21 February 2011

no man, no woman cry


Tinggal beberapa hari lagi aku akan mengorak ke alam penanaman anggur. First time kot aku nak tanam anggur ni. Adoi. Tapi, dalam kegusaran aku ni pun, kerja yang sepatutnya kena siapkan..tak buat pun. Dasar pemalas tahap cipan. Lembab siput babi. Sempat lagi aku baca blog orang lain..bukak facebook..seolah2 dh bersedia je untuk hari2 menanam nanti.

Dalam keadaan yang tension tapi macam malas nk menceritakan pada org lain.. disamping aku ketiadaan org untuk bercerita hal peribadi aku..aku rase sunyi..rase terpinggir..bile ckp hal mcm ni mula la nak anggap org pompuan ni emo..ya..mmg pompuan emo..itu yg membezakan pompuan dgn lelaki..pompuan kuat nangis..walau sekeras mane pun hati, ego dan perasaan..akan mengalir jgk air mata tu..sebagai pompuan..itu normal okay..xperlu risau org nak kate ko gedik or whatsoever..kalo kwn2 pompuan aku yg dtg mengadu sambil nangis teresak2..aku biar je..siap suh nangis lagi..bagi release..aku pun penah merasa dan melalui perkara yang sama..hari2 nangis smpai bengkak mata pegi keje..bagi alasan mata nak ketumbit la..pastu mula la pakai eyeliner tebal2 nak cover mata bengkak..tapi aku puas..dan hidup perlu diteruskan.




Malam ni aku habiskan masa aku baca blog terfaktab dan blog the other khairul. Aku suka baca hasil penulisan derang. Memotivasikan diri aku. Walaupun aku rase derang ni banyak kutuk mengomen psl pompuan.. Tapi ape yg dikatakan tu betul. Membuatkan aku pegi cari cermin..cermin diri sendiri.. yang penting mereka memberi semangat kepada mereka yang single mingle mcm aku ni..hehehe..


5 comments:

syazana salleh.. said...

smg yg diusahakan beroleh kejayaan..majulah cik paja utk negara!hehe...

khatadiabo said...

MMmmmm... nak cakap apa ek.
Ok la, Usaha tangga Kejayaan.

cik paja hanim said...

zana:: tq sasana..

en k.:: cakap..cakap..usaha2..pasni xjupe en k dh..:(

cik gObu said...

aikkk awak berenti keja ke anim?

cik paja hanim said...

hai bday girl gobu..insyaallah xkot..ade rezki xkemana kan..huhuhuh..