17 August 2011

Main masak-masak biskut raya..yay!

Assalamualaikum semua. Harini dah 17 hari kite berpuasa. Cepatnya masa berlalu. Sekejap je dah nak raya. Macam mana persiapan raya u ollss? Aku? Biasa-biasa je. Seperti biasa, baju raya pun tak beli lagi. Dekat nak raya nanti baru terhegeh-hegeh nak beli. Sehelai baju baru sudah. Dahulukan adik-adik dulu. Heheh. 

Bezanya persiapan raya tahun ni dengan raya-raya lepas adalah.. jeng-jeng-jeng.. Tahun ni aku buat biskut raya sendiri! No more tunjuk-tunjuk. Hahaha. Semangat kan? Aku ni biasanya memang malas nk buat biskut raya. Pemalas plus tak reti. Tapi disebabkan masa bulan puasa ni rehat sket berbanding tahun lepas-lepas, dari tak buat ape2 tu, baik buat biskut raya kan? Banyak jugak biskut raya kitorang buat. Biskut susu, biskut cornflakes celup coklat, biskut nestum, biskut kelapa, sarang semut, chocolate chip, biskut koko crunch dan biskut tak payah bakar. 2 hari pulun buat. Minggu ni nak buat biskut oren, epal, anggur, kuih makmur. Biskut anggur aku saje tambah sebab nak pastikan ade warna purple biskut raya aku. Hahaha. Okay. Aku tempel beberapa gambar yang sempat di ambil. Ade jugak yang xde. Meh jamu mata. Huhuhu


biskut susu..faveret family raja azmy..
uda tolong parut doh untuk kuih sarang semut
sarang semut yg dah siap dimasak
biskut nestum..rangup nyum2..
biskut kelapa patrick star..
biskut cornflakes celup coklat
biskut kokocrunch duo..

antara biskut yang dah siap..hehehe


12 comments:

Raja muhd amirulzain said...

aloing.......email aku gambar yang adew aku tgh buat kuih raya...haha

cik paja hanim said...

fuyooo...ko komen kt blog aku tuh..mcm xpecaya..hahhaha..gamba tgg aku blk le..:p

Umihoney said...

rajin

Selamat Hari Raya :)

cik paja hanim said...

@umi..xrajin la..buat kuih simple2 je..selamat hari raya..:)

pCL [p@kcikLie] said...

rajin la cik Paja ni buat2 biskut raya...xsemua org yg ada masa rajin cm awak ni :) ikhlas..,

cik paja hanim said...

uhhuhu..biasa2 je..belajar bende yg baru..taun depan sy bole bukak kedai plak..hahhaha

mummysyafie said...

dah lama tak buat biskut ngan adik bradik yang lain. waktu camni paling best kan..eventho penat tapi semua happy.

macam tak sabar nak balik kampung dah.

cik paja hanim said...

@mummysyafie..yup..love that moment..penat tapi happy sgt sbb main msk2 ngn adik2..

selamat hari raya!

madammondoq said...

i suka biskut susu tu.. nak sebalang boleh? hehe..

cik paja hanim said...

@madammondoq..bole2..dtg umah beraya nnt ye..hahhaa..selamat hari raya madam!

Ungu Violet said...

wahh..dh wat beskot raye...jeles2..huhu

cik paja hanim said...

Mestila dh kena buat..nk raya dh!huhu