22 June 2012

Mael Lambung weiiii





Engkorang dah tengok Mael Lambung? Ala. Trademark Zizan dan Johan tu. Dah jadi filem dah pun dan pelakonnya of course la Zizan. Sape lagi nak bawak watak Mael Lambung kan. Filem Mael Lambung (ML) baru je keluar semalam dan secara tak sengaja lepas aku berbuka puasa kat D'one steak, aku dan zana pegi la berdesup ke Alamanda tengok ML. Tak rancang pun. Main aci redah je. *standard*. Barisan pelakon lain terdiri daripada Juliana Evans, pelakon A, pelakon B dan pelakon C a.k.a aku tak kenal sesapa melainkan mereka berdua. Tapi serius la, juliana evans sgt barbie doll. Gile cantik cute kurus. Patutla zizan sayang. eh?


Di awal cerita ni, memang aku gelak tengok gaya zizan dengan lawak dan gaya dia yg macam biasa la. Tak payah explain panjang-panjang. Sesuai dengan genre komedi. Tapi bila dah tengah tengah citer tu aku rase macam what the fuuuu mengarut ni. Ade part yang aku rase sangat bosan dan tak perlu ada pun. Tapi overall aku suka la lawak zizan dalam ML. Sesuai la dia bawak watak ni. Aku bagi 3.5 bintang virgo kat filem ML. Kalo yang belum tgk dipersilakan tgk tapi tgk hari rabu je la. Rugi tgk time mahal-mahal harga tiket 12 hinggit. Rugi woii. 



06 June 2012

wordless wednesday 12# - hantu punye coklat




p/s: 'ter'pegi kilang beryls kat bangi...ngeeeeeee...:))

Selepas 5 bulan..



Assalamualaikum. Dah Jun okay, Jun. See my last entry, bulan Januari. Nampak sangat la aku rajin kan. Sangattttttt. Ampunnnn. Macam-macam benda nak kena setel. Projek lain habis, projek baru plak menyusul. Itu keja. Life cycle aku yang hari-hari sama ja pun tetap jadi malas nak menulis. Bukan ape. Aku rasa nak muntah menulis. Tulis jurnal. Tulis tesis. Tulis buku (4 buku). Tulis minit meeting. Rasa naik muak tengok benda yang berunsurkan 'TULIS". 

Untuk entry yang pertama bulan Jun ni, kita kasi polish, lap habuk apa yang patut dan potong riben. Macam nak rasmi blog baru plak kan. Puiii. Actually aku ada beberapa entry yang dah simpan dalam draft. Ntah bila la nak publish. Lebih kurang sepuluh entry bongek ya. Ada yg dah lapuk, ada yang baru. Takpa. Aku mula edisi kemas mengemas harini. Okay. Kita jumpa di entri yang seterusnya. Babai.