29 May 2011

give me strength

Never never never give up

“Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.”

Galatians 6:9      

28 May 2011

lapa durian puff





Di malam-malam buta ni teringat plak aku kt durian puff yg gebus ni..
adoiii.. aku nk mkn 10 biji!


berjimba2 di zoo taiping


Korang selalu atau sekali sekala atau pernah atau tak pernah langsung pergi ke kebun bin? Kebun bin adalah perkataan yang berasal dari Indonesia yang bermaksud kebun binatang aka zoo... mesti dalam seumur hidup korang penah pegi kan? kecik2 dulu rasenya mak pak mesti ade bwk korang.. tak pun pegi dgn rombongan sekolah..kan kan.. sebelum ni aku dah penah jugak pegi zoo negara dan zoo melaka.. kali ni aku berpeluang melawat zoo taiping plak.. kagum aku sekejap.. zoo ni besar woo.. best2..okay..mari kite bace sikit fakta tentang zoo taiping ni..
  • Taman Mergastua Sultan Idris Shah atau lebih dikenali sebagai Zoo Taiping merupakan satu-satunya zoo yang terletak di sebelah utara Semenanjung Malaysia. 
  • Dengan kawasan zoo seluas 34 ekar ini, Zoo Taiping telah memulakan satu pembaharuan dengan memperkenalkan pameran haiwan dengan menggunakan konsep terbuka.
  • Zoo Taiping merupakan habitat kepada 1300 ekor binatang yang terdiri daripada 180 spesis. 
  • Binatang- binatang tersebut terdiri daripada Harimau, Singa, Gajah, Badak Air, Zirafah, Enggang, Orang Utan Harimau Belang, Singa, Siamang, Rusa, Nilgai, Burung Kuak dan banyak lagi. 
  • Waktu melawat adalah dari jam 8 pagi hingga 6 petang dan dibuka setiap hari
  • Harga tiket masuk adalah RM12 untuk dewasa dan RM8 untuk kanak-kanak
sumber fakta : http://www.zootaiping.gov.my/


Selamat datang ke Tepeng..
dah sampai...
welcome to zoo taiping!
tram yg dinaiki utk mengelilingi zoo yg besau ni...
flamingo ini sangat sangat cantik..
bole bagi sy sket..kata si ostrich..
sombong bebeno unta ni..
manjanya si unta..huhuh
pak belang ni ke hulu ke hilir..
menatang ni kaler oren..tapi aku xigt namenye..huhu
ini badak..
cipan yang selalu disebut2..huuh
rusa babi?aku xnmpak rusa dan babi pn kt situ..
parrot ini sgt cantik.. pandai cakap jugak..
nak balik dah..bye kawan2 juehh...uhhuhu
 

saya dh ade stilleto..


Terapi berjaya hari ini..
berjaya aper.. berjaya habiskan duit ada la..
Ade J card day and so call J card fiesta kt Jusco Equine..
suke beno aku pegi jusco equine ni..
nape ntah.. rasenye xde la sebest jusco tempat lain..
maybe sbb xbape ramai plus selesa kt situ..

By the way.. rambang mata tgk sales sane sini..
nk beli bantal la, cadar la, beg la, baju la, baju dalam la.. lalalaa la...
last2 kasut jugak yg aku sambar..
kali ni beli stilleto..
tinggi melangit plak aku rase..
sebelum ni mmg dh ade heels..
cume berhajat nk beli stilleto plak..
lame dh nk beli..skali sales..ape lagi..zapppp...
kena sound lagi dgn sedari syazana utk membeli rak kasut..
hmmm..mane ade byk pn.. tipu arr zana ni..

xde la tinggi sgt kn.. hmm.. okay..tipoo..tinggi sebenarnye..
 

p/s: bile pakai heels..cik paja sgt bersopan...malu ahhh...uhhuhu..



25 May 2011

wayang bulan Mei 2011


Hola-hola.. amacam bulan mei ni.. banyak movie best2 kuar.. mesti korang rajin gile gi tgk kan.. aku ni curik2 gi tgk wyg walaupun aku rase mcm malas plus xbole nk kuar gi nonton.. xpe.. meh kite pilih filem mane yg bole and aku rase aku perlu tgk.. tapi hampa.. xsemua best ar.. hancur ati i k.. hahaha..okay.. review yg xbape nak review la psl filem bulan May yang telah ditonton di wayang2 berdekatan:


1) Senjakala

  • cite seram yang xbape nak seram mengisahkan saka yg diwarisi zaman nenek moyang.. aku xperlu nk cite panjang lebar kot sbb aku rase plotnye same aje dgn cite hantu lain.. xde la kelainan sgt pun.. xde perkembangan sgt cite hantu malaysia ni.. hmm..ntah la.. mungkin aku ni xsuke tgk cite hantu.. so kesimpulannya biase2 je la.. tgk kt astro first pn dh memadai.. kasi 3/5 bulan bintang aje la..
2) Fast and Furious 5
  • okay.. cite ni aku tak tau nk ckp ape.. aku rase dh ramai buat review dan aku sangat sangat suke! aku rase lg best dari cite fast furious yg lepas2.. ganas.. suspen.. kelakar.. romantik.. jijik sume ade kecuali seram.. heheh.. xdela lumba kereta semata-mata.. dan aku pn xsangka ape yg derang nk buat dlm tu.. kompem ar xlogik kalo secara realitinya.. xtau nk ckp ape.. speechless.. wajib tonton ar.. aku kasi 5.5/5 bintang sama ini filem!
3) Pirate of the caribbean: on stranger tides
  • cite ni terbalik plak dr FF5.. makin lame makin xbest.. makin bosan aku rase.. nasib ade en pakwe aka johnny depp dengan watak yg selamba dlm ni.. kalo x ntah ape yang nk dicite kan aku pn xpaham.. bukan xpaham cuma bosan dgn plot yg sama setiap cite.. dah le aku tgk 3D.. rase mcm xberbaloi la.. tgk kt wyg pn dh thp ngantuk gaban.. kalo tgk kt umah mmg mimpi lanun la korang.. overall 3 bintang je aku kasi.. 3 tu pn tuk JD..uhuhuh
4)  Nur kasih the movie
  • yang ni latest movie yg aku tgk.. berkobar2 nk tgk sbb bajet cite ni akan best dari the series.. pendapat aku, rasenye biasa je cite ni.. maybe sbb dh tgk nur kasih kt tv tu yg mmg kompem la lg best.. lgpun aku rase watak jahat xle byk sgt.. bukan la nk suh tampilkan watak jahat.. tapi xbalance.. yg series tu at least balance.. watak jahat dlm tu buat kite sakit ati dan terkesan.. filem ni lain plak.. asyik cite kesedihan je.. bak kate labmate aku kehidupan mmg cmtu ke.. sentiasa sedih.. hahha.. no komen la cik hana.. tp bg korang yg xtgk lg.. bole la tgk.. cite ni pun skjup je.. xde la rugi pun.. cume.. cume.. errrkkk.. aku suke la tgk remy ishak tu.. bole thn ensem ar.. feeling kt situ je.. hahah.. overall aku bg 3.5 bintang berkelipan..

p/s:: teringat vin diesel dlm cite the pacifier.. adoi.. beza benor dgn FF5..uhuhhu



    Mc chicken buy 1 free 1


    bagi peminat2 tegar Ronald McDonalds Mc Donalds..
    24 and 25 May 2011 (hari ni)..
    ade promotion  Mc chicken buy 1 free 1,
    so grab it fast.. smpai 12 tgh mlm hari ni je tau..
    kalo x nanti ayam lari balik umah..hehe

    selamat berMc chicken!

    p/s:bdk2 umah no 10 sy dh printkn ye..tq..

    22 May 2011

    bieber fever!


    setiap minggu aku ulang alik bangi ke kl..
    selalu tenung-menung jeling-meling tgk iklan kt tepi jalan..
    dah lame perasan iklan ni..
    dapatla snap picture ni di kala tgh memandu dengan keadaan yang tidak bersemangat..
    sebagai seorang yang bukan peminat justin bieber..
    barula aku tau ape yg dimaksudkan dengan bieber fever..

    justin bieber yg digilai bdk2 muda remaja..


    iklan tune talk..omg..bieber's hair? aku baru tau..huhu

    p/s:: xleh letak gamba JB sbb nnt ade org histeria..:p


    03 May 2011

    mane pegi singgit?

     
    Aku terbaca satu penyelesaian math kat dalam cari.com..
    Dah lama aku dgr teka teki ni dari kwn aku..
    mase mula2 aku pun pelik jgk..haaha
    Arini saje2 aku nk share kat sini..
    sape2 nk tlg selesaikan pun bole..
    kalo betul adiah leh mintak kat cik abg nuffie..hahaha.. 


    p/s:: mari kite pikir2 kan..


    02 May 2011

    derita ketumbuhan rahim


    Adoi.. sedih jugak aku dgr cerita Diana Danielle yang mengalami ketumbuhan di rahim..muda-muda seawal 20 tahun dh menderita.. aku faham penderitaan dia mase datang bulan tu.. cume bezanya dia ade ketumbuhan rahim.. aku plak derita bengkak ovari seperti yg aku penah cite dlm entry ini.. doktor kate rahim aku sihat.. tapi sakitnye tetap sama kan.. xpela..same2 la kite menabahkan diri ye D.. cewah.. mcm dh kenal lame plak.. dh lame jugak aku xscan ovari ni..tp aku dpt rase simptom itu dh berkurangan.. cume lately aku rase lain sikit kitar haid aku.. xperlu kot aku nak cite kat sini.. kwn2 terdekat tau la.. xpe.. hadapi je benda ni.. xleh nak lari mane pun.. semoga sesiapa yg menderita perkara yang sama tidak putus asa dan tak demotivated.. berdoa dan bertawakal.. hidup mesti diteruskan!