19 December 2011

baking project #3 - cheese cake no 10


Ko tengok tajuk di atas. Bukan kemain lagi aku buat cheese cake kan. Aku ni memang penggemar cheese cake. Tapi serius aku memang tak reti. Bila aku bace-bace dalam internet tengok resipi-resipi cheese kek ni, macam senang plak. Tanpa membuang masa aku pun buat la cheese cake. Tapiii....guna tepung instant. Kuang-kuang. Memang tak aci. Aci tak aci la. Bukan murah k nak beli. Guna tepung, susu segar, gula dan telur. Nak dijadikan cerita, disebabkan terlalu mengikut resepi, amik ko. Kek cheese aku ni berat gile. Sebab terlebih telur. Dan kaler dia pun wane kuning pelik. Apepun, belasah aje la. Sedap ko walaupun dah tak mirip kek cheese. Takpe la. Next time aku buat cheese kek yg guna philadelphia punye cheese tu. Aku penah guna mase buat tiramisu dulu. Memang sodap la. Aku tak tipu. hehehe.

kek yang telah siap dibakar. sebelah kiri tu whipped cream kaler pink lembut..

sapu whipped cream tu rata2 atas kek..

tadaaaaaa...dah siap disapu..pastu nk dihias plak atas kek ni..

burok gile decorating ni..ala..first time kot..letak no 10 sebab no rumah sewa kami..heheh..cheersss...~~

p/s:  kasi org lain rase..katenye sedap..well..xleh nk ckp ape la kan..hahah


2 comments:

kakchik@ella said...

hurmmmmm .. yummy. pandai eh cik paja buat kek.

cik paja hanim said...

hahahha..mane ade kak chik..main hentam keromo jer..heheh..