06 June 2015

Saya jadi warga Chini!

2015

Tahun yang agak membawa tuah pada aku. 6 tahun aku tunggu. Akhirnya.....

Dah 2 bulan aku stay di Chini. Transfer for good. Back to nature. Rata-rata reaksi member-member dan staff di UKM macam terkejut bila aku kena pindah Chini. walaupun aku org KL, tak semestinya aku tak leh duduk kampung. Eh. Chini ni bukan la pedalaman sangat. Chill bro. So far bole je aku adapt dengan keadaan kat sini. Ada internet kat umah. kat ofis di tasik ada tapi slow. Tapi stil bole whatsapp kira ok la kan. Masih boleh beri komitmen. Boleh la cakap sebab tak kahwin lagi. Cuba kalau dah kahwin. Duduk jauh-jauh plak tu. Mau menangis setiap minggu nak balik. Heh.

Pada permulaan ni, aku tak rasa sunyi sangat sebab student-student master dan phd bawah prof stay dekat sini. Maybe mereka stay untuk 6 bulan atau setahun. Sempat le aku nak adapt dalam tempoh ni. Housemate pun baik-baik belaka. Ala. budak-budak ofis jugak. Walaupun diorang ni buat kerja bertiga-tiga, tapi perangai dan cara kerja masing-masing berbeza.

Nanti sambung lagi. Nak mentekedarah. 

jalan menuju kejayaan. ecece

lab microbiology. kat sini la aku bertapa

antara kerja-kerja yg aku buat bila ada student datang sini

labmate, officemate, jimba-jimba mate :p