16 December 2011

Best ke ombak rindu?




Hai hai hai korang semoaaa. Kengkorang dah tengok ke ombak rindu? Ala. Mesti semua tau la cite yang tengah hot tuh. Katenye dah sepuloh juta dah kutipannya. Aku pun salah seorang penyumbangnya dan aku mungkin orang yang ke 270883 kot. Tak kisah la tu semua. Aku tengok semua orang dok hupdate status ombak rindu ni baik dekat facebook mahupun twitter. Ade yang tengok sampai 3 kali berturut-turut, pastu dok meroyan nak tengok cite ni lagi. Haishhhh. Sampai macam tu eh. Walaupun ex-bf aku si Aaron aziz tu berlakon dalam cite tu, aku xde la sampai nak meroyan tengok ombak rindu ni. Sebab pada aku cite ni biase-biase jer. Cite melayu yang tipikal. Best lagi cerita petang-petang tu, Tentang Dhia yang skang ni aku tengok dah macam cerita keliwon malam jumaat. Serrraaammm.

Berbalik pada cerita ombak rindu tu, aku kasi 3.5 bintang je. Sebab cite dia macam banyak yang dicut. Macam tak puas tengok. Ramai yang dok sob sob dalam wayang kat Alamanda aritu tapi aku siap bole tergelak-gelak tgk cite ni. Bak kate kawan aku, HATI BATU KO NI!. Ala. xsedih sangat la. Sedih lagi kes aku putus cinta. Korang nangis-nangis pun cerita tu happy ending jugak. Tapi satu bende je la aku kena admit, tiap kali aaron aziz tu muncul, perghhhh..inzal ko. Memang cair la. Aku nak nangis sebab dia hensem sangat. Serius tak tipu. Korang yang pompuan kalo kate aaron tu tak hensem, memang korang ade masalah mata yang kronik. Tapi kan, walaupun ade pelakon hensem dan cantik dalam cite tu, cite tu tetap tak buat aku nangis. Bak kate kawan skolah aku, kalo aku nangis kompem banjir putrajaya tu hah. Kuang asam!





Bagi yang tak tengok lagi seperti biasa la, tengok astro first je la. Kalo ade bab-bab ranjang tu, korang tutup je mata anak-anak korang. Ala. Takde la ranjang sangat pun. Biasa jerr. Tapi terpulang la pada masing-masing. Kalo korang rase bab macamtu bagi kesan sangat kat korang, baik toksah tengok. Aku rase cite-cite omputih ke lagi teruk. Bole plak tengok sepuloh kali kan. 

Dan jangan lupa, korang kena layan jugak lagu ombak rindu. Lagu ni best la pada aku. Lagu ni je yg bole buat aku sedih ye. Bukan sebab cerita. Tapi terpulang la. Kalo korang nak sedih sebab cerita pun, aku no hal punye. Masing-masing punye feeling kannnn. Cekidautttt



Ombak rindu - hafiz dan adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku




2 comments:

~~Ticer Wann~~ said...

blm nengok lagi... tgk org update status kat FB kemain gempak citer tu.. nak kena tgk gak la.. :)

cik paja hanim said...

ramai suke tgk cite ni..sy xde la kate tak best tapi rase biasa2 je..g la tgk..sebelum terlambat!heheheh