28 June 2011

Tasik Chini


Tadi kawan aku baru upload video berkenaan dengan Pusat Penyelidikan Tasik Chini (PPTC), UKM, Bangi. Korang nak tau kenapa aku upload video ni? Mestilah sebab takde muka aku dalam video ni. Yo la. Pencacai je kot. Mane la nak ada muka aku dalam tu woi. Hahahaha. Takde la. Aku just nak share perkara-perkara yang berkenaan dengan jabatan tempat aku bekerja skang. Mase aku degree dulu penah buat lawatan ke Tasik Chini dan aku tak sangka rupanya aku skang bekerja dan bernaung di bawah PPTC. Video ni menerangkan serba sedikit berkenaan dengan geografi Tasik Chini, research yang dilakukan melibatkan pelbagai niche, pelancongan dan macam-macam lagi. Actually PPTC ni opisnya terletak kat UKM. Tapi ade jugak yang kena stay kt Tasik Chini untuk jaga naga Tasik Chini. Tipu okay. Naga tak wujud. Jangan percaya. hehehe. aishhh. Malas aku nak bebel panjang kat sini. Mari kite same-same layan video yang berilmiah ini. hehehe

Last Word = S.A.V.E our nature.. S for Scientist, A for Acadamecian, V for Volunteer, E for Education

p/s:: Okay. Bos aku Prof Dato' Dr Mushrifah tu. Orang kuat research Tasik Chini ni. So dia banyak enterprem dalam video ni.. hahahah..cam Jepung ar boss..haiiipppp...


No comments: