16 December 2011

Baking project 2# kek lapis karamel yummeehhhh


Actually baking project gaya orang bujang kali ni dah lama dah buat. Dah licin licau dah kek nya. Kami pun tak tau nak letak nama ape kek ni. Kek lapis warna warni caramel la kot? Bole la. So semangat kan nak membakar-bakar ni. Sebelum ni beli je kek ni dari kakak housemate aku, daya. Kali ni try buat sendiri la. Nak buat kek ni memerlukan kerahan tenaga seramai 3 orang. Ala. kalo nak buat sengsorang pun bole. Tapi sebab nak belajar sama-sama kan, so aku, daya dan zana membakar diri tuk buat kek ni. Ko ingat cikgu je membakar diri, kitorang pun membakar diri tau nak buat kek ni. Alhamdulillah jadila. Jom jenguk-jenguk gambo kek yang kami buat..

adunan dibahagikan kepada 3 kaler..aku wat kaler kuning di raja gituuu

tuang layer by layer dalam keadaan membulat ye adik2..

dah jadi dah bulat kecil bulat kecil bulat yg besarrrrr

kasi corak sket...tarik ngn garfu..ready utk dibakar..

selepas masak, bujang stail pakai tutup periuk je ko...

siap sedia untuk dimakan dan disimpan dalam peti..nyum-nyum

p/s:: kek ni sedap korunk..xcaya meh try sket..nyummeeehhhhh...



2 comments:

sid said...

ceh..masih tak ajak saya join membaham sama. cisskek btol ah! -nada jeles-

cik paja hanim said...

hahahah..xsempat nk kasi..memang akk lebih pentingkan perut dr shida..hahahah