25 May 2011

wayang bulan Mei 2011


Hola-hola.. amacam bulan mei ni.. banyak movie best2 kuar.. mesti korang rajin gile gi tgk kan.. aku ni curik2 gi tgk wyg walaupun aku rase mcm malas plus xbole nk kuar gi nonton.. xpe.. meh kite pilih filem mane yg bole and aku rase aku perlu tgk.. tapi hampa.. xsemua best ar.. hancur ati i k.. hahaha..okay.. review yg xbape nak review la psl filem bulan May yang telah ditonton di wayang2 berdekatan:


1) Senjakala

  • cite seram yang xbape nak seram mengisahkan saka yg diwarisi zaman nenek moyang.. aku xperlu nk cite panjang lebar kot sbb aku rase plotnye same aje dgn cite hantu lain.. xde la kelainan sgt pun.. xde perkembangan sgt cite hantu malaysia ni.. hmm..ntah la.. mungkin aku ni xsuke tgk cite hantu.. so kesimpulannya biase2 je la.. tgk kt astro first pn dh memadai.. kasi 3/5 bulan bintang aje la..
2) Fast and Furious 5
  • okay.. cite ni aku tak tau nk ckp ape.. aku rase dh ramai buat review dan aku sangat sangat suke! aku rase lg best dari cite fast furious yg lepas2.. ganas.. suspen.. kelakar.. romantik.. jijik sume ade kecuali seram.. heheh.. xdela lumba kereta semata-mata.. dan aku pn xsangka ape yg derang nk buat dlm tu.. kompem ar xlogik kalo secara realitinya.. xtau nk ckp ape.. speechless.. wajib tonton ar.. aku kasi 5.5/5 bintang sama ini filem!
3) Pirate of the caribbean: on stranger tides
  • cite ni terbalik plak dr FF5.. makin lame makin xbest.. makin bosan aku rase.. nasib ade en pakwe aka johnny depp dengan watak yg selamba dlm ni.. kalo x ntah ape yang nk dicite kan aku pn xpaham.. bukan xpaham cuma bosan dgn plot yg sama setiap cite.. dah le aku tgk 3D.. rase mcm xberbaloi la.. tgk kt wyg pn dh thp ngantuk gaban.. kalo tgk kt umah mmg mimpi lanun la korang.. overall 3 bintang je aku kasi.. 3 tu pn tuk JD..uhuhuh
4)  Nur kasih the movie
  • yang ni latest movie yg aku tgk.. berkobar2 nk tgk sbb bajet cite ni akan best dari the series.. pendapat aku, rasenye biasa je cite ni.. maybe sbb dh tgk nur kasih kt tv tu yg mmg kompem la lg best.. lgpun aku rase watak jahat xle byk sgt.. bukan la nk suh tampilkan watak jahat.. tapi xbalance.. yg series tu at least balance.. watak jahat dlm tu buat kite sakit ati dan terkesan.. filem ni lain plak.. asyik cite kesedihan je.. bak kate labmate aku kehidupan mmg cmtu ke.. sentiasa sedih.. hahha.. no komen la cik hana.. tp bg korang yg xtgk lg.. bole la tgk.. cite ni pun skjup je.. xde la rugi pun.. cume.. cume.. errrkkk.. aku suke la tgk remy ishak tu.. bole thn ensem ar.. feeling kt situ je.. hahah.. overall aku bg 3.5 bintang berkelipan..

p/s:: teringat vin diesel dlm cite the pacifier.. adoi.. beza benor dgn FF5..uhuhhu



    1 comment:

    cantekk said...

    sama la... ;-)