21 June 2011

Hidup lebih mudah dengan internet


Dolu-dolu zaman aku sekolah memang jakun dengan internet ni. Aku takde la menggunakan internet ni secara maksimum. Guna nak chatting-chatting, email dan download lagu jer.. Lebih kurang camtu la yang aku ingat. Dulu pakai desktop dengan monitor yang besar gabak tu. Pastu guna dial up plak. Memang tak laju bedesup la kan. Tapi okla dari takda. Ayah aku pun memahami anak-anaknya yang nk guna internet ni. Kira hebat la kalo ko ade komputer dan internet kat umah. Bangga satu flat Bukit Aman tu.. hahaha.. 

Tapi skang ni aku tengok budak sekolah rendah pun dah ade komputer.. laptop lagi sebab laptop skang dah mampu milik.. sume org bole beli.. dulu jgn harap la. Harga 3-4 ribu satu laptop. Mahal kaw-kaw. Skang ni plak, dah ade broadband dan wireless. So boleh access internet kat mana-mana aja. Nak lebih mudah guna handphone tuk online. Apa alasan lagi ko tak bole guna internet dalam zaman serba canggih ni.. hehe.. Benda dari sekecik-kecik virus sampai ke besar dinosaur.. korang leh cari melalui internet. Macam-macam korang boleh explore. Dunia tanpa sempadan. heh.

Cuba korang tgk gamba kat bawah ni.. agak2 ade lagi tak aktiviti-aktiviti yang korang rasa takde dalam gamba di bawah..bleh la korang share kat entry ni..heheheh.. Klik pada gamba untuk lihat dengan lebih jelas..huuhhu

p/s:: duduk depan pc je lame2 boleh cramp ooo..hahahah



No comments: