25 December 2011

Nak buat bisnes plak?


Assalamualaikum, hai-hai semorang. How's ur weekend plus cuti-cuti tambahan korang amik tuk tahun 2011 ni? Aku? Memang kena abiskan cuti la sebab bukan leh bawak ke depan pun. Adoi. Lagi bape hari je masuk tahun 2012. Nampaknya memang xde jawapan la keja-keja yang aku apply ni. Mau tanam anggur la aku camni. Mmmm. Bos nak sambung aku n keri. Tapi dia bayar aku as GRO RA. Aku pun berkira-kira jugak nak terima ke tak. Bukan sebab bayaran. Tapi perangai dia tu buat aku tawar hati nak terima. mase aku jd RO pun teruk keje mcm kuli, kalo jd RA kompem lagi teruk. Tapi lepas aku buat istikharah, aku rase aku terima la dulu jawatan RA tu buat sementara. Mungkin ade hikmah disebaliknya. Aku dah cakap awal-awal, kalo aku dapat keje lain memang xde kompromi la. Aku blah je. Dia pun setuju.

Dalam keadaan macam ni, ade la beberapa membe ajak buat bisnes. Macam-macam la. Bukak cosway, learning centre la, bisnes online tudung la. Tapi dalam banyak-banyak tu, aku memang dah lama menyimpan hasrat nak jual tudung online and offline. Dah lame nak mencuba tapi disebabkan agak busy dan susah nak fokus, aku tangguhkan dulu. Memandangkan dah downgrade jd RA ni, aku rase boleh la aku mulakan bisnes ni. Nasihat dari membe aku, nak buat bisnes ni, apepun mesti kena mula. Jangan tangguh. Sambil-sambil ni aku kena bace-bace sket tips-tips and prosedur nak jual online. Kena wat research sket. Insyaallah. Coming soon. Nanti kalo aku jadi nk sambung phd plak kang lagi liat nak start kan. Wish me luck kay!

Okay la. Selamat malam semua. Movie pun dah siap download. Mau tutup komputer. Sambung esok. Daaaaa..


2 comments:

cik gObu said...

insyallah
ade rezeki awak tu nanti

jgn give up mencari k

cik paja hanim said...

thanks kak jija..insyaallah..i will never give up..:)