27 October 2011

Nape nak emo-emo

Kengkadang aku tak paham kenapa wujudnya orang macam ni. Lately budak lelaki opis aku sangat emo sehingga beliau tidak menegur budak-budak opisnya yang lain. Aku nak tanye pasal kerja pun pikir 50 kali. Aku bukan boleh kalo aku tanye, orang tak jawab atau jawab endah tak endah. Mau kena sembur dengan aku. Aku tau la semua orang ade masalah tapi bole tak profesional sikit bile bekerja. Kalo ade masalah dengan bini ke, family ke, financial problem ke, toksah la sampai tak tegur kitorang dalam opis ni. Kalo ade masalah ngan kitorang cuba la cakap. Mungkin ko ade masalah dengan salah sorang dari kitorang ni ke. Tapi tak yah libatkan semua orang bole. Ko suka eh orang terpikir bukan-bukan pasal ko. Ko lelaki weh. Aku malas nak cari gaduh. Sengal.

25 October 2011

Talk to the mirror



Sedang aku baca "Mencari suami @JS.com", tetiba aku teringat kat ex-boyfriend. Okay. Nampaknye aku dah sedia panggil dia Ex. Tetiba aku laju-laju bukak muka buku walaupun internet aku siput gaban. Tetiba jugak aku nak bukak fb dia. Arghhh. Vavi la keje yg aku buat ni. Kalo dia tau mesti dia kate aku LOSER. Whatever. Takpe. Aku tak kisah. Aku yakin dia dah tak bace blog aku. So ape ade hal. Bile dah tengok mula la nak sayu. LOSER lagi. Pastu tutup g update kat twitter. Tak berani nak bebel kat fb sebab kat situ terlalu open. Twitter lebih bersifat peribadi utk aku. Xdela peribadi sangat sebab aku tak protect tweet aku. Tapi at least aku ade tempat untuk membebel dan meluahkan perasaan dengan lebih efektif. Umpama bercakap dengan cermin. Bukan aku je tau. Org lain yg bertweet pun macam tu. So aku tak anggap aku gile bercakap sorang-sorang dalam twitter.

Apepun ko tetap LOSER paja sebab ko sibuk nak amik tau hal ex ko. Dia bukan amik tahu hal ko pun. So pegi sambung bace novel motivasi ko tu. 

To ex,

Harap awak bahagia dengan hidup awak. 

Sekian,

LoSer..O-O


realiti kehidupan


Kadang-kadang aku rase kehidupan harian aku satu perkara yg annoying. Okay. Bukan annoying tapi satu perkara yang membosankan. Aku bangun pagi - pegi keja - balik keja - rehat malam - tido - keja balik. Life skang kurang bersemangat. Mungkin ade perubahan sikit la. Aku pegi jogging petang-petang. Tapi cuaca pun tak bagus sangat. Kalo dulu aku sangat suka hujan sebab kalo hari panas nanti aku complain panas plak kan. Aku fobia dengan hujan plak. So bile hujan aku xbole bawa kereta sebab takut dengan ape yang berlaku. Kesimpulannya aku duduk di rumah dan aku mula kemurungan tahap A.

Buku-buku motivasi pun aku tak abis baca lagi. Apatah lagi novel panjang berjela tu. Bab-bab novel ni memang aku super banjir tapi disebabkan tak tau nak buat ape, bace la jugak. Membaca kan jambatan gantung. eh. jambatan ilmu. Tapi bagi aku jambatan gantung la sebab aku bace pun tak abis-abis. Tergantung je ceritanya. Aku nak review buku yang aku dah bace pun tak bole lagi sebab tak abis bace. Ape pun tak bole. Pening layan karenah ko!

Sebelum aku terkena paru-paru berair, aku nak mandi. Nak mandi dengan 7 jenis bunga. Lepas mandi sibuk nak sambung baca novel "Mencari suami @JS.com". Bye.


24 October 2011

Seperti syurgamu


Korang kena dengar lagu ni. Best! Lagu dan lirik dia aku suka.






Tolong sedar kan diriku
Dari nota kian luput
Aku bimbang jumpa suatu waktu
Ku tak kenal siapa

Ku berharap kepadaMu
Berikan ku satu rasa
Yang memberi erti hidup ini
Harum indah seperti syurgaMu




13 October 2011

Aku Maafkan Kamu


Aku Maafkan Kamu - Malique feat Jamal Abdillah





Aku minta maaf di atas segala perbuatanku
ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan
Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak
Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku
Atas kepala murai sekawan
Mari ku ramit kucup lehernya
Terlalu rahi dendam di angan
Sampai terkacip mulut mahirnya
Kenapa awak tak pukul mereka?
Saya tak suka pada keganasan
Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak
Ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan