22 December 2011

baking project #4 - puding roti coklat chip


Wah. Tak sangka. Baking project dah masuk yang keempat. Tapi tak pro-pro jugak. Takpe. Belajar je la kan selama mana pun. Belasah je apa ko nak buat. Sedap ke tak lain cerita. Kalo tak sedap cuba lagi. Kalo sedap buatlah lagi. Hehehe. Kali ni cikpaja buat puding roti plak. Ala. Mesti ramai yang tau buat kan. First time cheq buat puding roti tawww. Rupa-rupanya simple je puding ni. Nak sedap kena makan ngn kuah kastard. Sedap tau kalo makan panas-panas masa minum petang atau sebagai dessert bile buat jamuan keraian or ape-ape jamuan la. Bagi sesapa yang tak tau nak buat puding roti ni, korang search je kat mr google tu. Melambak-lambak resepi puding roti yang macam-macam jenis. Pening nak pilih yang mane satu. Tapi ape pun kite mesti pilleeyyyy..

roti direndam dengan susu segar dari ladang selama 1/2 jam..nak kasi lembuttt. 

selepas dibakar..

tadaaaaa...sepotong puding bersama sos kastard..itadakimasss


No comments: