat adalah tako tao dan macaroons..
tako tao tu makanan ala2 jepun sket..
macaroons plak makanan ala2 french..
oleh kerana tako tao aku bole dapt kt jusco je..
aku tertarik dgn makanan yg satu lagi..
bende alah itu dinamakan..

MACAROON

bukan macaroni ye..no no no..
macaraoon..sebut betul2..me..ke..run..
dh lame aku tercari2 macaroon ni..
aku surf2 kt internet.. dgr kate mahal gile..
sebijik bole capai harga RM3..
padahal bendenya sebesar syiling 50 sen tu je..
mahal kan?
argh..aku xkire aku nk jgk bende ni..
at least rase sebijik dua pun okla kan..
bile tgk cikmin bkk order..
aku bertekad nak order dan harga yg dia offer agak murah kot..
bile dah dapat parcel tu..
woweee.. sukanye..
colourful.. and rasenye manis..budak2 suka la..
aku bg anak kak wan mkn dia suka..
 rase mcm kacang2 sket.. mmg dia guna almond pun..
dan lain kaler lain rasenye.. tapi memang sedap la..
rase sayang nak mkn sebab sgt comel..
sesuai kalo buat birthday party or bg hantaran kawin ke..

bagi sesapa yang nak order, jenguk2 la blog dia pasal macaroon ni..
cikmin letak gamba and info sket pasal macaroon ni..
bole klik kat bawah ni..



lepas kurier GDex hantar..
dgn gelojohnye aku membuka sampul.. 
tadaaa...ni la macaroon kepunyaan saya..:-)


nyummy..nyummy..


sebesar ni je..


dah tinggal bape butir je..
makan punye makan smpai dh abis dah..(gamba bekas kosong tidak disertakan)

thanks a lot cikmin.. moga cikmin sukses dalam bisnes cik arun ni..huhuhu

No comments: